Autor Zpráva
Tonda
Profil *
Mám logo součástí obrázku, který mám v menu jako backgroun-image. Obrázku jako background-image asi nejdát "MAP" ????
Jak to vyřešit jinak ??
esemeska
Profil
v menu dej odkaz
<a href="index.html"></a>
a nastyluj ho
a{display: block;width: 100%; height: 100%;}
esemeska
Profil
esemeska
teda co to kecam, dej to do hlavicky :D
Casero
Profil
Tonda
prostě do toho h1 kterej má obrázek an pozadí ddej a s display block
Tonda
Profil *
Díky, že jste mě navedli na stopu :-)
Tonda
Profil *
Ta stránka je v tomto stavu : http://www.mapleracing.com/pepek3/
Obsahově zatím úplně prázdá, ale základ už se pomalu rýsuje.
tiso
Profil
ale základ už se pomalu rýsuje

...až na to že ideš na to zle... Časť grafiky layoutu dávaš do html, chýbajú nadpisy...
Tonda
Profil *
Časť grafiky layoutu dávaš do html myslíš např. toto :

<div><img src="image/bonne_14_52.gif" alt="horizontal" width="850" height="15" border="0"></div>

Jak je to myšleno s těmi nadpisy ? Mám tam jen jeden v tom textu a ten je tam jen proto, abych tam měl vůbec nějaký text.
tiso
Profil
1. hej, to som myslel...
2. nadpisy - pozri napríklad http://tiso.wz.cz/2-stlpcovy-layout/2-stlpcovy-layout-zaklad1.html - každá logické časť stránky má svoj nadpis... Do hlavičky sa dáva nadpis h1 a doň nadpis webu, main - hlavná obsahová časť (h2 - výstižný názov stránky), tá sa ďalej delí na menšie celky ďalšími nadpismi h3, h4 (to v tom príklade nie je), Menu má tiež svoj nadpis, odkazi takisto možno deliť na menšie celky. Iba do pätičky sa nadpis viac-menej nehodí...
Tonda
Profil *
1. hej, to som myslel... Jenže ja když dám ten IMG jako pozadi, tak se mi "prostor" (jehož je obrázek pozadí) natáhne (zvětší) , pravděpodobně na velikost jednoho řádku (nemůže za to náhodou to že to mám v DIVu ???) a IMG se mi opakuje, když dám "NO-REPEAT" tak mi z podtoho zase vylézá barva pozadí, zkousel jsem to omezit pomocí "line-height" ale nefachalo mi to.
2. nadpisy ... Když v "hlavičce nemam žádný text, tak jí mám stejně dát "h1" ???

Ted jsem to pro názornost dal místo toho horního IMG, aby bylo vidět jak se to chová, barva pozadí je pro názornost schválně RED. Viz.: http://www.mapleracing.com/pepek3/
Jdu pátrat potom co s tím, ale když někdo budete vědět klidně poradte, díky.
tiso
Profil
1. Ako to že nie? line-height by mala pomôcť.. Ale nič Ti nebráni dať ten obázok opakovať v ose y (repeat-y)
2. Pre začiatok tam daj BONNE.cz...
Tonda
Profil *
1. line-height... nefunguje (pro kontrolu dávám line-height: 15px;) . možné díky mému chybnému zadávání. Když dám opakování obrázku repeat-y tak mi prostor pozadí zustane stejně velký, obrázek pouze skryje vyčnívající barvu pozadí, ale já bych chtěl , aby se mi "height" celého pozadí pod obrázkem smrsklo na výšku obrázku (u mě tedy konkrétně na 15px).

2. Když tam dám do <h1> BONNE.cz</h1> tak se mi to tam zobrazi, coz ja nechci, protože už mám název v logu (logo je pevná součást obrázku na pozadí dalšího řádku). Nebo to tam mám mít proto, že když má někdo vypnutý obrázky a CSS styly, aby viděl hlavičku s názvem???? Potom, bych to ale musel mít za předpokladu zobrazování s obrázky i CSS nějak skrytý?!?!

Zatím jsem na to nepřišel :-(
tiso
Profil
Nemá význam Ti to vysvetľovať, ešte sa máš čo učiť...
Tonda
Profil *
Vím, že se mám co učit, ale proto taky píšu se : Diskuse &raquo; Problémy v začátcích a ne někam jinam.
Tonda
Profil *
Našel by se někdo, kdo by s tim poradil ??
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0