Autor Zpráva
soldi3r
Profil
http://it-magazin.xf.cz/index.html

potrebuju pomoct s buttonama nezobrazuji se mi tam mam to urcite nahrane a pouzity kod je

<a href="index.html"><img src="Button/Button1.jpg" onmouseover="this.src = 'Button/Button01.jpg';" onmouseout="this.src = 'Button/Button1.jpg';"border="0"></a><br>
<a href="Magazin2.html"><img src="Button/Button2.jpg" onmouseover="this.src = 'Button/Button02.jpg';" onmouseout="this.src = 'Button/Button2.jpg';"border="0"></a><br>
<a href="Magazin3.html"><img src="Button/Button3.jpg" onmouseover="this.src = 'Button/Button03.jpg';" onmouseout="this.src = 'Button/Button3.jpg';"border="0"></a><br>
<a href="Magazin4.html"><img src="Button/Button4.jpg" onmouseover="this.src = 'Button/Button04.jpg';" onmouseout="this.src = 'Button/Button4.jpg';"border="0"></a><br>

vsechno mam ve slozce nevim co je spatne pls poradte

omluvte prosim obsach a vzhled stranek
esemeska
Profil
soldi3r
nezda se mi, ze jsou tam nahrane Třeba buttom 3
...koukni, jestli nemas jinou velikost pisma nebo tak neco
-uvidime, co dal
soldi3r
Profil
ale nezda se mi ze ty stranky co mam na disku mi normalne jdou buttony fungujou ale kdyz to nahraju na web tak ro zmizi....
Anonymní
Profil *
Ty obrázky tam prostě opravdu nemáš.
Na druhou stranu - jde ti o textovou informaci ( tj. názvy sekcí - Novinky, Software...) a prezentuješ jí obrázkovou formou. Vyhledávače a zrakově postižení s tím mají problém. Navrhovaná řešení:

1. (horší):
Nech to v obrázcích (a hlavně je tam nahraj) a ke každému přidej atribut alt, případně i title. Hodnoty obou atributů naplň textem, co je na obrázku (tj. Novinky, Software ...) .

2. (lepší):
Nech to normálně jako text, každý odkaz v 1 divu, kdy všechny divy patří do jedné třídy (např class="menu") . Této třídě nastav pomocí CSS rámeček červené barvy (tak jak to máš v obrázku). Pak využij pseudotřídu hover (což znamená aktivní odkaz) a jen měň barvu rámečku.

Konkrétně:
a) do hlavičky (nebo externího stylovacího souboru - tam ovšem bez toho <style> samozřejmě) vepiš :

<style>

div.menu
{
width:100px;
background-color:black;
border:2px solid red;
text-align:center;
font-family:Arial,sans;
font-size:14px;
height:18px;
margin-bottom:4px;
}

div.menu:hover
{
border:2px solid white;
}

div.menu a, div.menu a:hover
{
text-decoration:none;
}

</style>



b) Vlastní kód s nabídkou změň na něco jako:

<div style="float:left; width: 170px"><i>Nabídka:</i><br>
<br>
<div class="menu"><a href="index.html">Novinky</a></div>
<div class="menu"><a href="Magazin2.html">Software</a></div>
<div class="menu"><a href="Magazin3.html">XYZ</a></div>
.
.
.
</div>




Je to jenom hrubý návrh, grafická úprava je samozřejmě na tobě. Ale původní verzi se to tak nějak blíží.

:o)
esemeska
Profil
Anonymní
ten tvuj kod je tak trochu nesmyslny, lepe je to:


<style> 


.menu a
{
width:100px;
background-color:black;
border:2px solid red;
text-align:center;
font-family:Arial,sans;
font-size:14px;
height:18px;
margin-bottom:4px;
text-decoration:none;
}

.menu a:hover
{
border:2px solid white;
}


</style>



b) Vlastní kód s nabídkou změň na něco jako:

<div style="float:left; width: 170px" class="menu"><i>Nabídka:</i><br>
<br>
<a href="index.html">Novinky</a>
<a href="Magazin2.html">Software</a>
<a href="Magazin3.html">XYZ</a >
.
.
.
</div>

....asi tak nejak od oka
soldi3r
Profil
no nevim ja tam ty obrazky mam fakt jo....nevim proc to nejde
nemuze to byt tim ze ten kod mam dlouhy do sirky ale webzdarma my ten prostor na kody mensi tak se to tam nejak zalamuje
Anonymní
Profil *
Neděláš to náhodou ve FrontPage?
esemeska
Profil
soldi3r
muzes sem dat odkazy na vsechny buttony, co tam mas? ..chtel bych je videt, nez se budu zase psat neco zbytecne;)
mul
Profil
Esemeska
ten tvuj kod je tak trochu nesmyslny, lepe je to...

Mopžná je to tak, jak říkáš. Já vycházel z původního vzhledu, čili odkazy pod sebou, a to by znamenalo buď dát do definice odkazu display:block; , nebo po každém odkazu udělat mezeru. Proto jsem to chtěl obalit do typicky blokového elementu, což odkaz zrovna není. Takže mi to tolik nesmyslný zas nepřišlo.
Martin

soldi3r
no nevim ja tam ty obrazky mam fakt jo....nevim proc to nejde
nemuze to byt tim ze ten kod mam dlouhy do sirky ale webzdarma my ten prostor na kody mensi tak se to tam nejak zalamuje


Tím to asi nebude, protože se objevuje alespoň zástupný znak obrázku. A co velká a malá písmena v názvech obrázků a v kódu?

Martin
esemeska
Profil
mul
hm jiste, na display: block; jsem zapomnel, ten tvuj kod je podle proste moc dlouhej a slozitej
Anonymní
Profil *
tak jsem problem s buttonama vyresil ale mam jiny problem.....
mam jako pozadi jpg ale skoro na konci se obrazek opakuje jak muzu udelat aby tam skoncil nebo aby pokracovalo to modre menu az dokonce....
prosim omluvte ten obsah a vsechno zatim to jen testuju
soldi3r
Profil
a jak se da tabulka (jako prave menu) prodlouzit az na konec stranky??
kdyz se podivate na kod tak tam mam porad <br> ale urcite to lye resit jinak
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0