Autor Zpráva
juki
Profil *
Prosím kde je chyba?Mám vytvořenou grafiku pro background stránky o rozměru 1024x768.V pravém horním rohu mám znak.Chci použít gumový layout.
Když ale rozlišení zmenším na 800x600 background je oříznutý a to co je v pravé části chybí.Zkoušel jsem dát i hodnoty v "TD" v procentech a pak se mi pozadí nevykreslí vůbec.Co dělám špatně ?

<body bgcolor=white>
<table border="1" cellpadding="0" cellspacing="0" width="80%" align="center"
<tr>
<td width="1024" height=768" align="center" valign="top" background="x.jpg"></td>
</tr>

</table>

Díky za radu
roberta
Profil
Najprv treba pochopit, co to ten gumovy layout je, pretoze tabulkami sa sice gumovy layout urobit da, len zabudnite na width="1024", pretoze to by uz gumovy layout nebol...

radsej zvolte CSS layout, napr. si pozrite zdrojovy kod pixyho stranky. Ma tam aj obrazky vlozene vpravo hore pomocou CSS...

inak aj grafika sa robi vascinou tak, ze sa cely ten velky obrazok na stranku rozreze na mensie casti (nenecha sa rozmer 1024x768) a potom sa tie mensie casti daju na spravne miesto...
Leo
Profil
Pokud chcete mit gumovy layout stranky tak je celkem prirozene, ze z obrazku na pozadi je videt tu vetsi tu mensi cast, musite se rozmyslet co vlastne chcete... Leo
krteczek
Profil *
no ono by stacilo kdyby ten maly znak vlozit do divu, a tomu divu dat float:right a popripade ho marginem posunout doleva od prave strany (tak aby byl tam kde potrebujete
krteczek
krteczek
Profil *
jinak ten css layout uz sem ho tu publikoval jen rozmery v px nahradite em


<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN">


<html>

<head>

<title>Název stránky</title>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">

<link rel="stylesheet" href="styl.css" >

</head>

<body>

<div id="vsechno">



<div class="hlavicka">

<h1>Nějaky obrázek,nadpis, cokoliv</h1>
<div clas="logo">
<img url="neco.jpg" title="neco" alt="obrazek loga firmy">
</div>
</div>

<div class="clanky">

<!--Tady si napiš co chceš ,je to vlastní obsah webu-->

</div>

<div class="navigace">

<!--zde je menu-->

<p><a href="index.php">Úvodní strana</a></p>

<p><a href="index.php?clanek=login">Přihlásit se</a></p>

<p><a href="index.php?clanek=registrace">Zaregistrovat se</a></p>

</div>

<div class="paticka">

<!--tady si dej kdo to dělal-->

<p>vytvořil &copy;krteczek 2005</p>

</div>

</div>

</body>



</html>

a v souboru css neco takoveho


body{text-align:center;}
#vsechno{margin: 0 auto;width:60em;border:1px solid black;}
.hlavicka{width:60em;height:5em;border:1px solid black;}
.logo{float :right;width:širka obrazku v px; height :vyška obrazku v px;}
.navigace{width:20em;border:1px solid black;float:right}
.clanky{width:46em;border:1px solid black;float:left;margin-left:0.5em;}
.paticka{width:60em;margin:0;border:1px solid black;clear:both;}

tohle je plovoucí, gumový 2sloupcovy layout pomocí css a html, bez tabulek a podobných
krteczek
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.