Autor Zpráva
723novy723
Docetl jsem se jakym zpusobem davat dohromady web,sekce skladani stranek z kousku.
Chtel bych se vice dovedet jak se pouzivaji sablony dwt, co mi to ulehci a tak.
Pak mi jeste neni jasne k cemu je dobry delat ve photoshopu soubory s priponou PSD.
Poradi mi prosim nekdo tuto terminologii a vysvetli.Diky
quinux
723novy723
Pak mi jeste neni jasne k cemu je dobry delat ve photoshopu soubory s priponou PSD.
Aby je bylo možné v budoucnu upravovat. Kodérovi se pak i lépe návrh řeže, když si může vypnout některé zrovna nepotřebné vrstvy, stejnětak jako si může případně i dodělat nějaké tlačítko např.
Ivorius
Přesně tak, jak říká quinux největší výhoda je v tom, že psd formát photoshopu a umí tedy uchovávat vrstvy, takže je můžeš kdykoliv editovat a v podstatě libovolně měnit výsledný vzhled.

Dwt jsou myslím šablony dreamweaveru, což znamená, že si tam nadefinuješ, ktero část by si chtěl upravovat a budeš-li vytvářet podobnou stránku (podstránku) vytvoříš jí právě z této šablony přičemž můžeš pouze editovat věci, které si v šabloně nastavil. Provedeš li změnu v šabloně, změní se i všechny závislé stránky. Nicméně pokud používáš nějaký redakční systém, vytvářet šablony v tomto editoru je zbytečné. Slouží proto ke zjednodušení u většího množství statických stránek.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0