Autor Zpráva
Zdeněk
Profil *
Makám na stránkách, udělal jsem si layout pomocí DIVů a CSSka, mam tam hlavičku, levé menu, pravý sloupec, obsah a patičku. Teď jsem psal dlouhý text a jak už asi tušíte, text z obsahu zasáhl patičku a oba dva se prolínají. Co s tím? Nechce se mi rozdělovat na dvě stránky.
mat
Profil
možná by pomohl kód stránky a odkaz na ni - takhle se špatně radí, ale podle popisu problému bych soudil, že sloupce jsou plovoucí (float) a patička nemá nastavený clear: both;
Zdeněk
Profil *
Sloupce ( menu a pravý ) maj jako všechny prvky positions:absolute - mam to změnit?
mat
Profil
napiš stránky, kterých se to týká nebo kód - na tohle Sloupce ( menu a pravý ) maj jako všechny prvky positions:absolute - mam to změnit? se opravdu nedá dost dobře reagovat...
Glacier
Profil
problém taky může být pokud máš pevnou šířku toho divu; jeho výška se nezmění i když ho text přesáhne a text vyleze ven
Polaroid
Profil
Jestli jsem to dobře pochopil, tak máš na svých stránkách absolutně pozicovaný layout s pevnou šířkou všech elementů, takže řešení je jednoduché:
Nastav hlavnímu divu position: relative, a pomocí vlastnosti top ho přesuň o patřičné místo dolů a vlastností left o dostatek místa doleva, patičce nastav také position: relative.
Tyto úpravy způsobí, že nyní již bude moct patička reagovat na hlavní text, takže budu ustupovat, se zvětšujícím se textem směrem dolů.

PS: snad to pochopíš

BTW: opravdu by bylo nejlepší, kdyby si sem hodil link
Zdeněk
Profil *
Link bych ti sem hodil, jenže ja mam ty stránky rozdělaný na disku, chceš je poslat mailem?
Martin Kuželka
Profil
Musíš změnit to pozicování těch sloupců.
Polaroid
Profil
Jinak: Absolutně pozicované elementy na sebe nemohou nijak reagovat, nijak se ovlivňovat, prostě se navzájem nevidí!

Proto - aby ti fungovala patička, tak jak chceš - musíš udělat hlavní div i patičku relativně pozicovanou.

Mailem mi nic neposílej, nemá to smysl.
krteczek
Profil
no nic zase si přihřeju polívčičku...
koukni se sem:http://krteczek.czweb.org/jpw/dvasl/ je tam komletní řešení. Všechny elementy jsou staticky pozicované a funguje to ( position:static je výchozí hodnota vlastnosti position, takže se neuvádí ).
krteczek
Polaroid
Profil
Pěkně sis přihřál polívčičku.

Jako vzorový layout je to pěkné, ale není tam nic převratného.

Jinak řečeno napsal jsem sofistikovanější a gumovější, nicméně polívčičku si přihřejvat nemusim :-))

BTW: máš pravdu v tom, že nejlepší je samozřejmě floatovanej layout!
Anonymní
Profil *
Jinak řečeno napsal jsem sofistikovanější a gumovější, nicméně polívčičku si přihřejvat nemusim :-))

Nemas zaujem to aj zverejnit?
Polaroid
Profil
Právě dělam na jednom většim projektu, kterej je natolik velkej, že si nemůžu dovolit zveřejnit ho, dokud nebude kompletně dokončen!
krteczek
Profil
to Polaroid:Jinak řečeno napsal jsem sofistikovanější a gumovější, nicméně polívčičku si přihřejvat nemusim :-))
Ano, slova jsem zvolil špatně, ale mohl bys aspon naznačit kudy vede tvá cesta? ten muj je jednoduchý na udělání, i na správu, snadno pochopitelný, je obsah před menu, a hlavičku tvořím tak, že je to obrázek na pozadí, nebo nadpis, takže si myslím že je to i dostatečně optimaliované třeba pro prohlížeče které css neumí.
krteczek
Polaroid
Profil
Tady zase někdo nepochopil, že to byla jen sranda!
Polaroid
Profil
Jinak mojem layouty jsou založeny na naprosté gumovosti, a to ve všech třech směrech (velikost rozlišení, patička za textem a zvětšování písma), při čemž - bohužel velice složitým - pozicováním (floatovaný layout nepoužívám kvůli chybám v řádech pixelů při různých rozlišeních stránky) je docíleno takových rostodivností, jako pozadí pod menu až dolu a pixelové přesnoti, na kterou kladu hlavní důraz.

Uznávám, že chyba je rozhodně v tom, že jsou moje layouty příliš složité, nicméně dosahuji toho, co jsem si vždycky přál - to jest gumové ale zároveň graficky dokonale propracované stránky. Což by podle mě standardním postupem, přes vlastnost float, nešlo.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0