Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
dragon Profil |
#1 · Zasláno: 15. 3. 2005, 21:37:55 · Upravil/a: dragon
Skúste si predstaviť: stránka z piatich tabuliek:
1. ohraničuje ostatné 2. je úplne hore - je v nej nadpis. 3. menu - v ľavo pod 2. (dvojkou) 4. box s tlačítkami - v pravo pod 2. (dvojkou) 5. text - presne pod boxom čo je 4. Aké hodnoty im zadať aby sa tam umistnili? Alebo by ste tam tie dve tabuľky, ktoré sú na pravej strane dali do ďaľšej? |
||
kolouch Profil |
#2 · Zasláno: 16. 3. 2005, 01:55:36 · Upravil/a: kolouch
Navrhuju toto: není dobré rozvrhnout stránky pomocí tabulek. To co napíšu asi slyšet nechceš, ale přesto: nauč se kaskádové styly (CSS). Na tomto webu je dobrá příručka, jak na to.
Protože postupem času se to stejně pravděpodobně začneš učit, a čím lépe to budeš umět, tím víc budeš nespokojený s tabulkami. Samozřejmě by to znamenalo na nějakou dobu opustit myšlenku hotového webu, ale css se dá naučit rychle. Moje první stránky obsahovaly devět různě do sebe vnořených rámů a když jsem objevil css, okamžitě mi přibylo spoustu práce s odstraňováním těch rámů. S tabulkami je to podobné. Tady je popis designu pomocí tabulek (je na tomto webu). Taky jsou tam uvedeny důvody proč ne. P.S. : Názory jsou ale samozřejmě různé, někdo tvrdí, že je to výhodné, apod... |
||
Časová prodleva: 20 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0