Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
crater Profil |
#1 · Zasláno: 6. 3. 2005, 18:12:16
Zdravím,
Mám malinkatý problém: Můj layout je vytořen tak, aby se ani v mozille firefox nerozhodil. Potřebuji použít "float:left" ale pak se stane toto co s tím? bez "float:left" s "float:left" ---------------------------------------- ---------------------------------------- l obsah l l obsah l l ---------- l ---------------------------------------- l l l l ----------- ----------- l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l ---------- l l l l l l l ----------- ------------ l ---------- l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l ---------- l ---------------------------------------- Oba divy uvnitř obsahu jsou s "float:left" (klidně i ten pravy může mít "float:right" , ale nic to nemění). Potřebuji mít orámování kolem obou vnitřních divů (1.příklad), ale vnitřní divy vedle sebe, jak na to? |
||
crater Profil |
#2 · Zasláno: 6. 3. 2005, 18:12:46
sakra!
|
||
crater Profil |
#3 · Zasláno: 6. 3. 2005, 18:16:28
to tu nebere mezery :o(
tak jinak: základní div se neorámuje dobře s plovoucími divy, co s tím? |
||
Martin Kuželka Profil |
#4 · Zasláno: 6. 3. 2005, 18:44:35
Moc nechápu tvůj problém, ale zkus dát před ukončení základního divu
<div style="clear: both; font-size: 1px; line-height: 1px; height: 1px;"></div>. |
||
bojars Profil |
#5 · Zasláno: 6. 3. 2005, 18:54:47
Z tých čiarok sa veľa vyčítať nedá.
Pozri na toto: http://css.maxdesign.com.au/floatutorial/tutorial0802.htm Můj layout je vytořen tak, aby se ani v mozille firefox nerozhodil ...alebo skús dať link na layout... |
||
crater Profil |
#6 · Zasláno: 6. 3. 2005, 19:25:25
Asi sem vše špatně popsal.
Zatím na tom webu pracuju a tak není žádný náhled, ale pokusím se to podrobněji vysvětlit: - obsah webu je v divu "obsah" - v obsahu jsou 2 divy - oba divy jsou pod sebou a obklopuje je orámování divu "obsah" - protože chci oba divy uvnitř "obsahu" vedle sebe, použil jsem "float:left" (s použitím "float:right" u pravého divu se nic nezmění) - když jsem použil tedy "float:left" u těch 2 divů, změnilo se orámování u obsahu a už tyto 2 divy neobklopuje - jak to mám udělat, aby vnořené divy obklopovalo orámování "obsahu" ? |
||
Acci Profil |
#7 · Zasláno: 6. 3. 2005, 19:27:24
Na konec divu obsah umísti <span style="clear:both"> </span>
|
||
Martin Kuželka Profil |
#8 · Zasláno: 6. 3. 2005, 19:34:30 · Upravil/a: Martin Kuželka
Moje řešení (viz. výše) to vyřeší.
|
||
bojars Profil |
#9 · Zasláno: 6. 3. 2005, 19:42:24
crater: bolo by asi naozaj treba vidieť kód, lebo (IMHO) dva opačne floatované divy by mali byť vedľa seba. Myslím, že sa tak nestane iba v prípade:
- keď súčet ich šírok je väčší ako šírka obrazovky, treba dať pozor na rozdielne interpretácie borderov u rozdielnych browserov (použiť napr. podtržítkový hack pre IE), - sú zle spárované tagy divov (bežne sa mi stáva, že pri prerábaní kódu na nejaký ten koncový div zabudnem), - pri rovnako floatovaných divoch sa môže stať, že sa naskladajú nad seba ak nie je určená výška obaľovacieho divu. Nemám dobré skúsenosti s prvotným testovaním layoutu v IE. Lepšie sa mi osvedčilo testovanie vo FF a potom dodatočné "ohackovanie" pre IE a Operu.. |
||
crater Profil |
#10 · Zasláno: 6. 3. 2005, 19:57:16
- tak <span style="clear:both"> </span> to řeší jen v IE nikoliv v Mozille
- znova jsem zkontroloval ukončení divů a jsou v pořádku - výška obou divů je dána jen textem šířku mám nastavenou v css -se šířkou vnořených divů to nemá co dělat, protože je layout automaticky rozšíří při použití širších divů - také při použití jen jednoho vnořeného divu nsasatsane stejná záhadná situace - vnořené divy nemají nastavený "border" jen ten obsah - ještě: obsasah nemá taky nastavenou výšku :-( už se s tím trápím dlouho, póóómóóóc |
||
Martin Kuželka Profil |
#11 · Zasláno: 6. 3. 2005, 19:59:03
A co
<span style="clear:both; display: block;"> </span>? |
||
Leo Profil |
#12 · Zasláno: 6. 3. 2005, 20:01:11
Clear: both, jak uz tady nekolikrat nekdo psat. Problem je v tom, ze floatovany obsah nenatahuje ten div na vysku - takze do nej musite strcit neco, co neni floatovane, a je to pod temi floaty, Leo
|
||
Acci Profil |
#13 · Zasláno: 6. 3. 2005, 20:05:55
Martin Kuželka
Jo správně, musí to být blokový element, chtěl jsem napsat div, ale nějak jsem napsal span |
||
crater Profil |
#14 · Zasláno: 6. 3. 2005, 20:10:08
Martin Kuželka:
díky moc, <span style="clear:both; display: block;"> </span> vše řeší, nevím jak je to možné, ale je to tak, díky díky - už můžu jít spát :-D - ještě bych to chtěl vysvětlit? |
||
bojars Profil |
#15 · Zasláno: 6. 3. 2005, 20:11:02
Asi mylíš nejakú takúto stránku
tu je asi to, podstatné z CSS súboru stránky: .obal{ width: 91%; _width: 101%; height: 90%; _height: 70%; padding: 1em 1em 1em 1em; _padding-right: 2em; margin: 2% 1% 3% 3%; border: 2px solid Gray; } .sk { width: 43%; _width: 48%; height: 71%; _height: 90%; padding: 2ex 2ex 2ex 2ex; display: block; border: 2px; border-style: solid; border-color: Silver; float: left; } .en { width: 43%; _width: 48%; height: 71%; _height: 90%; padding: 2ex 2ex 2ex 2ex; display: block; border: 2px; border-style: solid; border-color: Silver; float: right; } .pata{ clear: both; width: 100%; } |
||
crater Profil |
#16 · Zasláno: 6. 3. 2005, 20:14:38
bojars:
- řešil jsem něco jiného, děkuji... |
||
Acci Profil |
#17 · Zasláno: 6. 3. 2005, 20:16:19
crater
Přečti si článek jak funguje float a clear. Ten by ti to měl objasnit |
||
crater Profil |
#18 · Zasláno: 6. 3. 2005, 20:20:58
Acci:
díky, s float a clear jsem obeznámen, ale tuto situaci stejně nechápu, možná časem :o) |
||
Martin Kuželka Profil |
#19 · Zasláno: 6. 3. 2005, 21:10:26
crater: ještě bys tam měl přidat nějaké css vlastnosti (viz. můj 1. příspěvek), aby to správně fungovalo i v IE 5.
|
||
crater Profil |
#20 · Zasláno: 6. 3. 2005, 22:05:06
Jasně, něco připravým, nech to otevřený týden :)
|
||
Časová prodleva: 20 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0