Autor Zpráva
toor
Profil
Zdravím.
Dělám web bez rámu tzn., že mám LOGO, MENU, pravy LAYOUT a levy LAYOUT.
Dále vytvořené stránkování, ale problém je, že po spuštění z menu se ukáže jen jedna stránka výpisu z databáze(mySQL) a po kliknutí na DALŠÍ se zobrazí úvod a ne pokračováni výpisu.
Nevím v čem je chyba v tom stránkování nebo v indexu? Můžete prosím poradit? Děkuji.
jonge
Profil
Hm, bez kódu ti asi nikdo neporadí :)
Casero
Profil
toor
zkus www.linuxsoft.cz sa přečístr si o stránkováni, jinka bez odkazu nevím
toor
Profil
To je ten kód, je to z Linuxsoftu.

if (!isset($_GET["celkem"])) //pokud nevíme, kolik bude záznamů tak to zjistíme...
{
$vysledek=mysql_query("select count(*) as pocet from products");
$zaznam=mysql_fetch_array($vysledek);
$celkem=$zaznam["pocet"];
}
else
{
$celkem=$_GET["celkem"];
}
if ($celkem>ROWS)
{
if (!isset($_GET["od"])) $od=1; else $od=$_GET["od"];
$vysledek=mysql_query("select * from products"." limit ".($od-1).", ".ROWS);
echo "Záznamů: ".$od."-";
echo (($od+ROWS-1)<=$celkem)?($od+ROWS-1):$celkem;
echo " z celkem $celkem&nbsp;&nbsp;&nbsp;";
//začátek - vytvoř odkaz pouze pokud nejsme na začátku
if ($od==1) echo "Začátek&nbsp;|&nbsp;";
else echo "<a href=\"".$_SERVER["PHP_SELF"]."?celkem=$celkem&amp;od=1\">Začátek</a>& nbsp;|&nbsp;";
//zpět - vytvoř odkaz pouze pokud nejsme v prvních ROWS
if ($od<ROWS) echo "Předchozí&nbsp;|&nbsp;";
else echo "<a href=\"".$_SERVER["PHP_SELF"]."?celkem=$celkem&amp;od=".($od-ROWS)."\" >Předchozí</a>&nbsp;|&nbsp;";
//další - vytvoř, pouze pokud nejsme v posledních ROWS
if ($od+ROWS>$celkem) echo "Následující&nbsp;|&nbsp;";
else echo "<a href=\""?celkem=$celkem&amp;od=".($od+ROWS)."\">Následující</a>&nbsp;| &nbsp;";
//poslední - to je posledních (zbytek po dělení ROWS) záznamů
if ($od>$celkem-ROWS) echo "Konec&nbsp;<BR>";
else echo "<a href=\"".$_SERVER["PHP_SELF"]."?celkem=$celkem&amp;od=".($celkem-$celk em%ROWS+1)."\">Konec</a><BR>";
}
while ($zaznam=MySQL_Fetch_Array($vysledek)) echo $zaznam["products_name"]." ".$zaznam["products_price"]."<BR>\n";
?>
Casero
Profil
toor
spíš ten odkaz, ten kod je dobrej jestlis ho neupravil..
toor
Profil
Nic jsem neupravoval jenom základ jako připojení k db a tady ty dva dotazy na tabulku:
$vysledek=mysql_query("select count(*) as pocet from products");
$vysledek=mysql_query("select * from products"." limit ".($od-1).", ".ROWS);
Ten odkaz na další stránky je toto:
echo "<a href=\""?celkem=$celkem&amp;od=".($od+ROWS)."\">Následující</a>&nbsp;| &nbsp;";
si teda myslím, ale nevím co stím.
V index.php mám toto:
<?php
$page=$_GET["page"];
$dir="";
$uvodni="uvod.php";
if ($page) {
if (file_exists($dir.$page.".php"))
include($dir.$page.".php");
else { include $dir."404.php"; }
}
else{
include ($dir.$uvodni);
}
?>
Nic víc. Nevím proč to stránkování nefunguje.
tiso
Profil
toor
Technická: Označenie layout sa používa na celkové rozloženie stránky, takže "pravy LAYOUT a levy LAYOUT" je blbosť... Skôr si mal na mysli stĺpec...

Čo sa stránkovania týka tak nepredávaš správne parametre tej stránke...
toor
Profil
Omlouvám se, je to levy a pravy sloupec udělaný v css.
A které stránce a jaké parametry prosím.
tiso
Profil
toor
Ako ide dokopy ten index a ten odkaz:
echo "<a href=\""?celkem=$celkem&amp;od=".($od+ROWS)."\">Následující</a>&nbsp;| &nbsp;"; ?
Ktorú stránku to vlastne chceš stránkovať?

btw. tam máš problém s úvodzovkami, sprav si v tom poriadok...
toor
Profil
Tak nevím pořád to nechce fungovat.
Nejspíš jsem moc duty. :-)
james
Profil *
<a href="zvuk.mp3">Písnička</a> Jak tam mám Vložit Svou pisničku z pocitace v mp3 formatu . ???
Joker
Profil
ad james
Může prosím někdo z moderátorů smáznout to individuum co naspamovalo tenhle příspěvek po celém fóru? :-/
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.