Autor Zpráva
Lamka
Profil *
da sa urobit aby mi zobrazovali len vnutorne ciary tabulky...bez ohranicenia??
Lamka
Profil *
*bez vonkajsieho ohranicenia
DJ Miky
Profil
<table style="border:0;">
Miloš
Profil
DJ Miky
<cokoliv style=" je prasečina, kterou bychom nikomu neměli radit.

Lamka
table {border: none;}
td, th {border: 1px solid black;}
Lamka
Profil *
a iba riadky????
Miloš
Profil
Lamka
definuješ pouze border-top, respektive border-bottom, zatímco border-left a border-right budou mít hodnotu none.

OPRAVA - omylem jsem napsal margin, mělo být samozřejmě border
tajny spion
Profil
Milos ma pravdu, rid se podle nej.
xtina
Profil *
Můžete mi někdo prosím poradit, jak v html "přilepit" tabulku až k vrchnímu okraji okna? Když udělám jednoduchou tabulku, nahoře i dole se vytvoří mezera, kterou neumím odtstranit.
Petr Tichý
Profil
xtina
Do stylopisu přidej:
body { margin: 0; padding: 0; }
xtina
Profil *
Petr Tichý
Díky za radu, ale dělám úplně jednoduchou tabulku v html... s css bohužel pracovat neumím...
Madenio
Profil
pokial robis len nejaku malickost tak do <table> daj este style="margin: 0; padding: 0; top: 0;"
Railbot
Profil
Madenio
Proč top: 0?
Miloš
Profil
xtina
s css bohužel pracovat neumím...
Co není, může být. Hodně by ti to usnadnilo práci.
Krom toho ono výše uvedené <table style="… je taky CSS, akorát že je napsané na nepříliš vhodném místě.

Zkus najít odvahu a zapsat to buď do sekce <head> jako <style>, nebo do externího souboru, viz www.jakpsatweb.cz/css/css-uvod.html#troji.

table {border: none; margin-top: 0; padding-top: 0;} /* tabulka nebude orámovaná a nebude mít nahoře žádný okraj */
td, th {border: 1px solid black;} /* buňky orámované budou */
body { margin-top: 0; padding-top: 0;} /*hořejšek stránky bude bez mezery */

Jestliže chceš u buňek jenom horní a dolní kraje, řádek začínající td, th si doplň:
td, th {border: 1px solid black; border-left: none; border-right: none;}
Madenio
Profil
Railbot
Kvoli FF, skus si prirazenie divu k vrchu stranky a uvidis co to porobi.

Milos
Myslim si, ze ked niekto potrebuje spravit jednoduchu tabulku a nepotrebuje to niekde tazkym sposobom mat validne a uhladne tak - nalejme si cisteho - si myslim, ze nie je potrebne tvorit dalsi externy stylesheet. Nebudme zase formalisti.

xtina
Nemusis vytvarat externe css, bud to sprav cez styly, tak ako ti to pisal Milos, ze umiestnis do zdrojaka <style type="text/css"></style>
a medzi ne uz vlozis, len to table{} co ti pisal.
Miloš
Profil
Madenio
nepotrebuje to niekde tazkym sposobom mat validne
Mně ale nešlo o validitu – inline styly jsou v HTML validní.

nie je potrebne tvorit dalsi externy stylesheet
Když to napíšu do <style>, tak žádný externí soubor netvořím.

Nepovažuju se za formalistu. Přijde mi ale logičtější mít všechny CSS předpisy na jednom místě, než vyšilovat s <table style="… a <body style="… a <jánevímcoještě style="…, protože „díky“ inline stylům je pak v kódu bor. ehm nevěstinec.
Miloš
Profil
Railbot Proč top: 0?
Madenio Kvoli FF
Tak to mi nejde do hlavy; vím, co tam má co dělat margin-top: 0;, protože to je horní okraj, ale samotné top: 0; má smysl pouze tehdy, je-li daný prvek pozicován, a to absolute nebo fixed, protože souřednice top bez pozicování neplní žádnou funkci. (Pokud jde o position:relative, tam je top:0; výchozí.)
xtina
Profil *
Děkuji moc všem za pomoc, už se pouštím do učení css...

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: