Autor Zpráva
0l0m4
Profil *
pls jak mam udelat odkaz aby se dana vec stahla a ne otevrela, kdyz dam klasicky a href tak se treba flash animace otevre, jak to ale udelat kdyz chci aby se stahla?
venca163
Profil
0l0m4
v praxi to zaručíš dost těžko, každý má jinak nastavený prohlížeč...osvědčují se soubory ve formátu .zip
0l0m4
Profil *
takze na to neni nejaky spesl tag?
bubakxxx
Profil *
<a href="xxx">link</a>
Casero
Profil
0l0m4
Můžeš to vyvolat změnou hlavičky...která prohlížeči řekne, že má stahovat....už se to tu vícerokrát řešilo
venca163
Profil
takze na to neni nejaky spesl tag?
nevím o něm

<a href="xxx">link</a>
četl jsi vůbec otázku?
0l0m4
Profil *
Casero pls muzes mi rict pod cim to vyhledam, nebo kde to alespon je, mo by mi to pomohlo.

jedine potom jak rikal teda venca163 dat to do zip nebo rar
Casero
Profil
0l0m4


$soubor ="nazev souboru";

header("Content-Description: File Transfer");
header("Content-Type: application/force-download");
header("Content-Disposition: attachment; filename="$soubor"");

readfile ($soubor);
djlj
Profil
Casero
Máš nějak divně uvozovky…

Když už, tak: header("Content-Disposition: attachment; filename='".$soubor."'");
Casero
Profil
0l0m4
Takže odkaz bude směřovat na stránku třeba stahni.php. A ty vytvoříš soubor stahni.php do kterého dáš, co jsem sem vložil(požralomi to opačné lomítka u uvozovek před a za $soubor) a místo nazev souboru, napíšeš soubor, který se má stáhnout.
Casero
Profil
djlj
Právě to vysvětluji, že mi to požralo zpětné lomítka. Mám s tím zde stálé problémy.
0l0m4
Profil *
skvely, diky moc. todle mi funguje.
djlj
Profil
Casero
I bez zpětných jsi to měl blbě. Proměnné se spojují tečkou. To, že ti to funguje, neznamená, že to tak je správně ;).
Casero
Profil
djlj
Aha...já to nepoužívám. Je to z linuxsoftu http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=310 , takže se omlouvám, myslel jsem, že tam by chyby být nemusely.
0l0m4
Profil *
php neumim tak pls napis mi spravne jak to ma byt, aby to bylo spravne. diky
nightfish
Profil
0l0m4
správně to má jak Casero (až na ty neoescapovaná zpětná lomítka), tak i djlj

takže buď
$soubor ="nazev souboru"; 

header("Content-Description: File Transfer");
header("Content-Type: application/force-download");
header("Content-Disposition: attachment; filename=\"$soubor\"");

readfile ($soubor);


nebo

$soubor ="nazev souboru"; 

header("Content-Description: File Transfer");
header("Content-Type: application/force-download");
header('Content-Disposition: attachment; filename="'.$soubor.'"');
readfile ($soubor);
0l0m4
Profil *
jj, diky. obe reseni funguji.
JArafat
Profil *
Omlouvám se za OT.

djlj: Řetězce se sice tečkami spojují, ale řetězce uvozené uvozovkami mají takovou zvláštní vlastnost (a to ne omylem, ale schválně), že iterpretují obsah proměnných.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.