Autor Zpráva
Poděs
Profil *
Zdravim, potřeboval bych poradit s kódováním. Jde o to, že jsem si stáhl GBOOK od pecan.cz a ten má kódování v utf-8, ale já mám web s kódováním windows-1250. Viz zde http://www.podes.ic.cz/g/g.php jestli někdo víte, poraďte prosím jak to udělat, protože když nastavim to kódování na utf-8, tak se mi posere celej web, ale když to tak nehám tak je posranej GBOOK, díky.
Iškuda
Profil
Pěkná mluva...

Co třeba převést to všechno na stejný kódování?
Poděs
Profil *
Jak to myslíš? Zkoušel jsem to tak udělat, že jsem GBOOK uložil do windows-1250 ale i to nepomáhalo :(
Joker
Profil
Jsou různá kódování:

- kódování samotného souboru
- kódování případných vkládaných souborů
- kódování v hlavičce content-type
- případně kódování databáze

Všechna by měla být stejná. Jinak právě vznikají problémy.
I když teoreticky pokud jsou stránky oddělené, je možné mít třeba jednu stránku na webu v UTF-8 a jinou stránku na stejném webu ve Windows-1250, akorát není moc důvodů to dělat. Každopádně ale v jednom dokumentu by to kódování mělo být konzistentní.
Poděs
Profil *
Tak pls poraďte jak to vyřešit. Mám normálně ten kód gbooku nakopírovanej s vtom souboru g.php. Include mi blblo a framy nejsou moderní.
roberta
Profil
Poděs
riešenie ti napísal Joker. musíš nastaviť buď ten gbook na win-1250 alebo tvoje stránky na UTF-8
YoSarin
Profil
Poděs
Nastavit znamená dvě věci:
1) uložit soubory ve správném kódování (např v PSPadu)
2) posílat správné kódování prohlížeči
Poděs
Profil *
Já jsem ten GBOOK ukládal ve win1250 ale nic.
jojoj
Profil *
asi by pomohlo mať gbook v iframe trebárs
Poděs
Profil *
Mno já jsem slyšel, že irfame nemám používat. Jinak už jsem to vyřešil. Ještě jsem musel přepsat 3 kódování v db.php, čehož jsem si předtím nevšiml. Jinak díky za rady.
ChristmasPoo
Profil *
Správně, iframe ne - není podporovaný.
Bubák
Profil
Správně, iframe ne - není podporovaný.
S výjimkou běžných prohlížečů.
ChristmasPoo
Profil *
Máš pravdu, teď mi to jede, ale mám pocit, že v nějaké staré Mozille mi to dělalo problémy...
Poděs
Profil *
Mno já nwm irfame tam jako fakt fávat nebudu, ale chtěl bych to nějak pořešit, mám celej web v HTML a tohle jediný bude jako .php což mi přijde blbé.
Poděs
Profil *
Zdravim, možná už to tu někde bylo, ale nevim. Chtěl bych se optat, jestli někdo neví, jak udělat, aby se obrázek otevíral do stejně velkýho okna jako je obrázek, popř. šel kliknuím zavřít. Díky.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.