Autor Zpráva
karm
Profil *
prosím o názor na tuto podivnost : zkouším stránky v xhtml a když vložím do stránky "měnící se" obrázek .gif, tak se v IE po najetí do menu přestane měnit. Stránka je validní podle xhtml transitional (w3c) a v Opeře a FireFoxu to funguje bez problémů.
Zkuste si to (v IE i v FF): http://zskajov.aspweb.cz/potvrzeni.htm (ty stránky jsou zatím jen pokus, tak design prosím moc nehodnoťte-učím se :-)
filip186
Profil
Mě to v IE jde bez problémů.
M1k3
Profil *
zrejme mas starsi verzi IE
M1k3
Profil *
btw me to dje take mam verzi 6.0 ... 7.0 nemuzu mit :(((( hadejte proc..
Joker
Profil
karm
Mně to funguje bez problémů v Opeře i v IE. Zkusil bych obnovit stránku.

M1k3
7.0 nemuzu mit :(((( hadejte proc..
Tipnu: Nelegální Wokna plus neschopnost najít *****?? ;-)
karm
Profil *
děkuju všem za zkoušku, zřejmě to bude tedy v nastavení mojeho Intrnet Exploreru (v.6, W-XPSP2) - ....i když jsem dal default nastavení, tak se pták (viz na odkazu nahoře) zastaví jakmile najedu kurzorem do menu a už to tak zústane. FF ani Opera to nedělá.
eva-m
Profil *
Ahoj, najeď si ve svém internet exploreru do nástroje - možnosti internetu - upřesnit - v sekci multimedia zkontroluj, jestli máš zaškrtnuto ANO přehrávat animace na webových stránkách.
Bubák
Profil
eva-m Vsadím nohu, že tímhle to nebude.
Bubák
Profil
eva-m Vsadím nohu, že tímhle to nebude.
peta
Profil *
karm
Tak podstatne je, ze to je animace. Animace na www nepatri, pokud se nejedna o efekt menu a pod, zpestreni, protoze to odvadi oci od cteni. (instinkt lovce, okamzite bystris smerem, kde se neco pohlo)

Co se tyce problemu, mne to nedela. Takze pak je tezke to posoudit. Zkus prohledat pocitac na viry, kdyz se jedna o IE? Nebo mne napada, ze IE za jistych okolnosti animaci skutecne zastavuje a neda se to nikde povolit (treba pri zmacknuti ESC klavesy, ale to dela i FF).
Reseni eva-m se neda pouzit, protoze rikas, ze se animace zastavi pri najeti na menu, cili uz bezela.
Musel bys popsat naprosto presne situaci, kdy to dela. Ten tvuj popis je fajn, ale neda se zopakovat.
Jinak mne napada:
#navigace{ position: absolute;
// no ja, ale kde mas position:relative v nadrazenem bloku? Nemuzes preci absolutne pozicovat, mimo blok s position:relative
.imgakce { position: relative;float: left;
// to je "prasarna" uplne nejvetsi, ktera dela v IE veliky binec, michat do jednoho dagu float a position:absolute/relative . Otazka zni, kdo te ucil floatovat, ze ti to nerekl?
Dokonce bych se vsadil, ze odstranenim teto "prasarny", treba jen docasnym smazanim, muze byt resenim celeho problemu.

"moc nehodnoťte"
Tak s dovolenim, ale menu je ve FF o neco vys nez obsah. To se neda prehlednout, proste :) Jinak bych dal logo a menu s oranzovym pozadim a jen obsah a ty aktuality se zlutym.
Parametr style="" vubec nepouzivej, stranka je pak v google vys.
Bubák
Profil
peta
to je "prasarna" uplne nejvetsi, ktera dela v IE veliky binec, michat do jednoho dagu float a position:absolute/relative
float + position: relative; jsem párkrát použil a neměl jsem s tím žádný problém
float + position: absolute; tohle jsem párkrát viděl, ale smysl téhle konstrukce mi uniká
peta
Profil *
Bubák Ano, to mas tak u IE ale se vsim. V jistych pripadech neni problem ani s float bez clear a bez inline-block. A pak mas zas pripad, kde to ne a ne rozchodit.
Kazdopadne mne to napadlo, ze by to mohl zkusit. Kdyz to bude stejne, vrati zpet. Nic dalsiho mne jen tak od oka nenapada.
peta
Profil *
Bubák
takhle, mi unika smysl obou tech zapisu:
float + position: relative;
float + position: absolute;
kdyz nastavis float, tak se preci prvek nastavi automaticky na block
ale pri nastaveni relative position se zas krizi floatovane vlastnosti s position, kde vlastne rikas, ze prvek ma zabirat ve strance misto podle velikosti bloku a toto misto je obtekano jako div nahore a dole. Kdezto float je zase obtekan ze vsech stran.
Cili kdyz chces pouzit relative, mel by jsi to dat do dalsiho bloku.
A mam teda zkusenosti, ze v nejakych situacich to proste IE nezvlada a pak se dejou zajimave veci.
habendorf
Profil
K původnímu dotazu - animované gify blbnou v souvislosti s něajkými akcemi / událostmi JS. Už se to tu řešilo víckrát, stačí pohledat.
habendorf
Profil
Např. http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=5&topic=47 04
karm
Profil *
peta
děkuju za hodnocení, ale moc tomu nerozumím. #navigace{ position: absolute; - to je podle mě nadřazený blok ve kterém je vloženo menu. Proto má absolutní pozici jako ho mají #novinky i #hdr (hlavička). Obsah (rh-col) je potom relative, protože nemá pevnou šířku.
Třída imgakce je úplně jiná věc a s tímto problémen nemá vůbec nic společného. je pouze na první stránce (ne na té, kterou jsem tu uvedl), validátor to "uznal" za vyhovující a v prohlížečích je to taky o.k. A proč by v bloku pozicovaném reletivně nemohl být obrázek zarovnán vlevo pomocí float ? A čím ho tedy pozicovat a nechat obtékat textem, aby to bylo dobře?
A proč vadí prametr style="" ? Je to přímý zápis css a W3C to jako chybu nebere.
Jinak mě nikdo nic neučí, snažím se něco naučit sám a chci to dělat dobře a rozumět tomu, proto děkuju všem kteří mi s tím pomůžou a poradí.
karm
Profil *
K tomu float a positoin. Když tomu obrázku (http://zskajov.aspweb.cz/index.html) nedám positoin: relative, tak se v IE zobrazuje pod nadřazeným blokem (rh-col) který je taky relative. Tudíž obrázek není vidět! V Opeře a FF je to tradičně o.k. i bez position: reletive.
karm
Profil *
ješte maličkost : zkusil jsem otevřít stránku ve FrontPage2003 a když dám "náhled" stránky, tak se gif hýbe ať jsem myší v menu, nebo ne. Píšu to jen kvůli tomu, že ProntPage používá k náhledu jádro z IE (teda... myslím ?). Tudíž chyba bude asi n IE jako takovém.
karm
Profil *
Tak je to opravdu tím překladačem (nehýbací .gif)viz. odkaz: http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=5&topic=47 04
Dal jsem ho zakázat (Nástroje/Možnosti internetu/Programy/Spravovat doplňky/WebTran-zakázat!... a už je chyba odstraněna. Díky habendorfovi.
Ten float a position by mě ale taky zajímal.
Bubák
Profil
Ten float a position by mě ale taky zajímal
Je nás víc, dal jsem dotaz do CSS:
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=7&topic=37 527
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.