Autor Zpráva
Balik123
Profil *
Zdravim.
Toto je muj prvni web www.balik123.ic.cz
Chtel jsem se vas zeptat co by jste me do zacatku doporucili za rady? Zkousel jsem to jak v IE tak v opere nebo ve FF a je to ok presto validator vyhazuje docela dost chyb, cim to?

Moc diky za veskere rady do zacatku...

Balik
nightfish
Profil
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="cz" lang="cz"/>
přebývá lomítko na konci

<body OnLoad="window.defaultStatus='Vítejte na Balíkových stránkách';">
</body>

otevírací tag pro body tam máš dvakrát...ten druhý smázni

<p>&nbsp;</p> a také <p><font color="#008000">Upozornění</font></p>
by bylo vhodné nahradit CSS

EDIT:
a ještě k té validaci
počáteční <head> přesuň hned za <html>
<hr> --> <hr />
<img ...> --> <img ... />
heigth --> height
a v jednom případě máš do sebe vnořené 2 odstavce...
Hooonza
Profil *
Moc se ke stavbě webu vyjadřovat neumím, ale asi bych Tě chtěl upozornit na zabezpečení e-mailu před spamem. Na stránce je otevřeně napsaná Tvoje adresa (mail -x- to -x- : bal -x- ik123 [zavinac] seznam[tecka]cz), to je ideální lákadlo pro spamovací roboty, doporučil bych tu adresu trochu schovat - asi nejlépe neuvádět vůbec (ke kontaktu lze použít formulář...).

http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=1&topic=17 118
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=9&topic=20 381
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=1&topic=26 622

http://www.pc-politika.com/java/nospam.html
http://css.interval.cz/clanky/skryti-e-mailu-pred-harvestery-e-mailovy ch-adres-antispam/
http://xy.wz.cz/nospam/email-to-unicode.htm
http://dingbatway.com/goodies/extractor/extractor.php
http://czech-52364894740.spampoison.com/
nightfish
Profil
http://www.balik123.ic.cz/?page=auta/auta
ty náhledy fotek jsou zmenšené ne v poměru a tudíž zdeformované
a chybí ti tam Bentley Flying Spur :-)

a ještě si neodpustím obligátní češtinářský koutek
Pokud byste měli zájem o cokoliv z této stránky, není problém mně napsat a určitě se nějak domluvíme.
Joker
Profil
nightfish
Když už, tak "není problém mi napsat", ne? :)
nightfish
Profil
Joker
možné jsou obě varianty
Balik123
Profil *
lidi moc moc diky...
nightfish -> fakt moc diky takove rady presne potrebuji...
Opravdim co se da :)
Jj obrazky v nahledech jsou zdeformovane vsude jelikoz jim bylo dano natvrdo 100x100 nejak nevim jak udelat aby meli hezky stejny rozestupy ale nedeformovali se.... neco snad vymyslim....
Jo a s tou cestinou jsem si toho vedom... ja a cestina nejdem k sobe :) - opravim :)

Hooonza -> hm to je pravda vsiml jsem si toho na zvysenem poctu spamu :) neco s tim udelam :)


Vsem moc diky diky diky
nightfish
Profil
Balik123
tak třeba Bugatti Veyron má ve větší verzi 570x373 px, takže zmenšíš na 100x65px
šlo by to udělat třeba tak, že všechny ty fotky hodíš do DIVu a vnoříš je do jednoho všeobjímajícího divu
pak by se při zúžení nebo rozšíření stránky ty fotky skládaly vedle sebe podle toho, kolik se jich tam vleze... (tak to mám třeba na http://brno3.momrs.cz/fotogalerie.html)

<div id="fotky">
<div><img src="zmenseny_veyron.jpg" ...</div>
<div><img src="zmensena_zonda.jpg" ...</div>
</div>

a v css pak uděláš

div#fotky div {
width: 120px;
height: 100px;
float: left;
}
Balik123
Profil *
nightfish -> dobra urcite si s tim pohraju :) ted prave doplnuju lomitka kde me vsude chybej :)

jo jen jestli bych mohl poprosit nechapu toto
<body OnLoad="window.defaultStatus='Vítejte na Balíkových stránkách';">
</body>

otevírací tag pro body tam máš dvakrát...ten druhý smázni ->co mam pls smazat

a za nic na svete nemuzu nait ty vnorene odstavce...

Chtel bych ti moc moc moc podekovat.. fakt se to hodi :)
nightfish
Profil
http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fwww.balik123.ic.cz%2F&c harset=%28detect+automatically%29&doctype=Inline&ss=1

na řádku 17 je <body>
na řádku 125 je <body OnLoad="window.defaultStatus='Vítejte na Balíkových stránkách';">

řádek 125 vymaž a je po problémech

vnořené odstavce jsou na řádku 70 (...Pokud máte nějaké dotazy nebo připomínky klidně mě napište)
Balik123
Profil *
nightfish -> moc diky za rady :) zkus mrknout na tu validaci tedka :)
a jakmile bude cas tak se hnedka vrhnu na tu galerii :)


Moc moc diky
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.