Autor Zpráva
Tomsssss
Profil *
Zdravím,

Můj problém spočívá v tom ,že pozadí tlačítek na mojí stránce se zmenšuje a zvětšuje s délkou textu.Potřeboval bych poradit jak to zafixovat.

Předem děkuji za odpověd'.

HTML - <table width="179" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" align="center">
<tr>
<td height="35"><a class="tlac">Cau</a></td>
</tr>
<tr>
<td height="35"><a class="tlac">Zdar</a></td>
</tr>
<tr>
<td height="35"><a class="tlac">Ahoj</a></td>
</tr>
</table>

CSS - a.tlac {
left: -301px;
padding: 0px 15px 0px 15px;
margin: 0px;
font-family: "Verdana";
font-weight: 600;
font-size: 12pt;
color: #ffffff;
margin: 0px;
background-image: url('../obrazky/tlacitko1.png');
position: relative
}

a.tlac:hover {
background-position: center center;
text-decoration: none;
background-image: url('../obrazky/tlacitko2.png')
}
Miloš
Profil
1) Necpi to do tabulek. Výčet dej do seznamu <ul> nebo <menu> a jednotlivé položky do <li>
2) <li> nastav width, height a display: block;
3) Rozměry udělej dostatečně velké na to, aby při větším zvětšené nelezl text z „tlačítek“.
Tomsssss
Profil *
Díky
Tomsssss
Profil *
Udělal jsem to takhle:

<ul>
<a class="tlac"><li>Cau</li></a>
<a class="tlac"><li>Ahoj</li></a>
<a class="tlac"><li>Zdar</li></a>
</ul>

CSS


a.tlac {
top: -19px;
left: 200px;
text-align: center;
width: 179px;
list-style-type: none;
height: 36px;
margin: 0px;
display: block;
font-family: "Verdana";
font-weight: 600;
font-size: 12pt;
color: #ffffff;
background-image: url('../obrazky/tlacitko1.png');
position: relative

}

a.tlac:hover {
text-decoration: none;
background-image: url('../obrazky/tlacitko2.png')
}


IE Opera

Ale narazil jsem na další problémy:
1, Nevím jak zarovnat text v tlačítku.
2,v IE 7 mně nejede hoover.
3,v Opeře mně hoover jede, ale tlačítka jsou rozházený a jeste tam jsou puntíky.

Prosím porad'te.
Tomsssss
Profil *
Obrázek u IE je špatný. Tohle je správný IE
Miloš
Profil
Chyba by mohla být v tom, že <a> patří dovnitř <li>, ne naopak.
Tomsssss
Profil *
Děkuji, u Opery to pomohlo, ale v IE 7 se zobrazily černé tečky u levého okraje stránky.
Miloš
Profil
Oprav si list-style-type: none – máš to pro a.tlac, ale ne pro vlastní li.
Tomsssss
Profil *
Děkuji
Tomsssss
Profil *
Kdyby někdo přišel na to jak vycentrovat text v tlačítku a chtělo se mu to napsat do diskuse, budu rád :-)
Miloš
Profil
li {text-align: center;}
Miloš
Profil
Jo aha, ty asi myslíš svisle (vodorovné centrování není moc hezké).
napadají mě dvě řešení: pokud máš explorer ve standardu (viz režimy prohlížečů, můžeš použít pro li padding-top o poloviční výšce li (Opera a FF to vezmou i v quirku). Pokud máš explorer v quirku, pak pomůže relativní pozicování pro li a (včetně link, hover, visited a active).
Tomsssss
Profil *
To znamená, že pomocí doctype můžu řídit chování stránky v prohlížeči ?
Tomsssss
Profil *
Děkuji za rady, vše funguje.
Petr Tichý
Profil
Miloš
Nešlo by to pomocí line-height: rovno výšce/minimální výšce <a>? Pro svislé centrování jednořádkových prvků je to ideál.
Miloš
Profil
Petr Tichý
Ano, a je to lepší řešení (není to závislé na režimu vykreslování), ale line-height = celá výška elementu (teď jesm odzkoušel IE6, FF i Operu)
Petr Tichý
Profil
Miloš
No přesně tak. Tu minimální pouze pro případ zvětšení písma.

V navigacích to používám zcela běžně.
Tomsssss
Profil *
Děkuju, šikovný způsob.
Tomsssss
Profil *
Mohl bych zvlášt´ označit pravidla pro Operu, FF a IE
Tomsssss
Profil *
?
Miloš
Profil
Podmíněné komentáře:

<!--[if IE]> Pouze pro explorer <![endif]-->
<!--[if !IE]> -->Pouze pro ostatní prohlížeče<!-- <![endif]-->

Neodlišíš tak sice od sebe Operu a FF, ale snad se to hodí.
Tomsssss
Profil *
díky
Tomsssss
Profil *
A prosimvás nevíte co by mohlo blokovat ten hoover v IE7 (nevím jestli se to děje i v jiných IE).
Mastodont
Profil
Kteého Hoovera myslíš, Herberta nebo Johna Edgara? Když jsem to viděl v nadpisu, považoval jsem to za náhodný překlep. Píše se to "hover".
Miloš
Profil
jirda
koleduješ si
Tomsssss
Profil *
Co to má být za odkaz ?
Miloš
Profil
Tomsssss
jirda si koleduje – pokud by to bylo klikací a někdo oprávněný by na to kliknul, smazal by tento thread (oprávněným je admin, moderátor a registrovaný autor).
Tomsssss
Profil *
Aha,

Ješte že nejsem registrovaný. :o)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.