Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Zdeněk Profil * |
#1 · Zasláno: 3. 3. 2005, 21:27:40
Makám na stránkách, udělal jsem si layout pomocí DIVů a CSSka, mam tam hlavičku, levé menu, pravý sloupec, obsah a patičku. Teď jsem psal dlouhý text a jak už asi tušíte, text z obsahu zasáhl patičku a oba dva se prolínají. Co s tím? Nechce se mi rozdělovat na dvě stránky.
|
||
mat Profil |
#2 · Zasláno: 3. 3. 2005, 21:37:20
možná by pomohl kód stránky a odkaz na ni - takhle se špatně radí, ale podle popisu problému bych soudil, že sloupce jsou plovoucí (float) a patička nemá nastavený clear: both;
|
||
Zdeněk Profil * |
#3 · Zasláno: 3. 3. 2005, 21:40:23
Sloupce ( menu a pravý ) maj jako všechny prvky positions:absolute - mam to změnit?
|
||
mat Profil |
#4 · Zasláno: 3. 3. 2005, 21:42:36
napiš stránky, kterých se to týká nebo kód - na tohle Sloupce ( menu a pravý ) maj jako všechny prvky positions:absolute - mam to změnit? se opravdu nedá dost dobře reagovat...
|
||
Glacier Profil |
#5 · Zasláno: 3. 3. 2005, 22:27:32
problém taky může být pokud máš pevnou šířku toho divu; jeho výška se nezmění i když ho text přesáhne a text vyleze ven
|
||
Polaroid Profil |
#6 · Zasláno: 4. 3. 2005, 09:58:54
Jestli jsem to dobře pochopil, tak máš na svých stránkách absolutně pozicovaný layout s pevnou šířkou všech elementů, takže řešení je jednoduché:
Nastav hlavnímu divu position: relative, a pomocí vlastnosti top ho přesuň o patřičné místo dolů a vlastností left o dostatek místa doleva, patičce nastav také position: relative. Tyto úpravy způsobí, že nyní již bude moct patička reagovat na hlavní text, takže budu ustupovat, se zvětšujícím se textem směrem dolů. PS: snad to pochopíš BTW: opravdu by bylo nejlepší, kdyby si sem hodil link |
||
Zdeněk Profil * |
#7 · Zasláno: 4. 3. 2005, 18:21:39
Link bych ti sem hodil, jenže ja mam ty stránky rozdělaný na disku, chceš je poslat mailem?
|
||
Martin Kuželka Profil |
#8 · Zasláno: 4. 3. 2005, 18:26:55
Musíš změnit to pozicování těch sloupců.
|
||
Časová prodleva: 17 dní
|
|||
Polaroid Profil |
#9 · Zasláno: 21. 3. 2005, 09:46:46
Jinak: Absolutně pozicované elementy na sebe nemohou nijak reagovat, nijak se ovlivňovat, prostě se navzájem nevidí!
Proto - aby ti fungovala patička, tak jak chceš - musíš udělat hlavní div i patičku relativně pozicovanou. Mailem mi nic neposílej, nemá to smysl. |
||
krteczek Profil |
#10 · Zasláno: 21. 3. 2005, 11:37:50
no nic zase si přihřeju polívčičku...
koukni se sem:http://krteczek.czweb.org/jpw/dvasl/ je tam komletní řešení. Všechny elementy jsou staticky pozicované a funguje to ( position:static je výchozí hodnota vlastnosti position, takže se neuvádí ). krteczek |
||
Polaroid Profil |
#11 · Zasláno: 22. 3. 2005, 08:55:13
Pěkně sis přihřál polívčičku.
Jako vzorový layout je to pěkné, ale není tam nic převratného. Jinak řečeno napsal jsem sofistikovanější a gumovější, nicméně polívčičku si přihřejvat nemusim :-)) BTW: máš pravdu v tom, že nejlepší je samozřejmě floatovanej layout! |
||
Anonymní Profil * |
#12 · Zasláno: 22. 3. 2005, 14:11:47
Jinak řečeno napsal jsem sofistikovanější a gumovější, nicméně polívčičku si přihřejvat nemusim :-))
Nemas zaujem to aj zverejnit? |
||
Polaroid Profil |
#13 · Zasláno: 23. 3. 2005, 09:59:16
Právě dělam na jednom většim projektu, kterej je natolik velkej, že si nemůžu dovolit zveřejnit ho, dokud nebude kompletně dokončen!
|
||
krteczek Profil |
#14 · Zasláno: 23. 3. 2005, 16:01:42
to Polaroid:Jinak řečeno napsal jsem sofistikovanější a gumovější, nicméně polívčičku si přihřejvat nemusim :-))
Ano, slova jsem zvolil špatně, ale mohl bys aspon naznačit kudy vede tvá cesta? ten muj je jednoduchý na udělání, i na správu, snadno pochopitelný, je obsah před menu, a hlavičku tvořím tak, že je to obrázek na pozadí, nebo nadpis, takže si myslím že je to i dostatečně optimaliované třeba pro prohlížeče které css neumí. krteczek |
||
Časová prodleva: 7 dní
|
|||
Polaroid Profil |
#15 · Zasláno: 30. 3. 2005, 10:55:15
Tady zase někdo nepochopil, že to byla jen sranda!
|
||
Polaroid Profil |
#16 · Zasláno: 30. 3. 2005, 14:05:54
Jinak mojem layouty jsou založeny na naprosté gumovosti, a to ve všech třech směrech (velikost rozlišení, patička za textem a zvětšování písma), při čemž - bohužel velice složitým - pozicováním (floatovaný layout nepoužívám kvůli chybám v řádech pixelů při různých rozlišeních stránky) je docíleno takových rostodivností, jako pozadí pod menu až dolu a pixelové přesnoti, na kterou kladu hlavní důraz.
Uznávám, že chyba je rozhodně v tom, že jsou moje layouty příliš složité, nicméně dosahuji toho, co jsem si vždycky přál - to jest gumové ale zároveň graficky dokonale propracované stránky. Což by podle mě standardním postupem, přes vlastnost float, nešlo. |
||
Časová prodleva: 16 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0