Autor Zpráva
Kamil Střihavka
Profil *
Ahoj, mám webík o deméně www.neco.net bez podpory mod_rewrite..., nastěhoval jsem stránku do nového hostingu s novou doménou www.neco.cz a potřebuji tedy přesměrovat tu původní na novou. Protože nemám podporu serveru (starý hosting), tak to řeším přes php a našel jsem tento zápis. Ten vložím prosím Vás kam? Na starou stránku původní domény?

<?php
header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");
header("Location: http://example.com/");
header("Connection: close");
?>
Kamahl
Profil *
Nejlíp do všech stránek a hlavně na index. Ale mnohem snažší (a lepší) je to pomocí .htaccess
http://www.jakpsatweb.cz/server/htaccess.html
Kamil Střihavka
Profil *
Kamahl: Já říkal, že ten můj starý hosting nepodporuje tyhle věcičky (mod_rewrite, htaccess...), takže jedině php. :o)

Jinak ještě hloupí dotaz. Stačí na ty stránky nahrát jen ten php kód?

<?php
header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");
header("Location: http://nova-adresa.cz/");
header("Connection: close");
?>

Nebo tam musí být i hlavička, body včetně původních informací? Ale tipuji, že stačí jen ten php kód, protože se to stejně přesměruje...
DoubleThink
Profil *
Stačí na ty stránky nahrát jen ten php kód?
Ano. A šel by napsat i jednodušeji:
<?php

header('location:http://nova-adresa.cz',1,301);
?>
Kamil Střihavka
Profil *
DoubleThink: Díky
puczmeloun
Profil *
Presne tohle potrebuju také ale proč když vložím tento kod do stranky žadne presmerovani se nekona. Postupuju prímo podle tohoto textu a nechapu (http://ankh.ic.cz/page2/filmotec.html)
Petr Tichý
Profil
puczmeloun
Zkus tomu souboru dát příponu ".php".
puczmeloun
Profil *
ah bože ja už zvykly že všechny me stranky sou php zapomel na takto banalni vec...v tom pripade mam jiny problem (a omlouvam se za takovy sebeztrapnujici krok zpet :D) jak narvat nejaky kod do stranky html aniz bych musel pouzivat tak nedoporucovany meta tag...potrebuju aby me google proste presel na stranku s príponou php tzn z http://ankh.ic.cz/page2/filmotec.html na http://ankh.ic.cz/kultura.php?page=filmotecprasatek a zaindexoval si ji misto te stare
puczmeloun
Profil *
Jak presmerovat pomoci html a nepouzít pri tom meta tag?
krteczek
Profil
puczmeloun:javascript?
puczmeloun
Profil *
ano moznost ale jak javascriptem aby si google zapamatoval tu stranku novou...tzn jak narvat do javaskryptového presmerování 301 (prosím kod...dekuji)
Leo
Profil
"tzn jak narvat do javaskryptového presmerování 301 (prosím kod...dekuji)"

Nijak.
puczmeloun
Profil *
Ach jo...to znamená že samostatná html stránka (tak ze jsou 4 vedle sebe a kazda presmerovava jinam) nejde presmerovat 301? nezbyva me tedy nic jineho nez meta tag nebo javaskrypt který presmerovává bez informace pro googleboty ze nová stránka je ta která nahrazuje tu starou?

Ja chci prosím radu jak to udelat ne jak to nejde udelat...asi ste me nepochopili dekuji mockrát ;-)
krteczek
Profil
puczmeloun: to co chceš je asi nejsnáze proveditelné pomocí htaccess, ale neptej se mne jak, to neumim na te urovni abych mohl radit.
krteczek
Profil
Myslel jsem to tak že "^(.*).html$ bude přesměrováno na "$1.php" přesný zápis nevim, navíc je možné že html nemusí mít stejný název bez koncovky jako soubor php. takže ještě asi chybovku a na ní vysvětlení že jsi přešel na to a to a hledaný soubor již neexistuje, tak mu nabidni uvodni stránku a proklikani se někam
puczmeloun
Profil *
nj to uz sem udelal...taky sjem to delal pomocí meta tagu ale postupne se docitam ze google me pak veme tu novou stranku jako duplicitní no a proto chci presmerovat tak ze google zapomene na tu starou a prejde rovnou na tu novou...a nechá ji pagerank 2 protoze ta puvodni ho ma ta nova se neche vubec nacíst do googlu

Otázka pro vsechny víte jak to pomocí toho .htaccess udelat pro reneme 4 stránky zvlást?
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.