Autor Zpráva
123Milan
Profil *
Zdravím,
psal jsem tetno dotaz asi 30minut, ale protože jsem napsal nějaké jméno, které je zde registrované a nevyplnil jsem heslo, tak mi bylo sděleno, že heslo je špatně a celá zpráva co jsem napsal byla v pr.... . Takže teď jen stručně- potřebuji docílit toho, abych měl nejlépe ze 2 DIVů (2 divy uvnitř sebe, vnější má pevnou velikost) uděný rámeček o určité velikosti a zobrazil se stejně jak v Mozille, tak v Exploreru. Použil jsem již Matrjoška hack, ale tímto se mi povedlo akorát docílit stejné šířky (jak v Mozille, tak v Explreru) (
width:auto;
roztáhne vnitřní DIV po celé šířce). Bohužel výška height se mi nastaví pouze podle toho, kolik mám napsáno textu (orámuje se mi na šířku správně, ale na výšku pouze podle počtu řádků textu). Zkoušel jsem
height:auto;
tím jsem si nepomohl a pak jsem zkusil
height:100%;
a tím jsem byl zase tam jako na začátku, protože to v Mozille mělo zase o tloušťku rámečku více, takže se tam objevil scrollbar, protože vnitřní div se jakoby nevešel do toho vnějšího.

Prosím o radu co s tím... Díky
123Milan
Profil *
Popsal jsem to nějak nesrozumitelně? Nebo je to nějaký problém udělat? přeci nejsem první ani poslední, kdo to řeší, ne? Ale tady v diskusích jsem to nenašel.... Našel jsem tady akorát tu Matrjošku

Díky
123Milan
Profil *
Tady vypisuju matrjošku a nevím jak to teda udělat tak, aby se vnitřní roztáhla po celém obvodu vnějšího DIVu...

.prvek-obalka {

width:600px; height:300px;
padding:0; border:none;
margin:0;
}

.prvek1 {
width:auto;
padding: 0;
border:1px solid black;
}
Acci
Profil
Stačí prvku1 přiřadit výšku 100% (jestli jsem to dobře pochopil)
Yuhů
Profil
já při nejlepší vůli nechápu zadání. Nešlo by sem prosím nakopírovat celý kód a popsat stručně problém?

Ano, Explorer má tu chybu, že height interpretuje jako min-height. Řeší se to většinou tak, že se napíše zvlášť styl pro Explorer, zvlášť pro ostatní prohlížeče a v čem se to liší, to se pro Explorer ohackuje podtržítkovým hackem.
123Milan
Profil *
Tady píšu zdrojový kód... Jde o to, že ten vnější DIV má pevně danou velikost - pokud tam je tedy textu hodně, tak se postraně vytvoří scrollbar. Ale problém je v tom, že tam mám pozadí (v DIVu "ram") a taky tam mám rámeček a ten rámeček i pozadí se mi v Mozille špatně vykresluje - když mám hodně řádků textu. Tím chci říst, žeten vnitřní div "ram" má u velikosti height jakoby zapsáno 340px, protože ví, že ten vnější div má pevně dáno 340px, ale už neví, že tam toho textu je ve skutečnosti mnohem víc a že se tam vytvořil scrollbar.... No pokud jsem to zase špatně popsal, tak napiš a dám sem úplně celý zdroják, ale myslím si, že toto je to nejdůležitější z něj a že o to jde... Díky moc!

HTML:


<div id="matrjoska" align="justify">
<div id="ram">
<table width="100%" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
<tr><td height="20"></td></tr>
<tr>
<td>TEXT TEXT TEXT TEXT.......</td>
</tr>
</table>
</div>
</div>


CSS:

div#matrjoska {
width:650px;
height:340px;
z-index:1; overflow: auto;
padding:0;
border:none;
margin:0;
}

div#ram{
width:auto;
height:100%;
margin:0;
padding: 0px;
border-top: 0px solid blue;
border-left: 1px solid #996600;
border-bottom: 1px solid #996600;
border-right: 1px solid #996600;
background-color:#FCFBF8;
}
123Milan
Profil *
podtržítkový hack neznám.... kouknu se po tom někde na internetu. Jinak díky za zájem a za pomoc :) Těším se na další rady
Yuhů
Profil
aha, jasně. Tak pro Mozillu místo height použij min-height (protože de facto chceš definovat minimální výšku). Nějak takhle:

_height: 340px; min-height: 340px;
123Milan
Profil *
No tak z části to fakt pomohlo, díky - tam kde bylo málo textu se opravdu pozadí i rámeček dodělalo na celých 340px, ALE tam kde toho textu je víc, tak mi to v Mozille neudělalo scrollbar, ale vypsalo to všechny řádky (jako kdyby tam height:340px vůbec nebylo) tím pádem to teď nedrží stálou velikost se scrollbarem, ale místo toho mi to udělalo hodně dlouhý div podle toho obsahu co je uvnitř divu.

Tak prosím ještě o to, jak vyřešit, aby se ten div držel pořád stejnou velikost, protože v IE to funguje, tak ještě v Mozille. Díky moc!
123Milan
Profil *
Protože ono někdy je lepší 1 vidět, než padesátkrát vysvětlovat, takže tady jsou odkazy:

Stránky jsou na adrese: stránky HTML
CSS je na adrese:[url= http://www.pradelna-mandl.cz/moje/arch/mainclass.css]zde je CSS[/url]

Díky moc Milan

PS: už fakt nevím, v Exploreru se to zobrazuje tak jak bych chtěl, ale to je
snad jediný prohlížeč kde to tak je. Tak když si to otevřete tam, tak uvidíte, jak jsem to celý myslel...
123Milan
Profil *
sakra.. tak tady jsou ty odkazy znova:
HTML
CSS

sorry
Leo
Profil
"Tak prosím ještě o to, jak vyřešit, aby se ten div držel pořád stejnou velikost, protože v IE to funguje, tak ještě v Mozille. Díky moc!"

Pokud nechcete minimalni velikost, ale z nejakeho potouchleho duvodu chcete mit na strance jeste jeden posuvnik, pak pouzijete height a overflow na auto, Leo
123Milan
Profil *
no na stránce chci mít jen jeden posuvník a to ten v tom divu. Nicméně zkusil jsem nastavit height a overflow v tom vnitřním divu a dopadlo to tak, že se mi vytvořil horizontální posuvník v IE a v Mozille beze změny- zase to neudrželo velikost height 340px, ale bylo to delší. Nebo jsem to měl napsat do toho vnějšího divu? To jsem si nemyslel, protože kdybych tam dal height:auto; tak potom bych neměl nikde nadefinováno, že to má být jen 340px.
Takže to bohužel nepomohlo, ali tak díky....

Dále tedy sháním nějakou radu....
123Milan
Profil *
Nebo nejde to třeba nějak udělat bez toho matrjoška hacku a místo toho použít jen ten podtržítkový hack?
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.