21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
michael
Profil
Jak mám udělat na mojí stránce, aby jsem měl rozměry, které jsem zadal takové a né jiné. Podívejte se na mou stránku: http://novofundland.wz.cz/fotogalerie/fotostene.php ty fotky jsou zaprvé dole proč? a proč jsou ty jako by obaly nedokončené? Takhle to má vypadat http://novofundland.wz.cz/fotky/dia.gif proč mi to tak nefunguje?
Davex
Profil
ty fotky jsou zaprvé dole proč?
Obalový prvek tabulek s fotkami máš moc široký nebo máš moc úzký levý a pravý margin, takže se to tam mezi ty dva postranní sloupce nevejde.

proč jsou ty jako by obaly nedokončené?
Protože buňky tabulek mají rozměry jaké jsi jim zadal a jsou tedy užší než ten obrázek na jejich pozadí.
michael
Profil
jsou tedy užší než ten obrázek na jejich pozadí ne právě že nejsou. obrázek má rozměry 150×něco a ten obal je 190×190
Alphard
Profil
část zdrojáku:
<TABLE width="185" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
obrázek má rozměry 150×něco

na to, že tam chceš vejít 3 * 150px není 185 moc :-)

BTW: S vyjímkou Opery se mi celý design zdá nějak rozhozený :-)
Davex
Profil
michael
Podívej se prosím ještě jednou.
 <TD style="width:185px; height:185px; background:url(/fotky/dia.gif); background-repeat:no-repeat;" align="center" valign="middle">
michael
Profil
Jo tak ale kolik obrázků se tam vejde vedle sebe ještě tak aby ten obal byl cely? a jak by vypadal ten kód?
Alphard
Profil
Jo tak ale kolik obrázků se tam vejde vedle sebe ještě tak aby ten obal byl cely? a jak by vypadal ten kód?
a) vyházíš tabulky a vytvoříš CSS galerii, obrázky se samy naskládají podle rozlišení monitoru jak se vejdou
b) jenom upravíš současný stav:
z tohodle: <TABLE width="185" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
na tohle: <TABLE border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
velikost zůstane zadaná pouze u <td> a mělo by to víceméně sedět, zůstanou pevně nastaveny 3 fotky na řádek
michael
Profil
Zkusím to. Zatím dík
michael
Profil
Vyřešil se tím jeden problém. Obaly jsou super, ale pořád to není v potřebném místě kde by to mělo být. Ty jsi mi napsal totoz tohodle: <TABLE width="185" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
na tohle: <TABLE border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
bylo to dobré, ale když mám vyházet tabulky, tak proč si mi to psal? (musím přiznat CSS neovládám)
Alphard
Profil
Ty jsi mi napsal totoz ... tak proč si mi to psal
psal jsem 2 možnosti: a) b)
tabulky se měly vycházet pro případ CSS fotogalerie, např. http://css.interval.cz/clanky/fotogalerie-se-zmensenymi-obrazky-a-popi sky/ (vynecháním popisků se to ještě zjednoduší, ale jestli neumíš css, tak bohužel)
michael
Profil
Tak jak to mám nacpat na to místo? nejde to nějak s HTML
Alphard
Profil
Tak jak to mám nacpat na to místo?
možná jsem to přehlédl, ale na jaké místo? doleva, doprava, nahoru, dolu, ...
michael
Profil
Podívej se na http://novofundland.wz.cz/fotogalerie/fotostene.php a myslím že to nepřehlédneš jaký je tam problém.
lukáš
Profil *
A co takhle té tabulce dát valign=top?
Alphard
Profil
nejsem estetik, nebyla by nápověda?
je to "takové poházené", ale kam to chceš přesunout?
michael
Profil
No přece mezi ty dva slopečky
Alphard
Profil
<TD style="width:185px; height:185px; background:url(/fotky/dia.gif); background-repeat:no-repeat;" valign="middle">
<A href="/fotky/o1.jpg" style="margin: 10px"><IMG src="/fotky/a1.jpg" title="Hnědé štěňátka" border="1" alt="" class="image"></A></TD>

testováno v Opeře, mezi 2 sloupečky, nemůžeš zarovnávat na střed, protože pravá strana pozadí právě obsahuje sloupec, který posouvá střed pro obrázek do leva
michael
Profil
A co mám teda udělat? Zkoušel jsem ten příklad co jsi mi tady napsal ale je to to samé - žádný účinek v tom není.
michael
Profil
Ikdyž jsem do jednoho řádku dal jen 2 fotky, tak je to furt a furt stejné. Jak na to?
michael
Profil
ještě mám třeba stránku http://novofundland.wz.cz/fotky/galerie/1.php a tam chcu taky nacpat tu fotku ale nikdy mi to nejde. Ani ten problém s tou mojí galerií se nevyřešil. Prosím poraďte mi s obojím. Děkuji
Davex
Profil
Zkus upravit toto:
#bottom-spacer {

width: 580px;
}
#content {
margin: 0 210px;
}
michael
Profil
Místo
#bottom-spacer {

width: 580px;

Mám dát tohle?:
#content {

margin: 0 210px;
}
michael
Profil
Nahradil jsem to a už se mi to tam vešlo. super. Jenom mi ještě blbne patička
michael
Profil
Problém s patičkou jsem vyřešil místo height: expression jsem dal height: 100% ale problém je v CSS. Jak jsem si to stáhl nebylo to asi nějak tak přizpůsobené aby byly sloupečky protáhnuté až dolů. Nejde to tam nějak dodatečně přidat?
Davex
Profil
Místo toho Mám dát tohle?:
Ne, tím bylo myšleno zúžení #bottom-spacer a zvětšení okrajů #content.
michael
Profil
Já jsem to zrušil a dal jsem tam místo toho #content a něco a teďka je to tak jak by to asi mělo být. však se podívej
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0