Autor Zpráva
Kell
Profil *
Mám problém.
Chci si udělat nové stránky ale chci je mít lepší než dosavadní které jsou. KOLS
Nechci slyset reci o tom ze jue desny a tak :)
Kvuli tomu sem nepisu.
Chci myt stranky reseny podobne jako sou tyto jen to nechci delat ve frame.
Chtel bych mi reseno TAk ze nahore by bylo menu ktere by menilo obsach menu ktere by bylo vlevo a to by teprve menilo obsach
textu.
Vis obrazek
Pls poradte nekdo jak to mam udelat skousel sem stranky v PHP.
Prez toto

<?php include "./lista3.php"
?>

Ale to nevim jak udelat v odkazech target aby se mi zobrazil odkaz v tom okne kde chci.

Hehe ja se vykecavam :D
DJ Miky
Profil
Ale to nevim jak udelat v odkazech target aby se mi zobrazil odkaz v tom okne kde chci.

Nemusíš používat target, použij odkazy typu index.php?stranka=neco a podle tý hodnoty načti tu stránku... Sice se ti to načte úplně celé znova, ale to není takový problém...
Alphard
Profil
více informací o vkládání souborů:
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=252
Fnesveda
Profil
nebo se podivej na jakpsatweb.cz na priklad v javascriptu skryvane zalozky pomoci dhtml
Kell
Profil *
No mne de jen o to jak donutit odkaz aby mi otevrel stranku v tom okne uprostred pokud to budu mit v tom:
<?php include "./lista3.php"
?>

A pisu do zacatku protze s PHP fakt neumim.
Fnesveda
Profil
No to prave resi DHTML a do obsahu polozky muzes includovat php
Mistr
Profil
Kell
No mne de jen o to jak donutit odkaz aby mi otevrel stranku v tom okne uprostred pokud to budu mit v tom:
<?php include "./lista3.php"
?>

Ještě máš totiž v hlavě příliš zakořeněné rámové targety. Nově uvažovaný způsob je již ale koncipován jinak. Nyní musíš dát celou stránku otevřít a vykreslit znova, jen bude mít změnenou jednu část.
Fnesveda
Profil
Ale to zabere plno času, přes DHTML se to nenačítá znova vůbec, ale při prvním otevření se ti načte veškerý obsah.
Mistr
Profil
Fnesveda
To máš asi pravdu.

Jen nejsou DHTML příliš závislé na JavaScriptech, takže když nepůjdou... Nebo se pletu? Pravda, těch, co mají vypnutý JavaScript mnoho není.
Kell
Profil *
Heh ok dobre asi mam, ja totiz nikdy nic jineho nepsal.
Krom nakeho primitivniho hesla nahodneho generovani obrazku a to je tak vse.

Takze mohl by mi nekdo napsat priklad jak by mohla vypadat stranka kde by bylo vlozeno to menu a text
a jak by pak vypadalo to menu ????

PLS
Mistr
Profil
Kell
Stránky například musejí mít příponu .php, budeš-li je generovat přes include. Mají?
bures
Profil
Zdá se mi, že pořád uvažuješ v intencích rámců. Zapomeň na target. Zapomeň na to, že chceš načítat jen obsah.
Finta je v tom, že máš stránku složenou z kousků. Záhlaví s menu. Levé menu. Pravé menu. Pro zjednodušení mějme, že jsou tyto kousky neměnné pro celý web. Pak každá stránka bude složena z opakujících se includů a konkrétního obsahu.
Mistr
Profil
bures
Zdá se mi, že pořád uvažuješ v intencích rámců. Zapomeň na target. Zapomeň na to, že chceš načítat jen obsah.
Finta je v tom, že máš stránku složenou z kousků. Záhlaví s menu. Levé menu. Pravé menu. Pro zjednodušení mějme, že jsou tyto kousky neměnné pro celý web. Pak každá stránka bude složena z opakujících se includů a konkrétního obsahu.

Přesně tak, díky ještě jednou za opakování. Snad to teď bude průzračnější.
Alphard
Profil
http://firstpage.wz.cz/?page=zacatek
Kell
Profil *
Alphard
Hehe dekuji na zanod jak vytvorit HTML stranku ale to este zvladnu :)

No je hesky rikat ze jue PHP neco uplne ineho nei html to ja vim :)
Ale z toho toho moc nepochopim.
Ja potrebuju vyresit jen tento jediny problem az se budu php zabivat podrobneji dam vedet:)
Ted potrebuji jen tuto jednu vec.
Jak donutit polozku v menu aby se mi zobrazila v okne ktere je vlozeno prez include.
To je vse.
Ja vam verim ze targetem ne ale kdyz ne tak cim to mam udelat.
Alphard
Profil
Kell
po levé straně je menu, kde pod položkou Web bez rámů jsou další odkazy, jak vytvořit stránku bez rámů, jestli jsem správně pochopil tvůj dotaz, tak to je tvůj problém
Anonymní
Profil *
Kell
Nelíbí se mi tvůj přístup. My ti tady radíme a ty jsi na nás jako pes. A mohl by jsi psát nějak normálně aby se to dalo číst?
Školník
Profil
Kell Kdybys nebyl <ot><del>debil</del></ot> línej a přečetl si stránku, kterou Ti poslal Alphard (což jsem udělal za Tebe) a dostal se až sem -> http://firstpage.wz.cz/?page=odkazy, tak bys viděl, že se tam píše přesně o tom, co bys rád měl.

Tady je dobrá rada - v klidu si sedni a postupně si pročti tyto stránky (v tomto pořadí):

1. http://firstpage.wz.cz/?page=zaciname
2. http://firstpage.wz.cz/?page=stranky
3. http://firstpage.wz.cz/?page=odkazy

Právě třetí stránka se věnuje tématu, který chceš pochopit. Pokud se cítíš, můžeš přejít hned ke kroku číslo tři. Ale POZOR. Jestli tomu nebudeš rozumět, přečti si jedničku, pak dvojku a trojku radši třikrát. Jestli tomu pořád nebudeš rozumět, tak Ti POTOM někdo rád na Tvůj SLUŠNĚ POLOŽENÝ dotaz odpoví...
Kell
Profil *
Ok omlouvam se

A uz je to OK poradil mi kamos.
Kell
Profil *
Ja uz sem se tu na toto ptal asi tak pred pul rokem tehdy mi skoro nikdo neodpovedel.
Tak som trochu nevrly.
Sry....
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0