Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
Dobrý den.
Jak se v html určuje do jakého okna chci načítat? Target určuje jen jestli to má být nové okno atd., ale co když chci načítat třeba do #obsah. Kliknu na tlačítko v menu díky němuž se mi našte text do #obsah. Jak na to?
Peca
Profil
Co by ten "#obsah" jako měl být?
Anonymní
Profil *
No zkrátka třeba pravý sloupec v layoutu pojemnovaný "obsah".
Peca
Profil
Targetem se dá odkazovat pouze do rámů. Při kliknutí na odkaz bez targetu se vžycky přepíše celá aktuální stránka.
Anonymní
Profil *
No, a jak to mám teda udělat? Nikde jsem nic o tom nenašel. Snad jsem to napsal srozumitelně (viz výše).
Peca
Profil
Zkus si pročíst tyto stránky, mohlo by to stačit: http://polopate.jakpsatweb.cz/index.php?page=include
Anonymní
Profil *
Mám namysli něco jako tohle. http://www.yousendit.com/transfer.php?action=download&ufid=EEC1AB764D4 05F60 . Include vkládá externí soubory napevno to já nechci. Chci, aby se #obsah měnil.
Peca
Profil
A co tam chceš vložit, když ne jiný soubor?
Anonymní
Profil *
No. Mám pak udělané ovoce.html, zelenina.html, ... a chci, když kliknu na tlačítko ovoce tak aby se zobrazil obsah ovoce.html do #obsah atd.
Peca
Profil
ovoce.html snad není soubor? Přesně tak ale include funguje. Přečti si ty články tam pořádně.
Jenom se ty soubory nedělají jako kompletní html, dává so do nich jakoby obsah např. divu (nebo buňky).
Anonymní
Profil *
Jo jasně. Mám ovoce.html: <div> texttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttextte xttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttext texttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttextte xttexttexttexttexttexttexttext.
</div>

a u tlačítka ovoce mám<a href=""><img src="images/ovoce.gif" width="200" height="30" border="0" onmouseover="this.src='images/ovoce2.gif'" width="200" height="30" border="0" onmouseout="this.src='images/ovoce.gif'"></a>

a co mám dát tedy do toho a href u tohoto tlačítka?
Peca
Profil
Co se tak naučit číst? Odkaz už jsem dával. Je tam všechno krásně popsané. Proč se to asi jmenuje polopatě? http://polopate.jakpsatweb.cz/index.php?page=include3
Anonymní
Profil *
Jo to je ale pomocí php. Nejde to čistě v html?
Peca
Profil
Ne. Jedině pomocí rámů (frame).
2rec
Profil *
Názdar, mám stejnej problém a ještě se mi nechce učit php, přece musí existovat jiný způsob, než pomocí phpčka........????
Nemám rámy, mám menu s odkazy udělané obtékaným divem. Potřebuju poradit v html, css, js, víc zatím neumím.
Poradíte mi??
2rec
Profil *
vzpoměl jsem si, že se tohle dělá i za pomocí tabulky přes celou stránku, nikdy jsem to tak nedělal, takže nevím, jak to funguje, ale vím, že z jedné buňky ve které jsou odkazy ten soubor otvírá v druhé buňce, kde se nečte obsah a dělá se to v html, takže by to nějak podle mě mělo fungovat i u mě, ne??
Doufám, že jsem to napsal dost srozumitelně..
2rec
Profil *
sry, překlep, (....) v druhé buňce, kde se načte obsah (....)
Ať je jasno!!
2rec
Profil *
Prosím, kdo něco víte, dejte sem vědět!!! Rád bych ty stránky dodělal.
Bubák
Profil
eště se mi nechce učit php
Z celého PHP si můžeš vystačit s jediným jednoduchým příkazem include. Můj názor je, že include je jednodušší, než rámová konstrukce s targetem.
2rec
Profil *
oka, přečtu si to a dám to tam, dík
2rec
Profil *
no, a už jsem zas v koncích, podle mě to nejde. Asi jsem hodně natvrdlý, ale zkuste mi to, prosím vysvětlit ještě trošku líp, já znovu osvětlím problém. Mám menu udělané za pomocí obtékaného divu a jsou v něm odkazy,které odkazují třeba na soubor akvarium.html a já chci, aby se mi po kliknutí na odkaz Akvárium v prostředním divu ukázal obsah akvarium.html. Chci něco podobného jako rámy (frame), ale mám to v obtékaných divech. Když teď kliknu na odkaz Akvárium, otevře se mi soubor akvarium.html v novém okně. Tak, doufám, že mi rozumíte a poradíte mi.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.