| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| lopik Profil |
#1 · Zasláno: 8. 12. 2006, 21:01:11
mam otazku: rozlisuje SEO nejakym obzvlast velkym sposobom znacky <strong> a <b>? dava vacsi vyznam tagu <strong> ako tagu <b>?
|
||
| DoubleThink Profil * |
#2 · Zasláno: 8. 12. 2006, 21:25:56
Ne
|
||
| Knopi Profil |
#3 · Zasláno: 10. 12. 2006, 00:06:29
lopik: Já bych řekl, že strong má u vyhledávačů větší význam a zpravidla se do něj umisťuje důležitější slovo v textu. Naopak mezi <b> se vypisuje text, který nemá žádnou váhu a jen potřebuje zvýraznit.
|
||
| Chamurappi Profil |
#4 · Zasláno: 10. 12. 2006, 06:57:23
Reaguji na Knopiho:
1) Existují miliardy stránek, které do <b> uzavírají text důležitý. Tohle autoři vyhledávacích robotů ignorují? 2) Je relevantnější slovo důležité nebo slovo tučné? Vyhledávač by se měl řídit tím, co jeho uživatele praští do očí (vidomá je většina). Uživatele vyhledávače praští do očí to, co je tučné a velké. 3) U prakticky všech cílových zařízení platí, že <strong> je synonymem <b>. Reaguji na lopika: Ne. |
||
| Knopi Profil |
#5 · Zasláno: 10. 12. 2006, 10:03:48 · Upravil/a: Knopi
Chamurappi: Zde je napsán jen drobný rozdíl mezi těmito značkami http://www.semantika.name/zvyrazneni-textu.html .
1) Existují miliardy stránek, které do <b> uzavírají text důležitý. Tohle autoři vyhledávacích robotů ignorují? To já nevím, ty jo? 2) Je relevantnější slovo důležité nebo slovo tučné? Vyhledávač by se měl řídit tím, co jeho uživatele praští do očí (vidomá je většina). Uživatele vyhledávače praští do očí to, co je tučné a velké. Tak to být přeci nemusí. Navíc autor se podle mě ptá více na vyhledávací roboty, než na pocity uživatele, text je v obou případech tučný. Například web zaměřující se na webdesign napíše článek, kde důležitější terminologii "CSS" v textu zapíše mezi strong a nepodstatný text, který chce autor zvýraznit, třeba přirovnání k praseti zvýrazní značkou <b>. 3) U prakticky všech cílových zařízení platí, že <strong> je synonymem <b>. To ovšem nemusí platit u vyhledávacích robotů... Určitě nemohu říci, že jsem odborník a vím to. Přesto jsem toho názoru, že strong má větší váhu než b ač třeba jen o kousek... (Například, já dávám vše do strong) |
||
| Timy Profil |
#6 · Zasláno: 10. 12. 2006, 11:50:51
Knopi
"...a nepodstatný text, který chce autor zvýraznit, třeba přirovnání k praseti zvýrazní značkou <b>." Spíš než <b> použije span a styly. |
||
| Knopi Profil |
#7 · Zasláno: 10. 12. 2006, 13:16:25 · Upravil/a: Knopi
Dejme tomu, že b a strong jsou opravdu na vlas stejné. Proč máme tedy tyto dvě značky? Proč není jen jedna, když mezi nimi není rozdíl? To je jako by byli dva stejné tagy (div) a třeba (obdiv).
V podstatě je to tady tak napsané http://www.semantika.name/zvyrazneni-textu.html . A nepsal si to náhodou ty Timy? :o) Sémantika částečně souvisí se SEO. Pokud je to, ale přeci jen jedno. Mě se líbí strong... :o) |
||
| Timy Profil |
#8 · Zasláno: 10. 12. 2006, 13:19:19
Knopi
"Dejme tomu, že b a strong jsou opravdu na vlas stejné. Proč máme tedy tyto dvě značky?" Oni nejsou na vlas stejné, my se pouze domníváme, že vyhledávače je takto berou, protože v praxi se používají pro na vlas stejné věci. Jo, psal, však na zvýraznění tady máme <strong>, to je jasné, to ale nesouvisí s debatou, jak to vidí vyhledávač. |
||
| koudi Profil |
#9 · Zasláno: 10. 12. 2006, 13:27:28
Už zase debata <strong> x <b> ? Má to cenu? Můžeme se sice dohadovat o možném sémantickém rozdílu, to jo, ale co se týče vyhledávačů, tak stejně nikdo přesně nedokáže říct, jak to berou (můžem jenom hádat).
|
||
|
Časová prodleva: 20 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0