Autor Zpráva
Nympha
Profil
Ahojte,

zkouším se naučit html a css, ale hned od začátku mám problémy:o/ Jde mi o to, že když dám pod sebe dva divy (specifikované v externím css souboru) zobrazí se mi mezi nimi ve firefoxu mezera a v exploreru ne. Všimla jsem si, že je to v případě, pokud horní div má za pozadí obrázek. Další problém je, že div, který má za pozadí barvu a nastavenou pevnou šířku dělá potíže při nastavení paddingu, který se mi o nastavenou hodnotu přidá ve firefoxu do šířky a v exploreru zůstane správně široký. Bohužel to nemám na netu, tak posílám alespoň část kódu, jestli to k něčemu bude. Prosím o jakoukoli radu na toto téma a předem děkuji.

css soubor
.prouzky {background: url(img/prouzky.gif) no-repeat; position: relative; top:0px; left:338px; width:234px; height:29px; padding: 13px 0 0 8px; font-size: 0.7em; color: #7e7f81; font-family: Trebuchet,Helvetica,"verdana"}

.text_odstavec {background-color: #f8f8f8 !important; position: relative; top:0px; left:338px; width:234px; padding: 5px 0px 5px 8px; color: black; font-size: 0.7em; font-family: Trebuchet,Helvetica,"verdana"}

html soubor
<div class="prouzky"><STRONG>DIRTPARADE</STRONG></div>
<div class="text_odstavec">Unikátní projekt pod značkou DIRT PARADE nabízí široký výběr bajků pro začínající
i&nbsp;pokročilé.</div>
Davex
Profil
1. blokům nastav nulový margin
2. S šířkou je to přesně naopak - Firefox se chová správně a IE chybně. Definice šířky udává šířku obsahu a ne celkovou šířku viz. http://www.jakpsatweb.cz/css/mody-prohlizecu.html
Nympha
Profil
to už jsem zkoušela, ale nepomáhá to. Zkoušela jsem to nastavit i obecně v css jsem přidala:
div {margin: 0 0 0 0} , ale taky nic.
Tomáš Langer
Profil
stačí div {margin: 0;}
nebo můžeš zkusit resetovat css
Dlouhán
Profil *
http://www.jakpsatweb.cz/css/moz-box-sizing.html

V kapitole "Příklady je tenhle kód:
* {-moz-box-sizing: border-box; box-sizing: border-box;}
Nympha
Profil
Tady posílám na ukázku, jak to vypadá:
Davex
Profil
To co jsem psal pro šířku, platí také pro výšku. Takže si přepni IE do standardního režimu pomocí DOCTYPE na prvním řádku HTML kódu, a pak se budou počítat rozměry správně i v něm (bude nutné zmenšit width a height o šířku a výšku paddingu).
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN">
Nympha
Profil
Moc vám všem děkuji, zkoušela jsem vše co jste radili a už se to zobrazuje stejně:o)

PS: Asi by to nebyla taková sranda, kdyby všechny prohlížeče fungovaly stejně.

Mějte se
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0