21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
davel
Profil *
potreboval bych jakkoli zarovnat tabulku uplne dolu na stranku (mam tam patu stranky) a v tabulce mam bunky s pozadim - zkousel jsem dat tabulku do divu, ale nefungovalo me to v opere, v ie to bylo v pohode.zhruba takhle jsem to rozpracoval. diky moc za kazdou radu David
<style>
#lroh {background-image: url('images/pata/patalev.gif');
background-repeat: no-repeat;
position: relative;
background-position: left bottom}


#proh {background-image: url('images/pata/pataprav.gif');
background-repeat: no-repeat;
position: relative;
background-position: right bottom;height :30px}
</style>
</head>
<body>



<table border="1" width="100%" height="30px" >
<tr>
<td width="50%">
<div id="lroh">&nbsp;</div>
</td>
<td width="50%">
<div id="proh" bgcolor="red">&nbsp;</div>
</td>
</tr>
</table>
</body>
Marine
Profil *
Zkusil jsem to napsat pomoci divu. Me to facha v IE a ve FireFoxu, jak je na tom Opera nevim.
Udelal jsem jeden hlavni div, v nem by byla cela stranka. V nem div, kterej se zarovna na konec stranky a sirkove je pres celou stranku (ale je z nej videt jen leva polovina) a v nem od pulky dalsi div (reprezentuje pravou polovinu paty).

<STYLE TYPE="text/css">
DIV.main {
width: 100%;
}
DIV.lroh {
width: 50%;
height: 50px;
position: relative;
bottom: 0;
left: 0;
//nakej ten obrazek...
}
DIV.proh {
height: 50px;
width: 100%;
position: relative;
bottom: 0;
left: 100%;
//nakej ten obrazek...
}
BODY {
margin: 0;
}
</STYLE>

<BODY>
<DIV CLASS="main">
obsah stranky
<DIV CLASS="lroh">
<DIV CLASS="proh">
</DIV>
</DIV>
</DIV>
</BODY>
Marine
Profil *
jeste jsem si vzpomnel, ze by bylo lepsi misto "bottom: 0;" v DIV.lroh dat "margin-bottom: 0;"
a misto "bottom: 0;" v DIV.proh dat "top: 0;"
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0