21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
Jane
Profil *
Ahoj,
dělám webovku,rozdělenou na 2 (pomocí rámu). V jedné chci mít tlačítka (<input type="button" name="tlacitko" value="????">) a aby šel odkaz do druhé stránky rámu(<a href="f2.html" target="fotky">???</a>). (nevím jak to napsat lépe) Poradíte jak na to?
DJ Miky
Profil
<form action="f2.html" target="fotky">
<input type="submit" value="???" />
</form>


Co máš proti odkazům? I ty jdou nastylovat jako tlačítka.
Jane
Profil *
Moc děkuji za pomoc, ale stejně mi to nejde:-(

Chci změnu, odkazy už jsem použila několikrát.
Jane
Profil *
http://www.vestec2007.wz.cz/obrazky/f1.html první odkaz funguje (ale není to tlačítko) ty další jsou hroamda pokusů:-)
Jane
Profil *
Dá se změnit barva tlačítka? Z té šedé.
DJ Miky
Profil
<input ... style="background:barva" />
DJ Miky
Profil
Osobně bych ale doporučoval využít ty odkazy a nastylovat je pomocí CSS jako tlačítka, třeba nějak takto:

<a href="..." style="border:1px solid #666;background:#EEE;padding:0 10px;">???</a>
Jane
Profil *
Moc děkuji, mam to:-)
habendorf
Profil
Chci změnu, odkazy už jsem použila několikrát.

Hmm. Taky už jsem párkrát použil odkazy, tak teď mám jako začít dělat buttony?
Jane
Profil *
To je chyba chtít se naučit používat něco jiného?
To je celkem nuda dělat furt stejné stránky, jen měnit písmenka, ne?
Vladosik
Profil
Jane
Nastuduj si CSS a objevis i jine zmeny:-)))
duzi
Profil *
Frame1.html:

<html>
..
..
<FORM>
<INPUT type="button" value="hudba" onclick="top.b_frame.location='D:/hudba';">
<INPUT type="button" value="fotky" onclick="top.b_frame.location='D:/fotky';">
<INPUT type="button" value="psaní" onclick="top.b_frame.location='D:/psaní';">
</FORM>
..
..
</html>

TLAČÍTKO -- type může být buď "button" nebo "submit"...výhoda je v tom při tomto zápisu, že je to v jednom <FORM> a tedy tlačítka s úsporou místa, pochopitelně nemusí při soĺo zadáních....dávat pozor na lomítka.....to je ten kámen úrazu při tomto zápisu se u místního disku píší tak jako na webu / a ne .....trvalo mně taky dlouho než jsem si to uvědomil..

Samozřejmě musí být zadán FRAMESET(tedy rozdělení rámů)
nějak takto, tedy v pojmenování těch rámů, pak se v rámu 2(frame2.html) při stisku tlačítek zobrazí obsah adresářů,souborů(např.D:/hudba), do rámu 1 umistějeme tedy počáteční kód(tedy tlačítka)(*názvy rámů jakékoliv)(pozor na lomítka)...

frameset.html:

<html>
<frameset rows="120,*" >
<frame src="frame1.html" name="t_frame">
<frame src="frame2.html" name="b_frame">
</frameset>
</html>

Mnohem lepší co do úspory místa a efektivnosti, je nabídka, menu(se šipkou), kde už při výběru se nám v rámu2 automaticky zobrazí odkaz z nabídky v rámu1.

Frame1.html:

<FORM name="f1">
<SELECT name="s1" onChange="top.b_frame.location=document.f1.s1.options[document.f1.s1.s electedIndex].value;">
<oPTION SELECTED value="#">informační servery + fotky,hudba</OPTION>
<OPTION value="http://www.seznam.cz">seznam.cz</OPTION>
<OPTION value="http://www.centrum.cz">centrum.cz</OPTION>
<OPTION value="http://www.atlas.cz">atlas.cz</OPTION>
<OPTION value="D:hudba">hudba</OPTION>
<OPTION value="D:fotky">fotky</OPTION>
</SELECT>

pozn. ..tady zase jsou lomítka, tak jak je známe u umístění na disku(vlastní PC)
POZOR, radši psát <SELECT name="s1" ....... selectedIndex].value;"> v jednom řádku celistvý..

Vše je funkční nehledě na počtu rámů, vždy musí odpovídat jméno rámu a odkaz na něj...třeba z rámu6 na rám12
ve vertikálním rozdělení na opačných koncích framesetu....jde o dodržení názvu a odkazu na něj(názvy pochopitelně jakékoliv svoje)..při více <SELECT>(vysuvné menu) ve stejném rámu, číslovat funkce f1,f2,f3,f4..... a s1,s2,s3,s4.....
duzi
Profil *
Frame1.html:

<FORM name="f1">
<SELECT name="s1" onChange="top.b_frame.location=document.f1.s1.options[document.f1.s1.s electedIndex].value;">
<oPTION SELECTED value="#">informační servery + fotky,hudba</OPTION>
<OPTION value="http://www.seznam.cz">seznam.cz</OPTION>
<OPTION value="http://www.centrum.cz">centrum.cz</OPTION>
<OPTION value="http://www.atlas.cz">atlas.cz</OPTION>
<OPTION value="D:hudba">hudba</OPTION>
<OPTION value="D:fotky">fotky</OPTION>
</SELECT>

Nějak to nezapsalo zpětné lomítka!!!!!!!!!Opravuji tedy...
duzi
Profil *
<OPTION value="D:hudba">hudba</OPTION>prostě D: zpětné lomítko a adresář který chceme zobrazit
<OPTION value="D:fotky">fotky</OPTION>prostě D: zpětné lomítko a adresář který chceme zobrazit
</SELECT>

Něco se zobrazením tohoto serveru...:-D
duzi
Profil *
pochopitelně odkazy jdou na web k místu určení třeba :

<INPUT type="button" value="30.06.07" onclick="top.b_frame.location='http://www.vestec2007.wz.cz/obrazky/f.h tml';">

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0