Autor Zpráva
Evina
Profil
Opravdu jsem poctivě hledala v diskusi. Nenašla. PROSÍM, můžete mi, zoufalé matce, poradit JEDNODUCHOU ŠABLONU, kterou bych mohla použít pro web svého syna? www.sirhenry.wz.cz Jedná se mi o stránkování v obrazárně v jednotlivých sekcích (Fantazie, lidé, ...).
Budu vděčná za každou užitečnou odpověď, třeba i na mail: evina.benes@seznam.cz.
Casero
Profil
Evina
Jako něco zde
roberta
Profil
Evina
názov, adresa obrázkov sú uložené v databáze a stránky sa generujú alebo každá stránka je editovaná ručne?

ak je editovaná ručne, tak si aj to stránkovanie musí ručne urobiť na každej stránke...

ak to má v databáze a stránky sa generujú, tak v php si môže naprogramať nasledovný algoritmus:

čísla stránok
1. zistí počet všetkých obrázkov v danej kategórii
2. zistí počet stránok (počet všetkých obrázkov deleno počet obrázkov na stránke)
3. cyklom for vypíše čísla od 1 do počet stránok a zároveň v tom cykle čísla stránok obalí odkazmi
<a href="index.php?page=cislostranky">cislostranky</a> kde cislostranky je práve vypisované číslo stránky

a samotné zobrazovanie obrázkov
1. zistím, na ktorej som stránke (podľa parametra $AktualnaStranka = $_GET["page"])
2. vyberiem z databázy správne obrázky (SELECT * FROM tabulka_obrazky WHERE kategoria=id_kategoria LIMIT ($AktualnaStranka-1)*$PocetObrazkovNaStranke, $PocetObrazkovNaStranke)
3. cyklom vypíšem SELECT
roberta
Profil
Evina
alebo ak syn nevie programovať, tak si stiahnite nejaký "obrázkový prezerač", ktorý dokáže ukladať vybrané obrázky do HTML. napr. http://www.xnview.com/

a výsledok vyzerá asi takto http://devin.ikoner.sk/ po kliknutí na nejaký náhľad, tam je aj stránkovanie
Evina
Profil
To Cesaro: Dík, tohle jsem ještě nešrotila, zkusím to vstřebat. (Uf,uf)
To Roberta: Dík, až vstřebám linux, možná pochopím tu první radu. Syn naozaj programovať nevie. Len dobre malovať. Na web má mňa! :-)))
Každopádně dík oběma. Snad to jednou pokořím. Učení mi už jde ztuha (rok výroby 1964.)
roberta
Profil
Evina
až vstřebám linux - doporučujem radšej PHP :)
Učení mi už jde ztuha (rok výroby 1964.) - tiež už nie som teenager (3 krížiky už mám dávno za sebou :)
peta
Profil
Evina
jestli muzu par pripominek ke strance...
Firefox
- menu neni citelne, pokud nenajedu mysi (dost dobry duvod opustit stranku)
- v "obrazarne" se nejak pohne zaclonka, ale cerna byla, cerna zustala nic nevidim. Nehlede na to, ze je pod tim nejaky text, tak ten uz vubec nevidim

Jinak je to graficky velice zajimave resene.
Evina
Profil
To Peta: Děkuju, pokusím se s tím něco udělat. Používám jen IE a Operu. Vychytávky pro Firefox a jiné prohlížeče, to budu muset teprve naštudovat. Zatím se prokousávám velmi zdařilým seriálem Petra Zajíce o PHP.
Railbot
Profil
peta
Tady nejsi v sekci Názor na stránku. Tvoje potřeba mít ke všemu nějaké pindy je obtěžující.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0