Autor Zpráva
Honza20
Profil *
Ahoj všem, Mám takový malý dotaz. Jak mám dosáhnout toho aby se mi text který zadám do MySQL zpět zobrazil v takovém formátu v jakém jsem jej zapsal? Tzn. odstavce, odrážky atd...
Jo a přímo v MySQL mi to ukáže dobře zformátovaný text, ale na stránce je to všechno prostě za sebou
DJ Miky
Profil
Asi hledáš PHP funkci nl2br().
Taps
Profil
Text, který zobrazuješ z databáze můžeš normálně formátovat html tagy.
Mastodont
Profil
Případně ho do MySQl už s těmi html tagy uložit ...
Honza20
Profil *
$result=mysql_query(" SELECT * FROM XYZ");
if (mysql_errno() !=0) echo mysql_error()."<br>";
while($row = mysql_fetch_assoc($result))
{
$row['popis']
}


no v tom popisu je text který je určitým způsobem zformátován. Např. :

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In nonummy,
nibh a venenatis bibendum, lorem ante lobortis est, vel auctor sapien
augue quis ante. Sed rutrum odio non risus. Sed ullamcorper nisi non

nunc. Maecenas imperdiet erat ut eros. Nam eleifend, lorem et tempor
iaculis, felis nulla venenatis libero, vitae ullamcorper ante ante at
diam. Fusce ante nibh, blandit ac, euismod a, viverra vitae, risus.

Nulla ut metus quis augue accumsan semper. Maecenas vel justo.

-Curabitur lacinia bibendum justo. Maecenas lobortis porttitor eros.
-nteger elit arcu, facilisis pulvinar, venenatis id, accumsan ac,
neque. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et
-ultrices posuere cubilia Curae; Ut sit amet libero sed nunc rutrum

aliquam. In auctor, elit vitae eleifend convallis, pede sapien dapibus
libero, non porttitor ante sem a ipsum. Nulla facilisi. Ut tempor,


no já bych potřeboval aby se stejně i zobrazil. Teď mi to dělá:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In nonummy,
nibh a venenatis bibendum, lorem ante lobortis est, vel auctor sapien
augue quis ante. Sed rutrum odio non risus. Sed ullamcorper nisi non
nunc. Maecenas imperdiet erat ut eros. Nam eleifend, lorem et tempor
iaculis, felis nulla venenatis libero, vitae ullamcorper ante ante at
diam. Fusce ante nibh, blandit ac, euismod a, viverra vitae, risus. Nulla ut metus quis augue accumsan semper. Maecenas vel justo. -Curabitur lacinia bibendum justo. Maecenas lobortis porttitor eros. -nteger elit arcu, facilisis pulvinar, venenatis id, accumsan ac, neque. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et -ultrices posuere cubilia Curae; Ut sit amet libero sed nunc rutrum liquam. In auctor, elit vitae eleifend convallis, pede sapien dapibus libero, non porttitor ante sem a ipsum. Nulla facilisi. Ut tempor
nightfish
Profil
Honza20
v tom případě si zkus znovu přečíst příspěvek od DJ Mikyho (28.5.2007 16:35:57)
Honza20
Profil *
Aha, ok dík. Ještě malé rýpnutí, tohle mi udělá odřádkování tam kde ho potřebuju. Jde udělat i to aby tam zůstaly mezery? Např u těch odrážek/pomlček aby třeba byly odsazené o nějakou tu mezeru
Bohouš
Profil *
Mám stejný problém, ale bohužel mi to ani v SQL neukazuje, že by to vědělo o nějakým vynechaným řádku anebo odrážce. Jestliže Tobě ano, pak by snad stačilo při načítání z SQL jednoduše zaměňovat ty mezery html tagy nebo symboly pro mezery...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.