Autor Zpráva
Naxe
Profil *
Ahoj, doufám, že píšu do správné rubriky. Dá se nějak jednoduše řešit deformace html stránek? Tím myslím, pokud zmenším okno prohlížeče, aby to jaksi nemělo vliv na stránku. Například pokud najedete na seznam.cz, obsah se nijak nemění ať děláte co chcete, nedeformuje, oproti tomu, když například zmenším okno na tomto foru, obsah se různě deformuje, přesouvají se texty. Potřeboval bych aby vše zůstalo pevně ukotvené...
YoSarin
Naxe
Jde to - nastavením pevných rozměrů - ale není to nejlepší nápad, uživatelé s menším rozlišením se pak nevyhnou horizontálnímu posuvníku, který není příliš oblíbený...
Yo'Sarin
Alphard
BTW: Opera má možnost Přizpůsobit šířce a když se aktivuje, např. u dříve zmíněného Seznamu.cz a zmenší se okno, tak se stránka stejně přeformátuje :-)
Naxe
Profil *
YoSarin
Já nevím, pevný rozměr asi nebude například width="800", protože to se mi pak přeformátuje. Jaký je tedy příkaz na pevný rozměr please? Mně se právě docela rozhází stránka, pokud zmneším okno prohlížeče. Díky
tiso
Obsah celej stránky daj do jedného blokového prvku (ak už náhodou nemáš) a nastav mu v css šírku:
css:

#all{width: 770px;}

html:
...
<body><div id="all">
...
</div></body>
...
Naxe
Profil *
Funguje, díky, akorát teda nevím, jestli to mám nebo nemám použít, no :-(
tiso
Naxe
A odkiaľ to máme vedieť my?
Anonymní
Profil *
To tiso: Já si zatím spíš jen tak hraju, takže na netu žádný stránky nemám, ale to je jedno.

Myslím, že menší rozlišení, nežli 1024*768 dneska nikdo nepoužívá.
Ale pokud použiju ten způsob, co jsi uvedl výše, pomocí CSS, tak funguje, ale jaksi se mi nedaří klasicky

zarovnat tabulky (pomocí niž tvořím design) na střed obrazovky, pomocí příkazu center, (vše je zarovnáno k levému okraji) dá se
to nějak ošetřit? Nic nemůžu najít. Všechny příkazy mi zarovnávají jen text v buňce. Děkuju
Naxe
Profil *
Vše vyřešeno :)
Joker
Anonymní
Myslím, že menší rozlišení, nežli 1024*768 dneska nikdo nepoužívá.
Přijde na to kdo na ty stránky chodí. Třeba v kategorii "Státní správa" má podle TOPlistu rozlišení 800x600 stále podíl přes 12%

(btw. státní správa je vůbec nějaká zabržděná... kategorie s nejvyšším podílem nízkých rozlišení, Internet Exploreru a starých operačních systémů)
peta
Profil *
Anonymní
Taky se priklanim k toplist.cz a Joker. 800x600 se stale pouziva. Navic v nouzovem rezimu v podstate neni jina moznost nez toto ci mensi a pri problemu s grafickou kartou. A jestli jsi nekdy instaloval pocitac, tak vis, jake je to nekdy peklo, aby vse chodilo :) Takze to odlozis treba o tyden, dva a mezitim bez inetu? si se zblaznil? :)))

Joker
Do statni spravy bohuzel pocitaji i skoly a pod, kde ti proste pocitace nevymeni a nevymeni a maji tam ty sunky 100-800MHz :)

Naxe
Pevna sirka se pouziva malokdy. Podle mne je lepsi promenliva. Ale zalezi na pouziti. Pokud mas pod strankou grafiku, tak je zase lepsi pevna. Radeji, at se objevi rolovatko, nez aby se rozhazela grafika.
Axamith
Mám podobný problém jako Naxe. Dělám na stránkách Fishland.cz, ve kterých mám nastavenou šířku Divů na 770px a od tohoto rozměru se odvíjí celá grafika, takže vše zadávám v px. Jak mám zabezpečit, aby se mi stránka nerozpadala při změně velikosti písma ??? Navíc když měním velikost písma se mi mění poloha odkazů v hlavičce, i když nejsou text, ale grafický button. Při enormním zvětšení se pohne celá grafika. Co s tím, prosím poraďte. Děkuji
Naxe
Profil *
To Axamith
Tohle taky nemám ošetřený, a budu rád když někdo poradí, ale co jsem tak zkoušel zvětšovat různé weby, tak skoro všem to dělá stejnou neplechu...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0