Autor Zpráva
Saria
Profil
Použila jsem radu z odkazu: http://www.pixy.cz/pixylophone, ale bohužel mi nefunguje. Zkusila jsem různé možnosti, ale nemohu na to přijt.

Zadala jsem: do CSS
#obsah2 { margin: 0 auto 0px auto; width: 100%; float: left; }
#matrjoska {padding: 0px; border: 0px; width: 100%; }
#ram {margin: 15px auto 0 auto; float: left; width: auto; background: rgb(255,255,255); border: 20px solid rgb(196,238,202); }

Ten "div ram" se mi zobrazí pouze asi 4krát4 cm. Měl být umístěný v obsahu2, aby jej prohlížeče braly stejně jak se píše v odkazu.
Saria
Anonymní
Profil *
a mas standard mod?
Saria
Profil
tak to nevím, kde to najdu? zjistím to...
AlešD
Profil
To: Saria

popis matrjošky je tady: http://www.pixy.cz/pixylophone/2003_08_archiv.html ve spotu: "O šířce prvku, Exploreru, Mozille a matrjošce"

To: Anonymní

A proč? V případě matrjošky se nastaví obalujícímu divu padding: 0; border: 0; a vnitřnímu divu takový padding a border jaký potřebujeme a vlastnost width: auto. Vliv standardního, nebo quirk módu se tím eliminuje.
saria
Profil *
To: AlešD
Podle toho jsem postupovala, ale mám:
matrjoška se zobrazí vpořádku, ale div ram jen 4krát4 cm(šířka auto), pokud zadám šířku 100%, je přes matrjošku a leze těch 20px ven z pravé strany.
saria
Profil *
To: AlešD
Podle toho jsem postupovala, ale mám:
matrjoška se zobrazí vpořádku, ale div ram jen 4krát4 cm(šířka auto), pokud zadám šířku 100%, je přes matrjošku a leze těch 20px ven z pravé strany.
saria
Profil *
To: AlešD
Podle toho jsem postupovala, ale mám:
matrjoška se zobrazí vpořádku, ale div ram jen 4krát4 cm(šířka auto), pokud zadám šířku 100%, je přes matrjošku a leze těch 20px ven z pravé strany.
Knopi
Profil
saria: Zkus postupovat jako zde a neměl by být problém http://ie-brouci.dero.name/box-model.html .
AlešD
Profil
Saria:
jsem z toho trochu zmatený, chtělo by to i ten HTML kód. Jinak, jaksi si neumím představit co vlastně chceš dosáhnout.

Pokud je tvoje HTML nějak podobné následujícímu mám pár otázek:

<div id="matrjoška">
<div id="obsah2">
<div id="ram">
</div>
</div>
</div>


Proč má #obsah2 vlastnost float: left;?
Co to má vlastně dělat?
Má to být vlevo plovoucí box (#ram) uvnitř boxu #obsah2?
Obsahuje, nebo bude obsahovat #obsah2 nějaký obsah, text, obrázky (tedy kromě boxu #ram, přirozeně), dtto #ram
Saria
Profil
AlešD
Dělám stránku v procentech. (100%)
Obsah (měnitelný) je rozdělen na dvě části: obsah1 a obsah2

html
<div id="obsah2">
<div id="matrjoška">
<div id="ram">

atd...

</div>
</div>
</div>




Proč má #obsah2 vlastnost float: left;? : jelikož jsou obsahy pod sebou a četla jsem, že u % se musí dávat left, mám to tam
Co to má vlastně dělat? mám mít v rám pod sebou ležící pruhy potřebují šířku , které se nebude posouvat border (je 15px)
Chtěla jsem použít ten popsaný systém, ale uvnitř té "matrojšky mi to dělá tohle
Obsahuje, nebo bude obsahovat #obsah2 nějaký obsah, text, obrázky (tedy kromě boxu #ram, přirozeně), dtto #ram ano a mno i odkazy, a vkládané texty......

už to řeším druhý den a je to horší a horší....když postupují pdle rad, co někde najdu, vždy komplikace....
s pevnými rozměry mi to jde....
Saria
Profil
Knopi:

to je prima, ale můj problém je v tom, že mám width v %

jak to studuji, zřejmě mám problém v poochopení práce s %

tam vlastně paddingy vůbec nefungují principem, že se daný div posune vlevo nebo v pravo, jen se roztáhne....
tak fakt nevím.....pořád na to narážím....

Saria
Saria
Profil
Knopi:

to je prima, ale můj problém je v tom, že mám width v %

jak to studuji, zřejmě mám problém v poochopení práce s %

tam vlastně paddingy vůbec nefungují principem, že se daný div posune vlevo nebo v pravo, jen se roztáhne....
tak fakt nevím.....pořád na to narážím....

Saria
Anonymní
Profil *
Nikdy nedělej stránku o celkovém počtu 100%
Saria
Profil
A jak to teda řešit?
dát menší 95%?

a kdy teda můžu v % dávat pevné výšky nebo šířky.....všude čtu, že se má volit jen jeden způsob.....
S pevnými rozměry mi to jede....
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0