Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Anonymní Profil * |
#1 · Zasláno: 5. 10. 2006, 22:08:33
Ahoj,
mám tabulku, kterou chci zarovnat na střed jak horizontálně, tak vertikálně. Horizontálně no problem, ale vertikálně se mi tabulka zarovnává pořád na top i když zadám "absolute middle" (zarovnání mám nastaveno pomocí připojeného css stylu). Nevíte jak ji zarovnat na absolute middle tak aby se mi zobrazovala vždy přesně uprostřed stránky bez závislosti na tom v jakém rozlišení stránku otevřu? Díky |
||
Matthew Profil |
#2 · Zasláno: 5. 10. 2006, 23:58:42 · Upravil/a: Matthew
Pokial viem, tak ziadne "absolute middle" neexistuje... V CSS mozes zadat
vertical-align: middle;v HTML valign="middle" |
||
Anonymní Profil * |
#3 · Zasláno: 6. 10. 2006, 00:21:36
Ano máš pravdu. nepodíval jsem se jak to v tom stylu přesně je. mám tam
BODY { SCROLLBAR-FACE-COLOR: #FFFFFF; SCROLLBAR-HIGHLIGHT-COLOR: #FFFFFF; SCROLLBAR-SHADOW-COLOR: #FFFFFF; SCROLLBAR-3DLIGHT-COLOR: #FFFFFF; SCROLLBAR-ARROW-COLOR:#FFFFFF; SCROLLBAR-TRACK-COLOR: #FFFFFF; SCROLLBAR-DARKSHADOW-COLOR:#FFFFFF; SCROLLBAR-BASE-COLOR: #FFFFFF; font-family: "Times New Roman", Times, serif; font-size: 12px; color: #333333; text-align: center; vertical-align: middle; } a přesto se mi tabulka zarovnává pořád na top. Vlastně i když zadám jakékoliv vertikální zarovnání vůbec na to nereaguje. |
||
Matthew Profil |
#4 · Zasláno: 6. 10. 2006, 00:40:03 · Upravil/a: Matthew
S tým sa tiež často stretávam... Ešte prípadne skús pridať do CSS !important ->
vertical-align: middle !important;ale myslím, že to nezaberie. Skús to buď cez HTML - nastaviť nadradenej bunke valign="top"ak by ani to nezabralo, tak ak poznáš vopred presnú výšku tej centrovanej tabuľky, tak skús absolútne pozicovanie, ak nie, tak skús pohľadať nejaké riešenie ohľadom vertikálneho centrovania - čo tak napr. http://www.jakpsatweb.cz/css/css-vertikalni-centrovani.html |
||
Anonymní Profil * |
#5 · Zasláno: 6. 10. 2006, 13:22:34
Nezabralo ani jedno. Budu muset najít nějaké jiné řešení.
Kazdopádně díky za radu |
||
Časová prodleva: 5 měsíců
|
|||
Mystiq Profil * |
#6 · Zasláno: 21. 2. 2007, 20:54:02
udělej to takhle:
css: pozici dej ABSOLUTE, když znáš výšku, vezmeš ji v pixelech a do margin dáš mínus její polovinu v pixelech (např. height= 400px => margin_top: -200px) a do placement dáš ve vlastnosti top v procentech 50%. pak nalinkuj vlastnost do tabulky a máš to. kdyby ti to nefungovalo v iexploreru (jako mě), je třeba totéž provést i s šířkou. pokud máš šířku proměnlivou v závislosti na rozlišení nebo šířce okna (jako já), zadaáš do css stylu šířku v pixelech, do placementu dáš ve vlastnosti left hodnotu 0%. pokud jsi paranoidní (jako já) a chceš to mít posychrovaný, pak dej html tagama align a valign center a middle. voilá, tabulka je přesně ve středu ať s oknem hejbáš, jak chceš. snad to bude fungovat i u tebe. tady je kód, jak to mám já: CSS:(v HEAD) .table_center { height: 408px; margin-top: -204px; position: absolute; top: 50%; width: 100%; left: 0%; } HTML a CSS:(v BODY) <table class="table_center" "width="100%" height="408" border="0" align="center" style="vertical-align:middle"> <tr> <td height="2" colspan="3" bgcolor="#FFFF00"></td> </tr> <tr> <td height="366" colspan="3" align="center" valign="middle"></td> </tr> <tr> <td height="2" colspan="3" bgcolor="#FFFF00"></td> </tr> </table> |
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0