Autor Zpráva
East
Profil *
Zdarec potreboval bych oradit odhledne :
mam 3 tabulky : pridej_klienta(idk,jmeno,prijmeni)
pridej_karu(idc,vyrobce,model)
rezervace(idk,idv)

no a potrenuju aby mi to vypsalo hodnoty z tabulky pridej_klienta a pridej_karu podle idk a idv z tabulky rezervace.

Zkousel jsem to nejak takhle ale nejako to nefunguje :
East
Profil *
<?php
$vyber = "select rezervace.*, pridej_karu.vyrobce, pridej_karu.model
from rezervace, pridej_karu where pridej_karu.idv = rezervace.idv";
$vypis = @mysql_query($vyber);


?>

a potrebuji k tomu dostat jeste pridej_klienta.jmeno
where pridej_klienta.idk= rezervace.idk

Diky
peta
Profil
East
1. forum MySQL (databaze)
2. je treba pouzit JOIN, ale ja jej temer nepouzivam, protoze pak mas slozitost dotazu O(n^2) , cili kvadratickou, zdrzovacka
3. literatura se nachazi na http://mm.gene.cz/ (myslim, ze presne takovy pripad tam je)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0