Autor Zpráva
misa-s
Profil *
Sem http://spackovi.wz.cz/index2.html jsem nahrála web včetně obrázků a ty se mi z neznámýho důvodu na tlačítkách neobjevují. Mohl by mi prosím někdo prozradit proč? Přitom na FTP sou nahraný
J
Profil *
Nepoužívejte v názvech souborů - obrázků - písmenka s háčky. Ani s čárkami, ani s mezerami.
misa-s
Profil *
Ono se mi to automaticky generuje v photoshopu i s háčky, nevím kde to tam mám opravit. Teď když mám stránky hotový, tak přejmenováním si v tom udělám chaos. Nevím někdo kde se to v PS dá změnít?
J
Profil *
http://spackovi.wz.cz/obrazy/SORTIMENT-přes.gif ???
Už na svém disku soubor pojmenujte SORTIMENT-pres.gif (ne SORTIMENT-přes.gif !!!) a pak s ním dál pracujte, a nahrejte na net. Ostatní obrázky taktéž.
misa-s
Profil *
Díky za radu zkusím to.
misa-s
Profil *
Tak jsem všechno přejmenovala a stále se mi tam ti obrázky nezobrazují
misa-s
Profil *
Prosím poraďte někdo, už nevím co mám kde přejmenovávat. Pořád tam nejsou
Davex
Profil
Ve jménech souborů se rozlišují velká a malá písmena, takže stačí změnit názvy všech souborů na malá bez diakritiky. Totéž je potřeba změnit v kódu stránky.
Martin
Profil
misa-s
Zkus si pročíst nejčastější důvody, proč nefungují obrázky.
misa-s
Profil *
TAk už se blížím k cíli, zatím to zkouším jen na první stránce. Už se mi obrázky zobrazují, ale zase se nemění obrázek, při poloze myši přes a dolů. Nemůže to být třeba tím že jsem ve skriptu přepsala velká na malá?

ARMATURY-pres = newImage("obrazy/armatury-pres.gif");

NA

armatury-pres = newImage("obrazy/armatury-pres.gif");
Davex
Profil
Názvy proměnných v JavaScriptu jsou case-sensitive a nesmí se v nich vyskytovat pomlčka (mínus).
Náprava je jednoduchá:

1. Ve funkci preloadImages() nahradit pomlčku ve jménech proměnných podtržítkem
armatury_pres = newImage("obrazy/armatury-pres.gif");

2. Hodnotu vlastnosti name u tagů <img> změnit na malá písmena
misa-s
Profil *
Jéé děkuji, už mi to funguje, hned to jdu překopírovat na ostatní stránky.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0