« 1 2 »
Autor Zpráva
blaster
Profil *
Dobry den, mam internetovu stranku, TU,
a chcem sa opytat ze co mam pouzivat pri rozdeleni webu ci Tabulku( ako som to ja pouzil), ci FRAMESET alebo LAYOUT. Ked pouzivam ten LAYOUT tak moj zdrojak vyzera takto:
<html>
<head>
<title>POKUS</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<script language="JavaScript" type="text/JavaScript">
<!--
function MM_reloadPage(init) { //reloads the window if Nav4 resized
if (init==true) with (navigator) {if ((appName=="Netscape")&&(parseInt(appVersion)==4)) {
document.MM_pgW=innerWidth; document.MM_pgH=innerHeight; onresize=MM_reloadPage; }}
else if (innerWidth!=document.MM_pgW || innerHeight!=document.MM_pgH) location.reload();
}
MM_reloadPage(true);
//-->
</script>
</head>

<body>

<div id="Layer1" style="position:absolute; left:5px; top:9px; width:662px; height:953px; z-index:1">TU
JE NEJAKY TEXT</div>
</body>
</html>

JE to stylistycky spravne???
PS1: Musia tam byt tie somariny s Javascriptom medzi <head> a </head>
PS2: AKo to mam urobit aby ten LAYOUT bol v strede stranky??
PS3: Mohli by ste mi poradit co mam na tej mojej stranke zmenit??
Dik za odpovede.
kolouch
Profil
No já javascriptu moc nerozumím, ale nepříjde mi, že by tam k něčemu byl. (Nebo alespoň k něčemu životně důležitému) :-)
A co máš změnit na stránce? Dej sem odkaz.
kolouch
Profil
aha, odkaz tu je tak sorry :-) Jen jsem si ho nevšiml.
kolouch
Profil
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>

Tohle není moc hezký :-))

No dobře, použil jsi tabulku, to je nepraktický kvůli rychlosti načítání (když tam třeba bude datově velkej obrázek), ale tabulku bych zrušil.
Použij CSS.

<form name="predmet" method="post" action="mail.php">
Meno:
<input type="text" name="predmet">
</form>
<form name="odosielatel" method="post" action="mail.php">e-mail:
<input type="text" name="odosielatel">

</form>
<form name="sprava" method="post" action="mail.php">Text
<textarea name="sprava"></textarea>
</form>
<form name="posli" method="post" action="mail.php">
<input type="submit" name="mail" value="Submit">
</form>
<p align="center"> </p>


A proč na tohle používáš víc formulářů?
blast3r
Profil
Dobre a cim ju mam nahradit iframe alebo LAYOUT-em.
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>

To som tam napisal len aby tam nieco bolo, je to este rozrobena stranka:-)
blast3r
Profil
A proč na tohle používáš víc formulářů?
Preto lebo stym este neviem dobre robit.
kolouch
Profil
no vždyť máš externí soubor style.css, tak celej vzhled stránky můžeš napsat tam.
kolouch
Profil
vyzkoušel sis z toho formuláře něco poslat?
blast3r
Profil
CSS pouzivam vid
blast3r
Profil
No skusal ale dobre to nedopadlo
blast3r
Profil
Skusal ale dobre to nedopadlo
kolouch
Profil
ten odkaz na css je blbě napsanej. Použij jenom jednou http:// :-)
ale já vím že tam ten soubor máš, tak do něj můžeš celou stránku nadefinovat. Tabulka je zbytečná.
blast3r
Profil
Tak ako to mam urobit? Mam stranku rozdelit pomocou CSS na viacej casti???
kolouch
Profil
Ty si můžeš nadefinovat polohu textu, vzhled,... počkej najdu odkaz, na tomhle webu to někde je popsaný.
Petra
Profil
Jen bych podotkla, že layout znamená rozvržení stránky, může být tabulkový nebo beztabulkový nebo kdovíjaký, ale vždy to bude layout. To co nazýváte layoutem, tím myslíte zřejmě CSS layout. Pokud to umíte, použijte to.

Tag <script> patří do hlavičky, pokud situace nevyžaduje aby byl jinde.

Na střed se dá ten div pomocí CSS:
body {text-align:center}
#Layer1 {margin:0 auto}
a smaže se to absolutní pozicování.
kolouch
Profil
Tady
je všechno srozumitelně popsaný.
blast3r
Profil
A inac ako hodnotis moj rozrobeny web??? je este len druhy v poradi. Moj prvy bol takyto.
blast3r
Profil
Tak nic SZM mi uz zrusilo stranky za to ze som im nepovolil zobrazit tu spatnu reklamu!!!
kolouch
Profil
a z těch formulářů udělej jenom jeden, do formuláře můžeš dát i víc než jednu položku (textarea,button atd...) a to se odešle všechno najednou.
Všiml jsem si že ten formulář odkazuje na mail.php, to sis napsal sám?
kolouch
Profil
no jinak první věc co se mi na těch stránkách nelíbí je to, že hlavička zasahuje moc do obrazovky. Udělej jí trochu užší.
blast3r
Profil
Hej, to som urobil sam nic tazkeho
<? mail('blast3r@azet.sk', '$predmet', '$sprava', 'From: $odosielatel'); ?>
kolouch
Profil
no tak fajn, já php nerozumím, takže si nechávám formuláře posílat přes mailform. A co teda ten javascript? Ten se tam vzal kde?
blast3r
Profil
maly dotaz co je to hlavicka, to je to Medzi tagmi <HEAD> a </HEAD>
kolouch
Profil
aha už tam není
kolouch
Profil
ne. <head> je hlavička toho souboru. Ale hlavička stránky je to logo, jak tam máš ty tři X a přes to adresu. Ten horní pruh.
blast3r
Profil
Ten JavaScript mi poradil moj sused. Profesionalny web-dizajner jeho stranky :-)
blast3r
Profil
Ale hlavička stránky je to logo, jak tam máš ty tři X a přes to adresu. Ten horní pruh. Takze to mam urobit uzsie???
kolouch
Profil
jj, takhle široké to vypadá blbě :-)
blast3r
Profil
Dobre pokusim sa, a to menu na lavo nedalo by sa nejak vylepsit???
blast3r
Profil
Myslim tym nejakym JavaScriptem, ale aby to fungovalo aj v IE aj v Opere aj Mozille FireFox
« 1 2 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.