21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
Schmutzka
Profil
Chtěl bych rozdělit text do dvou či více sloupců. Pokud by to šlo bez tabulky, bylo by to lepší. Děkuji za odpověd.
habendorf
Profil
Floatované divy s paddingem?
kelvin
Profil
Myslíš jako to je v novinách ?
Honza Hučín
Profil
Bohužel HTML neumí plynule přelévat text z jednoho sloupce do druhého, takže je nutné rozdělit text do sloupců ručně už při tvorbě stránky.
Tedy vytvoříš si pro každý sloupec jeden DIV, zadáš mu šířku a výšku (asi všem stejnou) a dáš mu vlastnost float. Potíž může být s tím, že při zmenšení okna prohlížeče se nebudou sloupce vypisovat všechny vedle sebe, ale co už se nevejde, skočí dolů.
habendorf
Profil
Potíž může být s tím, že při zmenšení okna prohlížeče se nebudou sloupce vypisovat všechny vedle sebe, ale co už se nevejde, skočí dolů.

Což je ale velmi jednoduše řešitelné obalujícím divem.
Honza Hučín
Profil
habendorf
Kterému musíš nastavit min-width, což v IE nefunguje :-(
habendorf
Profil
Kterému musíš nastavit min-width, což v IE nefunguje :-(

... a nebo pevnou šířku. Nebo simulovat min-width javascriptem (prasárna, nebrat).
Schmutzka
Profil
to kelvin

no, tak nějak
Schmutzka
Profil
A jak a kam se nastavuje vlastnost float (a co to je za vlastnost)? mohli byste uvést mini příklad? děkuji
Kráťa
Profil
Schmutzka
http://www.jakpsatweb.cz/css/float.html
krteczek
Profil
pánové a proč prasárny? dyt stači zadat rozmery všech elementu v em nebo ex tím pádem se bude zvětšovat a zmenšovat vše podle výšky písma ( idealni je velikost písma nenastavovat vubec - tím se vezme implicitně velikost pisma z prohlížeče/systemu) je pravda, že takhle musí mít udělán celý layout, ale myslím že potom nemá nikdo problém s jeho čtením, a lyqout zustane vždy stejny
krteczek
Dero
Profil
Dovolím si oživit toto téma, neboť vyšel Firefox 1.5 ve finální verzi, který proprietálně podporuje vícesloupcovou sazbu (-moz-column-count, -moz-column-width, -moz-column-gap). Stává se tak tuším prvním rozšířeným (2 miliony stažení v prvních dnech) prohlížečem, který něco takového bezpečně umí.

Více se o tom můžete dočíst u mně, chcete-li.
habendorf
Profil
Dero: FF to umí až teď, ale já už dávno :o)

http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=7&topic=12 905
Dero
Profil
habendorf: Já vím, také jsem se na to koukal. Ale přeci jen to FF dokáže s vynaložením menšího úsilí, což se projeví zejména při větším počtu (testoval jsem 128 - doporučuji) sloupců. :o)
habendorf
Profil
Dero: Já to taky nemyslel zas tak vážně :o) S potřebou vynaloženého úsilí máš pravdu, ale na univerzálnost vedu já.

Hele, teď mě napadlo, kdybych ty divy a marginy nechal vypisovat JS v cyklu, rozdíl v úsilí by nebyl až takový ani při 128 sloupcích :o)
Ale ber to celé zlehka, vím co jsi chtěl sdělit :o)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0