Autor Zpráva
Otík
Profil *
Zdravíčko, chci se zeptat, jestli jde dát jako pozadí divu nějaký obrázek a jakým atributem se to prosím dělá. Děkuju.
BaTeCzKo
Profil
V CSS:

background-image: url("obrazek.jpg");
Otík
Profil *
Hm, tak to už jsem zkoušel, ale jaksi mi to nefajčilo. Zkusím to ještě znova a pak se ozvu. Jo a když mám obrázek ve stejné složce jako ten html soubor tak stačí místo celýho url zadat jen ten název?
venca163
Profil
Jo a když mám obrázek ve stejné složce jako ten html soubor tak stačí místo celýho url zadat jen ten název?
jj, tak, jak to napsal BaTeCzKo
Bubák
Profil
Jo a když mám obrázek ve stejné složce jako ten html soubor tak stačí místo celýho url zadat jen ten název?
Cesta je relativní vzhledem k souboru, kde je uvedená CSS deklarace (zpravidla to je externí CSS soubor, ale může být i v HTML souboru), takže záleží na umístění souboru s CSS deklarací a souboru obrázku.

Častou chybou začátečníků při zkoušení pozadí je, že div nemá obsah, nebo výšku a pozadí se pak nemá kde zobrazit. Abys vyloučil podobné chyby, zkus:
background: silver url("obrazek.jpg");

Pokud se zobrazí šedé pozadí, je chyba "v obrázku". Pokud se nezobrazí šedé pozadí, je chyba "v divu".

<div style="background: silver;">
Pokud by tu nic nebylo, pozadí se nemá kde zobrazit
</div>
Otík
Profil *
Tak mi to stále nefunguje. Div má výšku, šířku i obsah, barevné pozadí se zobrazí. Obrázek, který chci dát na pozadí je ve stejné složce jako html soubor.

Píšu to takhle: <div style="width: 412px; height: 968px; position: absolute; top: 202px; left: 175px; background-image: pozadi.JPG">

Nechápu co tomu je.
Plaváček
Profil
Otík

Možná by bylo dobře nechat si poradit, hned v prvním příspěvku je správná syntaxe:

background-image: url("pozadi.JPG")

A ještě si ověř, že ten obrázek se skutečně jmenuje pozadi.JPG protože na webu se v názvech souborů rozlišují velká a malá písmena.
Otík
Profil *
Jméno obrázku je úplně v pořádku, mě to ale stejně nefunguje.

A musí tam být to url když je to ve stejný složce?
Plaváček
Profil
Otík

Ano, přesně jak jsme ti to napsali. Trocha studia by ti asi neuškodila: http://www.jakpsatweb.cz/css/background.html
Kubiro
Profil *
A musí tam být to url když je to ve stejný složce?
no jasne, url musi byt vzdy!
asi bys to mel napsat takhle:

<div style="width: 412px; height: 968px; position: absolute; top: 202px; left: 175px; background-image: url("pozadi.JPG")>

Kdzbz to nefungovalo, tak napis a ja ti poradim po ICQ ;)
Otík
Profil *
Mě to prostě nefajčí.

Mám to vůbec takhle dobře?

<div style="width: 412px; height: 968px; position: absolute; top: 202px; left: 175px; background-image: url("pozadi.JPG");">
Otík
Profil *
A musí tam být to url když je to ve stejný složce?
no jasne, url musi byt vzdy!
asi bys to mel napsat takhle:

<div style="width: 412px; height: 968px; position: absolute; top: 202px; left: 175px; background-image: url("pozadi.JPG")>

Kdzbz to nefungovalo, tak napis a ja ti poradim po ICQ ;)



Byl jsi rychlejší :)

Ale vlastně je to stejné jako to mám já. Stejně to nefunguje.
Kubiro
Profil *
musis poradne cist moje prispevky...mrkni sem:

<div style="width: 412px; height: 968px; position: absolute; top: 202px; left: 175px; background-image: url("pozadi.JPG")>

a ty mas nakonci tohle:

background-image: url("pozadi.JPG");">

i mala chybka staci nato, aby to nefungovalo ;)
Otík
Profil *
Hm, to nepomohlo.
Kubiro
Profil *
tak pojd na ICQ: 198-797-415
ale rychle
Otík
Profil *
Promiň, ale já ICQ nemám...
Kubiro
Profil *
uz to mam:

<div style="width: 412px; height: 968px; position: absolute; top: 202px; left: 175px; background-image: url('pozadi.JPG')">
</div>
Kubiro
Profil *
ja musim, melo by to fungovat
Otík
Profil *
Ne :(
Kubiro
Profil *
jinak by byla chyba v obrázku, napr. JPG a jpg .....
Otík
Profil *
Prostě to nefajčí...
Otík
Profil *
Jéééééééééééééé, DĚKUJU, TAK TO BYLO TĚMA APOSTROFAMA, a na konci pak ">

Děkujuuuuuuuuuuu
Kubiro
Profil *
neni zač ;)
taky jsem nekdy zacinal
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.