Autor Zpráva
ironic
Profil *
Zdravim...
pravě pracuji na webu viz: http://www.jiribarton.ic.cz/main.php a nevím si rady s tímhle:

Tahle stránka je vlastně základní design celého webu (jednotlivé části stránky jsou ve vrstvách) a chtěl bych, aby se měnil jen text ve žlutém rámci...ale aby se už nenačítal ten ostatní obsah...takže aby to bylo jako při použití framů....
toho bych chtěl využít i u galerie kde na levé straně budou náhledy a na pravou stranu se nahraje vybraný obrázek.
Tady v diskusi jsem viděl poušití proměných adres ale nevím, jak to mám přesně použít v praxi...je-li to to, co hledám...


---------------------------------------------------------
<html><head>blablabla</head>

<body>

<?php

if (isset($_GET['stranka']) // jestliže existuje v adrese dejme tomu /?stranka=fotogalerie

$a = $_GET['stranka']; // uložíme tuto hodnotu (fotogalerie) do proměnné $a

else $a = "uvodni"; // pokud v adrese nic takového není (končí není třeba stranka.cz,

zadáme výchozí hodnotu, tedy text úvodní stránky



include "./includovane_texty/$a"; // nyní vložíme obsah souboru, jehož název je hodnotou proměnné $a,

zde je to řetězec "fotogalerie"

?></body></html>
-------------------------------------------------------------------
Hooonza
Profil *
Ta stránka se teda zobrazuje hrozně - MSIE 7: diakritika, nevejde se na obrazovku, slova viditelná jen způli ...
ironic
Profil *
Ta stránka se teda zobrazuje hrozně - MSIE 7: diakritika, nevejde se na obrazovku, slova viditelná jen způli ...


MSIE 7, jsem netestoval...Jen ie6 a ff
gyoja
Profil
Ta stránka ze zobrazuje hrozně i v FF 2.0 ,IE 6 i Opeře. Proč je tak veliká? A co diakritika? Viz.: Jiøí
ironic
Profil *
Někde je zrada a nevím kde. Zkoušel jsem to ve všem a zobrazuje se mi to v pořádku...
ironic
Profil *
Trochu jsem to předělal...tak snad už je to v pohodě....a ted zpět k mému problému :)) prosím o rady...
Hooonza
Profil *
Písmenka jsou pořád se šp. diakritikou - Ji&oslash;í...
Co se týká tvého dotazu, řešením by byl asi AJAX - s tím ale nemám žádné zkušenosti.
ironic
Profil *
Tak už nevím, čím to je...já jsem tam měl původně kodovaní utf-8, to jsem předělal na iso-8859-2 a všechno se mi to zobrazuje v pořádku, jak v Opeře, FF2,0, IE6 a to jak z webu, tak i localhost....
ironic
Profil *
Na ten ajax jsem koukal...ale popravdě...jsem lama....ted ještě víc...
panther
Profil *
mě to taky zobrazuje špatnou diakritiku (ve Firefoxu), dá se odstranit, když místo diakritických písmen použiješ znaky z české části ASCII tabulky..
ř = ř, ň = ň, atd...pokud používáš PSPad, máš tam přepis speciálních znaků do HTML..
panther
Profil *
napsal jsem diakritická písmenka v HTML tvaru a ono mi je to převedlo zpátky do české abecedy..musíš se do ASCII tabulky podívat sám..
ironic
Profil *
No napsal jsem to jako "&aacute" ... touto formou...ale myslím, že jsem to už vyřešil...problém byl v tom, že to byl Flash soubor a myslel jsem si, že když ve flashi udělám nadpis, tak bude mít v sobě obsaženy i tem font, který použiju...to tak nebylo a proto to zobrazovalo všem ostatním v jimém asi nějakém standartním fontu...u mě to bylo v pořádku, protože jsem měl ten font instalovaný v systému....ted jsem to předělal z swf do gifu a bylo to v pohodě....nakonec jsem to stejně dal pryč, protože jsem to celé zmenšil na 800x600 a tam se mi toho zdálo moc....
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.