Autor Zpráva
brdic
Profil
Potřeboval bych radu. Ani ne tak pro sebe jako pro moji známou. Já stránky dělat neumím, ale známá se o to snaží a vždy když vloží na web fotky tak se zobrazí pouze křížek v rohu. Můžete mi s tím porsím poradit?? Stránky na, kterých je tento problém jsou: http://www.goramonte.webz.cz/novinky/Vrh%20C/vrh_c_25.03.05_2.htm

Děkuji za kažkdou radu.
Radula
Profil *
mne se tam ti pejsi vsichni objevili :-)
brdic
Profil
Jak to čím to je??? Prosím poraďte mi. Nevidím ani jednoho jen prázné rámečky a čtvereček v rohu
Fred
Profil
Mě kupodivu taky. Problém bude v názvu té složky co v ní jsou ty obrázky, není zrovna nejvhodnější dávat na web názvy souborů, nebo složek s diakritikou, či mezerami.
brdic
Profil
co máte za prohlížeč?
Fred
Profil
Teď jsem tu momentálně s Firebirdem 0.7
bojars
Profil
V kóde stránky je adresa obrázkov:
<img border="0" src="../../soubory/stenatka_soubory/vrh_c/14%20dní/24_4.jpg" width="232" height="161">

Myslím, že pomenovanie adresára 14%20dní, myslím to "%" je nie najlepší nápad.
Fred
Profil
bojars %20 je převod zápisu mezery
brdic
Profil
Z toho nejsem moc moudrý zkuste to vysvětlit podrobněji díky. Zkrátka jako pro blbce :-)
RiZe
Profil
Máš v prohlížeči zapnuté obrázky???

BTW: Mě se ty štěňátka taky zobrazily...
Fred
Profil
Tak jsem se díval v Opeře a v IE nezobrazí se žádný, je to tak jak jsem psal nahoře. Diakritika a mezery
RiZe
Profil
Ve firefoxu 1.0.1 to bylo "OK"

Teď sem zkusil IE a nic tam nebylo :(
Petra
Profil
brdic
Je potřeba odstranit ze všech názvů souborů a adresářů mezery a diakritiku, totéž pak udělt i v kódu, kde se píše cesta k těmto souborům. Např:

<img border="0" src="../../soubory/stenatka_soubory/vrh_c/14%20dní/24_4.jpg" width="232" height="161">

Přepsat na:

<img border="0" src="../../soubory/stenatka_soubory/vrh_c/14dni/24_4.jpg" width="232" height="161">
brdic
Profil
děluji Vám mnohokrát.
Boldrik
Profil
v adresách na internetu se jede v kódování ASCII nebo dokonce ANSI. Z toho důvodu bych neměl používat v názvech české znaky. Jako třeba "í" v dní. Navíc místo mezer se musí používat ty ošklivý %20, čehož se vyvaruješ použiješ-li místo merez například "_". Tak to dělná většina lidí. Takže odstaň české znaky a vlož obrázky znovu. Předpokládám že to nepíšeš ve zdroji, tak to vysvětluju bez kódu.
Boldrik
Profil
Tak vidim že jdu s křížkem po funuse
brdic
Profil
Ne nejdeš. Děkuji i Tobě moc mi na tom záleželo. Jedno ze štěňátek bude asi naše. :-))
RiZe
Profil
lol :)

Možná vyvstane druhý problém a ty Boldriku budeš na hřbitově první dokonce i s křížkem! :D
bojars
Profil
Teda, ešte jedno ma napadlo:

problém môže byť aj v príponách, respektíve v tom, či sú použité veľlké alebo malé písmená abecedy. Je potrebné skontrolovať, či sú prípony v adresách písané rovnakými písmenami ako reálne prípony súborov.
Osobne by som odporúčal malé písmená.

Niektoré prehliadače nesledujú veľkosť písmen v príponách.
RiZe
Profil
myslím, že velikost písmen v příponě na to nemá vliv, a pokud by mělo, nezobrazilo by se to nikde. Toť můj názor
bojars
Profil
RiZe: asi pred mesiacom som to riešil. Je to tak.
RiZe
Profil
bojars

Dobře je to možné. Ale asi záleží i na tom na čem ten web běhá Widle X Linux.
bojars
Profil
RiZe: súhlasím to bude tak. Vtedy to bol prípad, ?e niekto mal problém, ?e si vytvoril galérku na compe doma (bolo to O.K.) a keď to hodil na server hžadel na krí?iky, tak?e asi Linux bude v tomto striktnej?í...
RiZe
Profil
Linux rozlišuje velká a málá písmena, často se s tím setkávám v seriálech o PHP a SQL, ale to jsem trochu mimo téma :)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.