Autor Zpráva
michael
Profil
Co mám udělat s registrací, kde mám 3 soubory: registrace.php - tam kde se vyplňují formuláře reg_zpracuj.php - asi tam kde se to zpracuje a potom db.php - to nevím na co to je, ale už jsem ho správně vyplnil. Proč teda mi to nejde a hlásí mi to Fatal error: Call to undefined function: mysql_connec() in /3w/wz.cz/n/novofundland/db.php on line 2 moje stránka: http://novofundland.wz.cz
Peca
Profil
mysql_connec - zkus mysql_connect
michael
Profil
Už mi to zase hlásí že se nepodařilo navázat spojení s databází. Zdrojové kódy:
registrace.php -
  <form action="reg_zpracuj.php" method="post">

<input type="hidden" name="sent" value=""/>
<input type="text" name="jmeno" maxlength="32"/> Už. jméno <br/>
<input type="password" name="heslo" maxlength="32"/> Heslo <br/>
<input type="password" name="heslo_znovu" maxlength="32"/> Heslo znovu <br/>
<input type="text" name="mail" value="" maxlength="64"/> Email<br/>
<input type="text" name="web" value="http://" maxlength="128"/> Web<br/>
<input type="submit" name="send" value="Registruj"/>
</form>

reg_zpracuj.php -
<?php

ob_start(); // cachujeme vystup
if(isset($_POST['sent'])){ // pokud byl odeslan formular pokracuj timto
$jmeno=trim($_POST['jmeno']);
$heslo1=$_POST['heslo'];
$heslo2=$_POST['heslo_znovu'];
$mail=trim($_POST['mail']);
$web=trim($_POST['web']);
if($jmeno=="" or $heslo1=="" or $mail==""){ // pokud nebylo vyplněno něco z toho, co je povinné, dáme vědět a skript ukončíme
echo "Nebyly vyplněny všechny povinné údaje!";
}else{ // povinné udaje vyplněny vsechny
require "db.php"; // pripojime se k databazi
$PocetStejnych=mysql_result(mysql_query("SELECT COUNT(*) FROM `uzivatele` WHERE `jmeno`='$jmeno' OR `mail`='$mail'"),0);
if($PocetStejnych!=0){ // pokud v db je jiz takove jmeno nebo heslo...
echo "Zadané jméno nebo email je již používán někým jiným!!!";
}elseif($heslo1 != $heslo2){ // pokud se hesla nerovnají
echo "Zadané hesla se neshodují!!!";
}else{ // hesla se shoduji, vlozime tedy data do databaze
$heslo=md5($heslo1); // zahashujeme heslo
if($web=="http://" or $web==""){ //pokud nezadal web tak dame promennou web prazdnou
$web="";
}
$VlozData=mysql_query("INSERT INTO uzivatele VALUES ('', '$jmeno', '$heslo', '$mail', '$web', '0')") or die (mysql_error());
// Vlozim do tabulky hodnoty - prvni je ID - nevyplnim, tvori se samo.
// Jako posledni hodnota je "0", to jsou ty prava uzivatele.
echo "Data byla uložena";
}

}
}else{
echo "Nebyl odeslán formulář";
}
// pokud pouzijete HEADER LOCATION tak by pred nim nemelo byt zadne platne ECHO
echo "<a href='index.php'>index</a>";
// samozrejme zde muze byt presmerovani na jinou stranku pomoci
// header ("Location: index.php");
ob_end_flush();
?>

db.php -
<?php

$spojeni = mysql_connect("http://novofundland.wz.cz","novofundland","Moje tajné heslo od SQL databáze" ) or die ('<b>Critical error!</b><br>Nepodarilo se pripojit k databazi!');
mysql_select_db("DATABAZE", $spojeni) or die ('Spatne zadana databaze v db.php');
mysql_query("SET character_set_client=utf8");
mysql_query("SET character_set_connection=utf8");
mysql_query("SET character_set_results=utf8");
?>

Je to všechno správně? aji třeba ten servr:("http://novofundland.wz.cz","novofundland","Moje tajné heslo od SQL databáze" ) místo toho se mi zobrazuje fatal error a
Critical error!
Nepodarilo se pripojit k databazi!
Peca
Profil
mysql_connect("http://novofundland.wz.cz" - kdes došel na tu adresu?
http://www.webzdarma.cz/pp.html?2#3 !
michael
Profil
A teď mi to píše špatná databáze v db.php - mysql_select_db("DATABAZE", $spojeni) or die ('Spatne zadana databaze v db.php');
Co s tím?
Peca
Profil
http://www.webzdarma.cz/pp.html?2#3
michael
Profil
Takže místo toho:<?php
$spojeni = mysql_connect("http://novofundland.wz.cz","novofundland","Moje tajné heslo od SQL databáze" ) or die ('<b>Critical error!</b><br>Nepodarilo se pripojit k databazi!');
mysql_select_db("DATABAZE", $spojeni) or die ('Spatne zadana databaze v db.php');
mysql_query("SET character_set_client=utf8");
mysql_query("SET character_set_connection=utf8");
mysql_query("SET character_set_results=utf8");
?>
bude to:<?php
$spojeni = mysql_connect("http://novofundland.wz.cz","novofundland","Moje tajné heslo od SQL databáze" ) or die ('<b>Critical error!</b><br>Nepodarilo se pripojit k databazi!');
mysql_select_db("novofundland", $spojeni) or die ('Spatne zadana databaze v db.php');
mysql_query("SET character_set_client=utf8");
mysql_query("SET character_set_connection=utf8");
mysql_query("SET character_set_results=utf8");
?>
michael
Profil
A teď to píše toto:
Warning: mysql_result(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /3w/wz.cz/n/novofundland/reg_zpracuj.php on line 13
Table 'novofundland.uzivatele' doesn't exist
Peca
Profil
V databázi neexistuje tabulka "uzivatele".
michael
Profil
A co se s tím dá dělat?
Peca
Profil
Vytvořit ji, naučit se, co to vlastně databáze jsou, k čemu jsou, jak fungují, občas použít vlastní hlavu, případně Google apod.
michael
Profil
Vím že ji mám vytvořit, Takže v MySQL si vytvořím něco s názvem uzivatele ale jaké má mít parametry? Tomu fakt nerozumím. Nějak jsem si to přečetl, ale o tom nic nebylo.
Peca
Profil
Přečti si návod k tomu skriptu. Musí u něj být napsaná struktura tabulek.
michael
Profil
Jaký script myslíš?
Peca
Profil
reg_zpracuj.php - Je to snad tvoje práce?
michael
Profil
Není. Je to práce Téhle stránky
Peca
Profil
Tak si tu stránku laskavě přečti celou! Nechápu, co chceš? Abych ji sem přepisoval?
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.