Autor Zpráva
Kallec
Profil *
Potřebuji často aktualizovaný ceník (xls) nějak dostat na stránku, tak aby stačilo překopírovat pouze ceník.
V jedné diskuzi jsem si přečetl, že to jde jednoduchým scriptem. Nevíte někdo jakým, popř. kde je nějaký článek o této problematice nebo aspoň ukázka tohoto scriptu?

Přeji příjemný den
Kallec
Profil *
Teda myslel jsem pomocí xml...
Joker
Tak jestli myslíte XML, tak to by šlo asi dvěma způsoby...
1. Přesně tohle je ideální práce pro XSL transformaci (XSLT). XSLT funguje tak, že ke XML dokumentu napíšete šablonu XSL, s pomocí které se ten dokument transformuje na jiný XML dokument. No a protože XHTML je taky XML, stačilo by Vám napsat šablonu, která transformuje ten Váš XML dokument na XHTML.
To byla ta dobrá zpráva. Špatná zpráva je, že na to potřebujete webový prohlížeč s podporou XSLT, v ostatních to nebude fungovat.

2. Takže asi budete potřebovat skriptík, který to XML převede do HTML sám... zas tak těžké to není, ale že by to bylo úplně jednoduché...
Timy
Joker
"Špatná zpráva je, že na to potřebujete webový prohlížeč s podporou XSLT, v ostatních to nebude fungovat."
Jen tak mezi náma - které to zvládají?
djlj
Já bych zkombinoval XSLT a php...
Joker
pro Timy:
Jen tak mezi náma - které to zvládají?
Ale jo, celá ta hlavní trojka v aktuální verzi, tj.: IE 6, Firefox 1.5, Opera 9.01
Nejsem si jistý, jestli implementace v IE není tak trochu "po Microsofťácku", ale na tohle by to snad stačilo.

Horší to je se staršími verzemi prohlížečů... podpora XSLT je od IE 6, Opery 9 a jen ve Firefoxu myslím od začátku.
A ještě horší je, že pro prohlížeče bez XSLT se bude hodně těžko vymýšlet nějaká náhrada.
Jiří Bureš
Profil *
Můžu potvrdit, co říká Joker. A XSLT transformace zvládají i starší verze některých uvedených prohlížečů. Používal jsem to na Firefoxu 1.x.
krteczek
no skusil bych na to jít trikem:-)
xml otevřít v open office, tak aby to byla tabulka a uložit jako xhtml. krteczek
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0