Autor Zpráva
philip
Profil *
Ahojte,
prvýkrát skúšam spraviť stránku kde sa bude celé menu skladať z jpgčiek.
Neviem presne ako na to. Chcem aby sa niektoré jpgčka pri onmouseover menili na iné (položky menu, ktoré budú meniť farbu).
Celé to mám nakreslené v jednom velkom jpgčku.
Mám to jpgčko rozstrihať na kopec malých a dať do tabulkových buniek?
Ako sa najlepšie strihajú obrázky, keď potrebujem aby mi potom dokopy znovu správne sadli? Vo photoshope sa mi to moc presne nepodarilo a navyše je to strašná práca :(
Díky za radu.
bojars
Profil
Vo photoshope sa mi to moc presne nepodarilo a navyše je to strašná práca :(
Ak sa Ti to nedarilo vo PHOTOSHOPE, tak potom neviem.

Skús to takto:

- Stlač pod panelom nástrojov "Jump to ImageReady",
- Nájdi si nástroj "Slice Tool",
- Rozsekaj si obrázok (časti budeš mať číslované),
- Nájdi si nástroj "Select Slice Tool"
- Dole máš pruh so záložkami:
- Animation: Tvoríš animované *.gify,
- Rolover: Definuješ správanie kurzora myši nad obrázkom,
- Image map: Vytváraš (asi) klikacie mapy (s tým nemám skúsenosti),
- Slice: Definuješ vlastnosti rozrezaných kúskov - ak máš v obrázku jednofarebnú plochu môžeš ju ako farebnú plochu aj nadefinovať a vpisovať do nej (keď je menšia napr. aj cez "iframe").

Všetky rolovery, vlastnosti a animáciu častí obrázkov nastavuješ cez vrstvy a ich vlastnosti...

Potom už len "Save optimized as..." "html and images"

a cez HTML editor doplň to podstatné: "zbytok".
VitaZ
Profil
Dle mého názoru není takto tvořená navigace dobrý nápad. A to hlavně z hlediska přístupnosti, uživatelské přívětivosti i např. kvůli obtížnému či nemožnému procházení webu s takovou navigací pro vyhledávací roboty.
Zkus to menu pomocí CSS.
příklady napž zde:
http://wellstyled.com/css-nopreload-rollovers.html
http://wellstyled.com/css-replace-text-by-image.html
22kozoroh
Profil
Neni dobry napad. Photoshop uklada s diakritikou, takze to nebude fungovat a navic ulozi do fakt odpornyho tabulkyho paskvilu. Lepsi zpusob je si to menicko narezat, poukladat jednotlive a nastylovat pres CSS viz VitaZuv prispevek.
Yuhů
Profil
Samozřejmě souhlasím s tím, že je to lepší přes CSS, na druhou stranu dotaz zněl jinak, totiž jak rozřezat grafiku.

Já jsem kdysi na rozřezávání obrázků používal Ulead ... jak to sakra bylo... Ulead Transformer? Už nevím.
22kozoroh
Profil
Rezam pres Photoshop, prijde mi to v pohode :). Ulead jsem chvili zkousel ale neprisel mi nijak vyjimecny. Mam krom Photoshopu, jeste Paintshop pro, Fireworks, Corelpaint... dalsi uz nexci ... ;)
Katka-smisek
Profil *
Nazdárek, zajímalo by mě, jak mam do blogu dát barevný pozadí.... :-) poradí mi někdo pls? :-)
Yuhů
Profil
Katko, prosím, založ na to samostatnou větev diskuse.

Asi myslíš blog na lide.cz, že ano?
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.