Autor Zpráva
Miloš_88
Profil
Ahoj,

1) Mám hlavičku stránky složenou jako:
<div id="hlava"><h1>Nadpis<span></span></h1></div>

s tím, že H1 je opticky překrytá spanem - je v něm absolutně napozicovaný obrázek

chtěl bych udělat z tohoto nadpisu-obrázku udělat odkaz - jaké zvolit pořadí s ohledem na vyhledávače?
<div id="hlava"><h1><a href="...">Nadpis</a><span></span></h1></div>


2) Jak se vyhledávač staví k pořadí Hx tagů na stránce?
<h1>název stránek</h1><h3>motto stránek</h3><h2>kategorie v které práve jste</h2>
Plaváček
Profil
Miloš_88

1. S ohledem na vyhledávače je to fuk, lepší je ale toto:

<div id="hlava"><h1><a href="...">Nadpis<span></span></a></h1></div>

(předpokládám, že SPAN nese na pozadí obrázek, který překrývá text v nadpisu H1

2. Vyhledávači je to šumafuk. Poskládej strukturu dokumentu logicky.
habendorf
Profil
Není tam <div id="hlava"> čirou náhodou zbytečný?
Plaváček
Profil
habendorf

To jsem neřešil, možná má i jiný obsah, než nadpis H1.
habendorf
Profil
Možná ano, proto se Miloše_88 ptám :o)
Plaváček
Profil
habendorf

Přehlídnul jsem otazník :)
Miloš_88
Profil
Díky moc za velmi rychlou odpověď:)
Ten div tam opravdu zbytečný je - zvláštní, že to používám nejen na této stránce, ale nikdy jsem se nad tím ještě nepozastavil.
Ano, span nese na pozadí obrázek, který překrývá nadpis. Uvažuji, že ještě lepší by bylo:
<h1><a>nadpis</a><span></span></h1>
Plaváček
Profil
Miloš_88

Nebylo, protože v tomto případě bude odkaz neaktivní (nepůjde na něj kliknout).
habendorf
Profil
Miloš_88:
Uvažuji, že ještě lepší by bylo:

<h1><a>nadpis</a><span></span></h1>


Nn, Plaváček má pravdu. <div id="hlava"><h1><a href="...">Nadpis<span></span></a></h1></div> . Nejde o SEO, ten span potřebuješ v <a> z tech. důvodů.

Update: jsem pomalej :o)
Miloš_88
Profil
Taky jsem už zjistil:) Sem to měl napřed odzkoušet..

Jinak myslíte, že ty <div> tagy by tedy byly opravdu zbytečné ve všech stejných případech na celé stránce? www.raj-koupelen.wz.cz/hlavni_stranka.html
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0