Autor Zpráva
vendo
Profil
Poprosím o pomoc, neviem si poradiť so syntaxou a štrikovaním vo funkciách().
Konkrétne potrebujem vytvoriť cyklus, ktorý mi postupne niečo viacnásobne zobrazí, ale aby to nebolo naraz. Obvykle sa takéto cykly robia cez FOR - rekurzné cykly to čo zobrazia potom nahradia niečím ďalším - ale ja potrebujem v podstate v priebehu nejakých 20 sekúnd vyskladať v Javascripte mozaiku zo 6x7 fotografií. Inak s týmto efektom by sa dalo porobiť veľa šikovných efektov, napríklad svetelného hada - ale ten sa dá urobiť na viac spôsobov.


Len sa ma prosím nepýtajte, prečo to nerobím vo Flashi - nie každému flash a iné add prídavné softy sú po srsti, ba dokonca som sa stretol so situáciou, kedy mal človek vypnutý aj Javascript. Tak to sa už vôbec nedá svietiť, ale napadlo mi - ak sa dä skriptom prepísať domovská stránka v prehliadači, či by sa nedalo eticky "hacknúť", teda na diaľku zapnúť Javascript, a po odhlásení (unload) ho povedzme vypnúť...

Vďaka za pomoc, Vendo
DoubleThink
Profil *
setInterval() & clearInterval()
Hooonza
Profil *
http://www.jakpsatweb.cz/javascript/vetveni.html#for
http://www.jakpsatweb.cz/javascript/casovani.html
vendo
Profil
Vendo
Vďaka za pomoc, ale asi som sa zle vyjadril. Ja teóriu poznám, ale neviem sa prekúsať konkrétnou syntaxou. Dokonca sa mi takýto cyklus podarilo napísať pre nekonečné opakovanie, neviem sa však vymotať, ako to urobiť v cykle for. Podľa mojich skúseností so setTimeout sa tento príkaz nespráva ako systémový WAIT, teda nezastaví sa beh skriptu, ba sa spustí nejaká akcia. A táto akkcia by mala zobraziť prostredníctvom poľa1 src obrázku, poľa2 position obrázku, ... atď, je možné ešte pridať rozmery. No ale potrebujem to urobiť efektne tak, aby sa tieto obrázky nezobrazili ihneď, ale každý pribudol po nejakých 2 sekundách. V odpovedi sa píše SETINTERVAL. OK, ale čo na konci??? Dá sa to urobiť cez Break - continue??? Alebo clearinterval? Ale potom je treba napísať nejakú podmienku, podľa čoho script zistí, že je na konci poľa fotiek. No nič, idem to skúsiť, pokiaľ máte niekto konkrétny tip, budem vďačný.

Taktiež by som uvítal nejaký tip - čo v prípade, ak má niekto vypnutý javascript v browseri (teda okrem presmerovania na stránku, ktorá ho ku zapnutiu vyzve) - treba si uvedomiť, že väčšina užívateľov sa nastaveniam rozumie ako hus pivu a zrejme aj bojí ako ...
Vendo
vendo
Profil
Vendo 2. pokračovanie
Ešte dodávam, že pri "nekonečnom" cykle je problém aj v tom, že každý nový obrázok prepíše ten predchádzajúci bez ohšadu na jeho pozíciu. Teď babo raď ... Dopredu ďakujem za radu
Vendo
vendo
Profil
Vendo 3. pokračovanie
Stačil by aj tip na nejakú stránku typu hollywood.com, ktorá niečo podobné rieči. Tým samozrejme netvrdím, že chcem niekoho pajcnúť, koniec-koncov, web je o funkčnosti a potom o grafickom nápade. Takže ak pošlete tip, budem vďačný
Vendo
vendo
Profil
vendo 4. pokračovanie
Pre ostatných zujemcov - ešte som to síce neprelúskal, ale objavil som veľmi inšpiratívne stránky na:
napríklad:
http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex4/flyapple_dev.htm
jediná podmienka je vedieť anglicky a hľadať v zdrojákoch

vendo
vendo
Profil
vendo - aj sa hambím, je štedrý večer, 22. som to akotak vyriešil:

tu je syntax:

<script language="JavaScript">




function premena() {

setTimeout("premena1()",2000);
}

function premena1() {

var foto1="<img src=m/1.jpg style='position:absolute; width:150px; height:205px; left:0px; top:0px; background-color:blue;'>";
ramecekIDcislo1.innerHTML = foto1;
setTimeout("premena2()",2000);
}

function premena2() {

var foto2="<img src=m/2.jpg style='position:absolute; width:150px; height:205px; left:0px; top:0px; background-color:blue;'>";
ramecekIDcislo2.innerHTML = foto2;
setTimeout("premena3()",2000);
}


... atď ...


</script>

------------------
chaoticky prifarím druhú časť v boby, treba si vybrať to správne:

<body onLoad="premena()">
<div id="ramecekIDcislo1" style='position:absolute; width:150px; height:205px; left:20px; top:20px; background-color:blue;'"> </div>
<div id="ramecekIDcislo2" style='position:absolute; width:150px; height:205px; left:190px; top:20px; background-color:blue;'"> </div>
<div id="ramecekIDcislo3" style='position:absolute; width:150px; height:205px; left:360px; top:20px; background-color:blue;'"> </div>
<div id="ramecekIDcislo4" style='position:absolute; width:150px; height:205px; left:530px; top:20px; background-color:blue;'"> </div>
<div id="ramecekIDcislo5" style='position:absolute; width:150px; height:205px; left:700px; top:20px; background-color:blue;'"> </div>


==========================================


juhu, juhu, juhu, to by mal byť vyšší sekční šéf;

continue;

tož sa mi pozrite aj na dnešný príspevok "originál stieračka v javascripte"

pozdravuje vás a všetko dobré a bohatého Ježíška praje

Vendo z Bratislavy

var Vendo=('taký zadubenec, občas mu to ide');

function go() {

document.write("Vendo");

setTimeout("icdoprdele",2000);
}

function neverim(')
{



-----------------------------------

SAMOZREJME ROBIM SI SRANDU, SU TU OBROVSKE SYNTAX CHYBY (po 6 p)

pomozte mi, napiste mi

Vdaka
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0