Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
juki Profil * |
#1 · Zasláno: 17. 2. 2005, 09:58:38
Prosím kde je chyba?Mám vytvořenou grafiku pro background stránky o rozměru 1024x768.V pravém horním rohu mám znak.Chci použít gumový layout.
Když ale rozlišení zmenším na 800x600 background je oříznutý a to co je v pravé části chybí.Zkoušel jsem dát i hodnoty v "TD" v procentech a pak se mi pozadí nevykreslí vůbec.Co dělám špatně ? <body bgcolor=white> <table border="1" cellpadding="0" cellspacing="0" width="80%" align="center" <tr> <td width="1024" height=768" align="center" valign="top" background="x.jpg"></td> </tr> </table> Díky za radu |
||
roberta Profil |
#2 · Zasláno: 18. 2. 2005, 15:17:19
Najprv treba pochopit, co to ten gumovy layout je, pretoze tabulkami sa sice gumovy layout urobit da, len zabudnite na width="1024", pretoze to by uz gumovy layout nebol...
radsej zvolte CSS layout, napr. si pozrite zdrojovy kod pixyho stranky. Ma tam aj obrazky vlozene vpravo hore pomocou CSS... inak aj grafika sa robi vascinou tak, ze sa cely ten velky obrazok na stranku rozreze na mensie casti (nenecha sa rozmer 1024x768) a potom sa tie mensie casti daju na spravne miesto... |
||
Leo Profil |
#3 · Zasláno: 18. 2. 2005, 15:50:06
Pokud chcete mit gumovy layout stranky tak je celkem prirozene, ze z obrazku na pozadi je videt tu vetsi tu mensi cast, musite se rozmyslet co vlastne chcete... Leo
|
||
krteczek Profil * |
#4 · Zasláno: 18. 2. 2005, 20:20:00
no ono by stacilo kdyby ten maly znak vlozit do divu, a tomu divu dat float:right a popripade ho marginem posunout doleva od prave strany (tak aby byl tam kde potrebujete
krteczek |
||
krteczek Profil * |
#5 · Zasláno: 18. 2. 2005, 20:50:48
jinak ten css layout uz sem ho tu publikoval jen rozmery v px nahradite em
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN"> a v souboru css neco takoveho
tohle je plovoucí, gumový 2sloupcovy layout pomocí css a html, bez tabulek a podobných krteczek |
||
Časová prodleva: 20 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0