Autor Zpráva
doktor.pk
Profil *
Ahoj všem...
předem se omlouvám, ze jsem toto problem vlozil do ciziho vlakna. Dělám s css cca 2 měsíce a nyní jsem uplně v pasti a nevím jak dál. Mám takovýto zdrojový kód :

<table><tr class = "menu_title"><td></td></tr></table>

a chci mít tuhle hlavičku menu (tabulku) odsazenou o pár pixelu níže

v Opeře nebo ve FF je vše ok s tímto stylem:

.menu_title td {margin-left: 10px; margin-top: 5px; display: block; font-weight: bold;}

ale když se podívám na mé stránky v IE tak je to celé jinak, tabulka je úplně nalepená na horním okraji :( a když si udělám takovýto styl pro IE tak nefunguje. Zkoušel jsem v něm měnit barvu pozadí, padding všechno fungovalo ale MARGIN? ani náhodou!!! Můj styl pro IE:

* html .menu_title td {margin-top:15px;}

vůbec netuším kde mám chybu, jeslti tam někdo najdete nějakej překlep tak si půjdu někam hodit mašli :) Všem předem děkuji za pomoc doktor.pk :)
Str4wberry
Profil
a co takhle:
table {margin-top: 5px}
doktor.pk
Profil *
Ahoj Str4wberry,
jj toto funguje, ale znamená to, že mi to posune všechny tabulky co mam nastavene ve stylech.A místo vyřešení jednoho problému s IE budu poupravovat témř všechny styly. Urcitě to je částečné řešení mého problému a dá se s ním do budoucna pracovat. Nevěděl jsem, že mohu taklo nadefinovat rovnou tabulku, děkuji ti.
Janže.... ten můj styl nemám zaměřěný přímo na tag <table> ale na <td> (nevím jak to popsat nebo jak se toto nazývá, ale snad mi rozumíte :)). Takže já můj styl nepoužívám jen na začátku tabulky, ale i v jejím průběhu. Což znamená opět vkladání tabulky tam kde je teď nemám a roztahovat zdrojový kód. Vím, není to nic složitého, ale rád bych věděl proč ten styl (* html .menu_title td {margin-top:15px;}) nefunguje, proč ho neumí IE přečíst :(
Není to totiž jediná věc co se mi zobrazuje v IE spatně a myslím si, když přijdeme na to jak vyřešit tento problémek, tak ty ostatní s tím budou nějak souviset...
Každopádně ti ještě jednou děkuji.
Plaváček
Profil
doktor.pk

ale rád bych věděl proč ten styl (* html .menu_title td {margin-top:15px;}) nefunguje, proč ho neumí IE přečíst :(

Na rozdíl od ostatních elementů, buňka tabulky (TD) nemá margin, IE se této specifikace důsledně drží a přetypování buňky na blokový prvek nebere v úvahu.

Obávám se, že bez ukázky konkrétního kódu ti nikdo neporadí, ale určitě bych se vydal jinou, jednodušší cestou.
doktor.pk
Profil *
Jeeee díky, to je odpověd kterou jsem potřeboval slyšet :) a teď budu moci použít to co mi radil Str4wberry.. diky chlapi!!!

Ale když říkáš, že by jsi potřebovalvidět větší část zdrojového kodu aby jste mi mohli poradit tak tady něco je:

<div class="menu_right_top">
<?php

////////////////////////////////////
////// Menu right
///////////////////////////////////

echo '<table width="90%"><tr class = "menu_title"><td>';
echo '::: HRACÍ TERMÍNY :::';
echo '</td></tr>';
for($x=0;$x<count($deadlines);$x++){echo '<tr class = "t_white"><td><b>'.$cPodminka->dateengcz($deadlines[$x]->date)."</b><b r>".$deadlines[$x]->memo.'</td></tr>';}
echo '<tr class = "menu_title"><td>';

echo '::: ANKETA :::';
echo '</td></tr><tr class = "t_white"><td>';
echo 'anketa';
echo '</td></tr><tr class = "menu_title"><td>';

echo '::: PARTNEŘI :::';
echo '</td></tr><tr><td>';
.
.
.
echo '</td></tr></table>';
?>
</div>
doktor.pk
Profil *
Tak chlpai diky moc, už jsem to vyřešil... fakt diky moc jste mi pomohli.

Ale mám tu ještě jeden problém, zřejmě to bude pro vás zase neco easy :) Mám obrázek vysunutý mimo tabulku timto stylem

.img {width: 50px;height: 50px;margin-top: -20px;margin-bottom: -15px;margin-left: -75px;}

Opera a FF je v pohode ale opět IE CHYBA. Ne, že by ho IE nezobrailo tam kde má a nebo jak má, ale nezobrazí ho vůbec :( co s tim? help me pls :)
Plaváček
Profil
doktor.pk

Příčin může být asi sedm, ale jedna hlavní je taková, že nemůžeš nastavit zároveň záporný horní i dolní margin. To přece nemá logiku, ne?
doktor.pk
Profil *
Když to řekneš takto tak uznávám, že to nemá logiku, ale ja to mam posayene v bunce a ta bunka má určitou šířku a obrázek také, když dam jen horní nebo spodní margin tak se mi sice bunka zuží na svou defoultní velikost a obrazek se posune za jeden okraj a když chci obrázek "vycentrovat" tak aby nepřečuhoval jen nad jednou stranou buňky tak musím použít i opačný margin. chtel jsem docílit nečeho podobného jako mají zde když se podíváš na ten fotbalový míč v pravém horním rohu tabulky http://www.slavistickenoviny.cz/modules.php?name=News&file=article&sid =3961
Plaváček
Profil
doktor.pk

Mám takový pocit, že jednoduché věci řešíš zbytečně složitě. A když jsem po tobě chtěl ukázku kódu, nemyslel jsem PHP, ale konkrétní stránku. Obecně vzato by ale mělo stačit buňce nastavit stejnou výšku jako má obrázek. ne?
Str4wberry
Profil
doktor.pk
Vím, že už jsi to vyřešil, ale co takhle dát té jedné tabulce id a pak ji podle toho stylovat:

table#idecko {margin-top: 5px}
<table id='idecko'><tr class = "menu_title"><td></td></tr></table>

Nemělo by být místo .img img?
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.