Autor Zpráva
FranD
Profil *
Zdravim potreboval bych nejaky formular, kde by bylo policko a kdybych do neho neco napsal nedalo by se to odeslat.. myslite ze neco takoveho je? bych bych vam vdecny kdyby ste mi poradili!
one_k
Profil
<form>
<input type="text" name"text">
</form>
Yrrah
Profil
FranD
Nechceš se trochu rozepsat?

Chceš, aby formulář nešel odeslat, pokud bude ono políčko vyplněné? Tj. půjde odeslat pouze, pokud bude toto políčko prázdné? Nebo chceš zakázat editaci políčka?
FranD
Profil *
omlouvam se za nedostatecny popis, melo by to fungovat tak, ze kdyz do policka cokoliv napisu, uz nepujde odeslat. Slo by to odeslat jedine, kdyby nebylo v policku nic napsane
DJ Miky
Profil
Jde to JavaScriptem, ale není problém si ho vypnout. Co takhle to kontrolovat na serveru v PHP?

A nebo jinak - o co ti vlastně konkrétně jde?
FranD
Profil *
chtel bych to jako antispam proti robotum...
Joker
Profil
To aby formulář nešel odeslat je na nic, spamrobot si prostě vytáhne přijímací skript (z action) a potom data pošle přímo jemu.

Dalo by se to udělat ve skriptu na serveru, že pokud bude to políčko vyplněné, formulář se zahodí.
FranD
Profil *
a dokazal bys to nejak udelat, abych pouziti pochopil i lajk jako sem ja? :)
karelm
Profil
Chtěl bych se zeptat, jak naopak některé políčko dát "povinně"? Třeba vyplnit e-mail - jinak se formulář neodešle. Konkrétní formulář se (zatím) odesílá přes službu mailform, a je myslím vytvořený ve FrontPage. Případně jestli by se někde dal "okouknout" celý zdrojový kód nějakého modernějšího provedení formuláře.
Děkuju
FranD
Profil *
vidim to tak, ze nam nikdo neporadi :(
venca163
Profil
karelm
tohle kdysi vystavil yuhů:
http://www.jakpsatweb.cz/php/priklady/mail.html

FranD
nikdo ti nenapíše hotové řešení...a nejenom proto, že nevidí tvůj dosavadní kód

joker upozornil na rozdíl mezi odeslat formulář a odeslat mail - to že se odešle formulář ještě neznamená, že se odešle mail, ale to je detail...

jinak v PHP to lze jednoduše
karelm
Profil
Našel jsem pěkný formulář na stránkách www.php.jonweb.cz, ale nevím jestli to jde dát do stránky obyčejného .html dokumentu. V návodu se píše : ... vložte následující PHP kód. Takže stránka ve které bude formulář musí být .php ?
venca163
Profil
Takže stránka ve které bude formulář musí být .php ?
ne, pokud se bude formulář zpracovávat jiným souborem, který bude .php
Joker
Profil
karelm
Vpodstatě ano. Musí to být soubor, který se na serveru zpracuje PHP procesorem. Takže buď to musí mít nějakou vhodnou příponu (například .php) anebo musí být server nastavený tak, aby zpracovával i .html

edit:
pokud se bude formulář zpracovávat jiným souborem, který bude .php
To by taky bylo řešení, každopádně ten samotný kód musí být v něčem, co server zpracuje jako PHP
karelm
Profil
kód toho formuláře je v .php (dokonce je to několik souborů .php), jen mi přišlo divné napsat :
...
<div class="obsah">
<?php
include("./form/index.php");
?>
</div>
...
Nebo to snad jde ? (samozřejmě tam bude složka "form" se souborem "ndex.php")
Díky
karelm
Profil
Takže odpověď přímo od autora skriptu (díky mu za to) :
Pravděpodobně vkládáte příslušný PHP kód, který je popsán v instalaci, do souboru s koncovkou .html (příp. .htm) . Je ovšem nutné jej vkládat do souboru, který má koncovku .php , aby jej server zpracoval. Stačí tedy, když tuto koncovku změníte a vše by mělo fungovat.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.