Autor Zpráva
tom
Profil
Ahoj, potřeboval bych poradit. Vytvořil jsem stránku pomocí .css, objekty jako patička, hlavička, obsah, atd. jsem si nadefinoval v 1.css, zobrazil v 1.htm. Povedlo se mi to vystředit pomocí relativní pozice atd. Měl jsem z toho fakt radost, vše se zobrazovalo krásně, při zmenšení okna byl web pořád zarovnán uprostřed - žádný problém. Dokud jsem to nezkusil zobrazit v Mozzile. Najednou jsem hlavičku vůbec neviděl a obsah se mi dostal pod menu. Nevím si rady. Pomůžete mi někdo, prosím?
Suji
Profil
Moment, jen si najdu kristalovou kouli. A ted vazne, chtelo by to odkaz, jinak je to jako vestit z koule.
Alphard
Profil
Explorer zobrazuje vše správně, Mozzila ne.
myslím, že obráceně
tom
Profil
Suji: promin, tady je adresa: css
Joker
Profil
tom
Možná je lepší to dělat opačně: stránky při vývoji kontrolovat ve W3C kompatibilním prohlížeči a pak je ladit pro IE.
Protože když Vám stránka funguje/nefunguje ve W3C kompatibilním prohlížeči, znamená to, že s velkou pravděpodobností pojede/nepojede i v ostatních W3C kompatibilních prohlížečích (což jsou dnes asi všechny kromě IE)

Jinak Váš problém může mít milión příčin, bez zdrojáku s tím asi nikdo nepohne
tom
Profil
Joker:W3C kompatibilní prohlížeč je každá verze Mozzily? Já vlastním verzi 1,6. Zdroják můžu poskytnout buď na adrese, kterou jsem psal výše nebo rovnou vypsat oba soubory.
Alphard
Profil
Jako zástupce pro Mozillu doporučuji Firefox 1.5 a W3C zvládá také Opera (aktuálně 9)
Aesir
Profil
tom:

Nevidím tedy CSS do hloubky a neznám přesně specifikaci, ale nemohl by dělat problém ten dvojitý středník v definici stylu právě toho DIVu, který se nezobrazuje?

EDIT: Teď na to koukám pořádně a on ten DIV je umístěn někde mezi header a body, to bude ten pravý problém. :)
tom
Profil
Aesir:Děkuji, středníky jsem odstranil, problém s překrýváním je vyřešený, ale div "banner" se mi pořád nezobrazuje

Alphard:děkuju za tip. Stáhnu ho a budu již vyvíjet pro takový typ.
tom
Profil
Aesir: Taky jsem si myslel, zkuste mrknout teď, napravil jsem chybu a vrátil do <body> - pořád se nezobrazuje
Aesir
Profil
tom:

Ve zdrojovém kódu na adrese http://www.tom-flyer.wz.cz/css/ stále vidím toto:

</head>
<div id="banner">11
</div>
<body style="text-align:center">


změňte na:

</head>
<body style="text-align:center">
<div id="banner">11
</div>
Suji
Profil
Ja bych to mozna predelal, a to takhle.
Hlavni div, zarovnany na stred ve kterem bude obsah, tedy jednotlive divy - hlavicka, menu, telo, paticka.
Co se tyka levacka, tedy leveho pruhu pro reklamu, zkusil bych ho umistit pomoci zaporneho marginu.
tom
Profil
ano, máte pravdu, aktualizoval jsem soubor 11.htm namísto index.htm... Pořád chyba setrvává
tom
Profil
Suji: Zajímavý nápad, ale momentálně nevim jak přesně to zapsat. Mohl byste mi to prosím ukázat napsané v kódu?
Aesir
Profil
tom:

Další chyba:

<link rel="stylesheet" type = "text/css" href="1.css">

*chybí = za type
tom
Profil
Aesir:

myslíte takhle: <link rel="stylesheet" type* = "text/css" href="1.css">
Suji
Profil
Jinak problem je v tom, ze nad definici #banner mas v CSS jednu zavorku navic, takze se nasledujici definice vynechava
Aesir
Profil
tom:

Ne myslím to tak jak jsem psal v minulém příspěvku. Máte tam opravdu hodně překlepů, co pohled do zdrojáku, to jeden nalezený překlep. :)
tom
Profil
Suji:To je ono!!! V tom to bylo!! DÍKY, DÍKY, DÍKY!

Aesir: Už vás chápu, ale nevim, kde se tam berou. Při psaní kódu mi pomáhá code-verze Dreamweaveru, ale máte pravdu, že když to nechám projet validátorem, je tam spousta chyb. Jak se jim vyvarovat? Jak třeba vložit flashovou animaci, aniž bych tam měl tolika chyb?
Suji
Profil
tom
Co se tyka flashe, parkrat se to tu probiralo, cca pred tydnem jsem nekomu posilal odkazy .
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&topic=33336&foru m=10&page=-1
tom
Profil
Děkuji za odkazy, už mám všechna (asi 4) řešení zkopírována. Nejsem si však jistý, které z nich je nejlepší. Navkládal jsem si ta řešení do pozn. bloku ZDE.

Ještě bych se chtěl zeptat jak odstranit další chyby, které mi validátor píše např:

Error Line 27 column 57: end tag for element "P" which is not open.
<p><h2>blablabala.....</h2></p>

Chyba se opakuje neustále dokola. Je to zřejmě nejfrekventovanější chyba.
Alphard
Profil
<h2>blablabala.....</h2>
<p>neco</p>
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.