Autor Zpráva
fanky
Profil
ahoj, chtěl bych napozicovat tři obrázky, aby byly vedle sebe, umím to jen přes pozici absolute, ale to není ono.
Zkrátka, chci na řádek dát tři obrázky, aby byly rovnoměrně rozmístěny po celém řádku, měly stejné mezery mezo sebou a ty krajní byly stejně odraženy od okrajů, při jakémkoli rozlišení a velikosti monitoru, mám tam teď tohle, ale to zkolabuje při jiném rozlišení monitoru než je 800 px na šířku.

#prvni {

position: absolute;
top: 200px;
left: 200px;
border: none;
}

#druhy {
position: absolute;
top: 200px;
left: 200px;
right: 200px;
border: none;
}

#treti {
position: absolute;
top: 200px;
right: 200px;
border: none;
}


a poté bych se rád zeptal, jak udělat hover, jako rámeček, těsně přitisknutý k obrázku?
tento kód nefunguje, děkuji za jakoukoli radu, velmi bych ocenil, kdyby se někdo našel a napsal třeba CSS pro první obrázek, abych to přesně viděl, avšak za jakoukoli radu budu samozřejmě rád


a:hover { 

border: solid, #FF8C11, 6px;
margin: 0px;
padding: 0px;
text-decoration: none;
}
Railbot
Profil
fanky
Obrázkům dej float, nějaký ten margin a napozicuj si je jak chceš vedle sebe.
V moderních prohlížečích funguje například img:hover {border: 1px solid #000}, to neplatí například pro IE6, který umí hover jen na odkazy a na žádné jiné objekty. Jde jen o kosmetický detail, takže to moc nevadí, ale dá se to vyřešit pomocí .htc souboru (tedy javascriptu)
fanky
Profil
Railbot díky moc, zkusím, ještě se zeptám, nemohl bys prosím napsat aspoň kód pro první obrázek, co dát do CSS, vracím se k tvorbě webu po dvou letech a jsem mimo :-)
Railbot
Profil
fanky
Mějme například v HTML
<img src="cesta" alt="popis" title="popis" /><img src="cesta" alt="popis" title="popis" /><img src="cesta" alt="popis" title="popis" />

a v CSS

img {float: left; margin: 0 5px 0 5px}

obrazky budou vedle sebe, kazdy odsazeny zprava a zleva o 5px
fanky
Profil
Railbot díky moc

jen jedna věc ještě mě zaráží, udělal jsem ten hover jako rámeček, ale po najetí myši to udělá zoom, jako vystoupne, jde se toho nějak zbavit, nebo to je vlastnost prohlížeče?
Plaváček
Profil
Myslíš nějak takhle?

http://klient.plavacek.net/ramecek.html

Lze ale využít i atraktivnější rámečky, více třeba zde http://weblog.plavacek.net/2004-04.html#1083042962
fanky
Profil
Plaváček jj takto, ale jde to udělat i tak, když a tom obrátku rámeček nemám a objeví se tam, až jako hover?
Plaváček
Profil
fanky

Jo, nastavíš mu barvu pozadí, v mém případě border: 6px solid #fff.
fanky
Profil
Plaváček díky, to bude sice problém, jelikož mám pozadí udělané jako přechod, tak budu muset udělat holt rámeček i kolem obrázku
fanky
Profil
Plaváček ještě dvě věci, jak se dá prosím Tě ošetřit, aby rámeček byl pouze u někjterých obrázků, které odkazují na něco a co ještě znamená v tvém css tato část?

#ramecek div {

width: 33%;
text-align:center;
float: left;
}


díky moc
Plaváček
Profil
fanky


No,chtěl jsi rozmístit obrázky na celý řádek, aby byly od sebe vždy stejně daleko. Tohle je jedno z možných řešení.
fanky
Profil
Plaváček tak už jsem to nějak splácal, jen ještě, jde se zbavit toho rámečku v logu? logo mám likací, ale rámeček tam moc nechci právě, řešení vidím přes div umístit logo, ale zase by nebylo klikací.. jde to tedy nějak vyřešit? díky
nightfish
Profil
fanky
a img {border: none}
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.