Autor Zpráva
bekset
Profil *
Ahoj,

nevíte prosím někdo, jak v následujícím kódu níže změnit podmínky, tak aby mohly být texty zvlášť v externích souborech a stránka tak objemově příliš nenarůstala?

např. soubor loznice-modra.txt by obsahoval text "Modrá barva je vhodná pro ložnici, protože tato barva uklidňuje........"

Děkuji moc



<script>
function porovnani(vstup){
mistnost = vstup.mistnost.value;
barva = vstup.barva.value;
if (mistnost=="loznice" && barva=="modra") document.getElementById("vysledek").innerHTML = "Modrá barva je vhodná pro ložnici, protože tato barva uklidňuje.";
else if (mistnost=="loznice" && barva=="zluta") document.getElementById("vysledek").innerHTML = "Žlutá barva není vhodná pro ložnici.";
else document.getElementById("vysledek").innerHTML = "";
return false;
}
</script>

<form onsubmit="return porovnani(this)">

<select name="mistnost" size="1">
<option value="loznice">loznice
<option value="obyvak">obyvak
</select>

<select name="barva" size="1">
<option value="zluta">zluta
<option value="modra">modra
</select>
<br>
Jak je vhodná tato kombinace místnosti a barvy?

<input type="submit" value="porovnej">
</form>
<p id="vysledek"></p>
wnc
Profil
function porovnani(vstup) {
mistnost = vstup.mistnost.value;
barva = vstup.barva.value;

// odmazeme stary skript, pokud existoval
var hlavicka = document.getElementsByTagName('head')[0];
var dataLoader = document.getElementById('scriptLoader');
if(dataLoader) hlavicka.removeChild(dataLoader);

// vytvorime novy element script
script = document.createElement('script');
script.id = 'scriptLoader';
script.src = mistnost+'-'+barva+'.txt';

// Ihned po vlozeni prohlizec stahne skript a spusti jej
x = document.getElementsByTagName('head')[0];
x.appendChild(script);

return false;
}

Pokud by nevadilo, že v onom souboru loznice-modra.txt bude celý řádek document.getElementById("vysledek").innerHTML = "Modrá barva je vhodná pro ložnici, protože tato barva uklidňuje."; a ne jen ten text. Další nevýhodou je to, že nemůže zkontrolovat jestli takový soubor existuje. Obě tyto nevýhody by šli řešit v kombinaci s php.
bekset
Profil *
Díky moc za odpověď, takhle to bude ideální.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.