Autor Zpráva
Menci
Profil *
Zdravím všechny.
Mám stránky - www.bm-atelier.com , napsané v HTML + CSS a v IE6 jsou O.K.
Díky zdejší diskusi jsem si teď stáhla Firefox a vidím pár chyb. Poradí mi prosím někdo jak je pro firefox opravit tak, aby stránky zůstaly O.K. i v IE?:

1) vůbec se nenačte - nezobrazuje se tapeta - pozadí, Mám:
<BODY class="tapeta"> a v index.css je: BODY.tapeta { background: url("titul\tapeta.jpg");

2) nefunguje v CSS definované a.tl:active {background-color: green;
(a.tl:hover funguje)

3) pozadí slideschou v tabulce je černé i když barva je nadefinovaná
<table bgcolor="rgb(153,102,51)">
tedy stejně jako v CSS pro hlavičku: background-color: rgb(153,102,51);
která je hnědá i ve firefoxu

4) v CSS mám definované pro vybrané odstavce P { font-size: medium; text-indent: 30px;}
ve Firefoxu se to zobrazuje normálně = ne medium

5) s šířkou tlačitek v levém menu se popasuju sama (pomocí &nbsp;&nbsp;) ??

Je to potom potřeba ladit ještě pro něco jiného?
Děkuji předem za ochotné rady.
Spikee
Profil
1. Stačí keď tam dáš BODY { background: url("titul/tapeta.jpg"); lomítko má byť normálne a nemusíš to dávať do class.
2. Mne to funguje
3. Lepšie by bolo dať to do CSS (takýto zápis funguje v Mozille a Opere len v CSS)
4. medium je normálne zobrazovanie
Leo
Profil
ad 1, nazvy znacek (tagu) se v HTML i v CSS pisou malymi pismeny, v cestach k souborum odjakziva normalni lomitka...

ad 2, tezko rict bez kompletniho kodu, zalezi napr. na poradi hover, active, atd.

ad 3, bgcolor v td nemyslite vazne ze ne?

ad 4, jaky je rozdil mezi "normalne" a medium?

ad 5, vic jak jedna mezera &nbsp; do HTML nepatri, od toho je CSS

Leo
Leo
Profil
Jinak receno / prvni vec, co by clovek mel pri ladeni udelat je prohnat jak HTML tak CSS validatorem, Leo
Menci
Profil *
ad 1 - díky, su Lama
ad 2 - aktivní tlačítko chci mít zelené, mám definováno:
a.tlacitko:active {
color: black;
background-color: green;
text-decoration: none; }

a.tlacitko:hover, {
color: blue;
background-color: silver;
text-decoration: underline; }

Leo
ad3 - v IE mně <table bgcolor="rgb(153,102,51)> funguje, tak jsem nezkoumala, a jak to teda má být pro tabulku správně?

ad4 - v IE to vidím tučně
Menci
Profil *
Kde prosím najdu český validátor?
Acci
Profil
Český validátor CSS asi neexistuje
Spikee
Profil
Prečo český
nestačí ti HTML CSS?
Tam nie je až toľko textu.
Menci
Profil *
Proč český - tady mám 1/100 výsledku - co s tím??

Below are the results of attempting to parse this document with an SGML parser.

1.

Line 21, column 30: there is no attribute "BORDER"

<frameset rows="109,*" border=0>

You have used the attribute named above in your document, but the document type you are using does not support that attribute for this element. This error is often caused by incorrect use of the "Strict" document type with a document that uses frames (e.g. you must use the "Transitional" document type to get the "target" attribute), or by using vendor proprietary extensions such as "marginheight" (this is usually fixed by using CSS to achieve the desired effect instead).

This error may also result if the element itself is not supported in the document type you are using, as an undefined element will have no supported attributes; in this case, see the element-undefined error message for further information.

How to fix: check the spelling and case of the element and attribute, (Remember XHTML is all lower-case) and/or check that they are both allowed in the chosen document type, and/or use CSS instead of this attribute.
Acci
Profil
Neumíš anglicky?
Menci
Profil *
No - to je ten problém.
Na rozdíl od Američanů umím 4 jazyky - další - Angličtinu už nezvládnu
Leo
Profil
there is no attribute "BORDER"

Volne prelozeno: Nic takoveho jako atribut BORDER neexistuje, Leo
Leo
Profil
"další - Angličtinu už nezvládnu"

Tak to mas v programovani dost smulu :-) Leo
Menci
Profil *
Díky za přeložení. Na Validátor asi někoho ještě zaangažuju.

Jak mám prosím ještě přenastavit tu barvu tabulky a tlačítka - viz ad 2 + ad 3 ?
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0