Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Lamka Profil * |
#1 · Zasláno: 6. 6. 2007, 18:56:35
da sa urobit aby mi zobrazovali len vnutorne ciary tabulky...bez ohranicenia??
|
||
Lamka Profil * |
#2 · Zasláno: 6. 6. 2007, 18:57:12
*bez vonkajsieho ohranicenia
|
||
DJ Miky Profil |
#3 · Zasláno: 6. 6. 2007, 19:03:43
<table style="border:0;">
|
||
Miloš Profil |
#4 · Zasláno: 6. 6. 2007, 19:06:57
DJ Miky
<cokoliv style=" je prasečina, kterou bychom nikomu neměli radit. Lamka table {border: none;} td, th {border: 1px solid black;} |
||
Lamka Profil * |
#5 · Zasláno: 6. 6. 2007, 19:19:10
a iba riadky????
|
||
Miloš Profil |
#6 · Zasláno: 6. 6. 2007, 19:22:04 · Upravil/a: Miloš
Lamka
definuješ pouze border-top, respektive border-bottom, zatímco border-left a border-right budou mít hodnotu none. OPRAVA - omylem jsem napsal margin, mělo být samozřejmě border |
||
tajny spion Profil |
#7 · Zasláno: 7. 6. 2007, 10:30:11
Milos ma pravdu, rid se podle nej.
|
||
xtina Profil * |
#8 · Zasláno: 7. 6. 2007, 22:56:24
Můžete mi někdo prosím poradit, jak v html "přilepit" tabulku až k vrchnímu okraji okna? Když udělám jednoduchou tabulku, nahoře i dole se vytvoří mezera, kterou neumím odtstranit.
|
||
Petr Tichý Profil |
#9 · Zasláno: 7. 6. 2007, 23:19:16
xtina
Do stylopisu přidej: body { margin: 0; padding: 0; } |
||
xtina Profil * |
#10 · Zasláno: 8. 6. 2007, 17:28:13
Petr Tichý
Díky za radu, ale dělám úplně jednoduchou tabulku v html... s css bohužel pracovat neumím... |
||
Madenio Profil |
#11 · Zasláno: 8. 6. 2007, 17:38:27
pokial robis len nejaku malickost tak do <table> daj este style="margin: 0; padding: 0; top: 0;"
|
||
Railbot Profil |
#12 · Zasláno: 8. 6. 2007, 19:03:25
Madenio
Proč top: 0? |
||
Miloš Profil |
#13 · Zasláno: 8. 6. 2007, 19:14:30
xtina
s css bohužel pracovat neumím... Co není, může být. Hodně by ti to usnadnilo práci. Krom toho ono výše uvedené <table style="… je taky CSS, akorát že je napsané na nepříliš vhodném místě. Zkus najít odvahu a zapsat to buď do sekce <head> jako <style>, nebo do externího souboru, viz www.jakpsatweb.cz/css/css-uvod.html#troji. table {border: none; margin-top: 0; padding-top: 0;} /* tabulka nebude orámovaná a nebude mít nahoře žádný okraj */ td, th {border: 1px solid black;} /* buňky orámované budou */ body { margin-top: 0; padding-top: 0;} /*hořejšek stránky bude bez mezery */ Jestliže chceš u buňek jenom horní a dolní kraje, řádek začínající td, th si doplň: td, th {border: 1px solid black; border-left: none; border-right: none;} |
||
Madenio Profil |
#14 · Zasláno: 8. 6. 2007, 23:54:05
Railbot
Kvoli FF, skus si prirazenie divu k vrchu stranky a uvidis co to porobi. Milos Myslim si, ze ked niekto potrebuje spravit jednoduchu tabulku a nepotrebuje to niekde tazkym sposobom mat validne a uhladne tak - nalejme si cisteho - si myslim, ze nie je potrebne tvorit dalsi externy stylesheet. Nebudme zase formalisti. xtina Nemusis vytvarat externe css, bud to sprav cez styly, tak ako ti to pisal Milos, ze umiestnis do zdrojaka <style type="text/css"></style> a medzi ne uz vlozis, len to table{} co ti pisal. |
||
Miloš Profil |
#15 · Zasláno: 8. 6. 2007, 23:59:34 · Upravil/a: Miloš
Madenio
nepotrebuje to niekde tazkym sposobom mat validne Mně ale nešlo o validitu – inline styly jsou v HTML validní. nie je potrebne tvorit dalsi externy stylesheet Když to napíšu do <style>, tak žádný externí soubor netvořím. Nepovažuju se za formalistu. Přijde mi ale logičtější mít všechny CSS předpisy na jednom místě, než vyšilovat s <table style="… a <body style="… a <jánevímcoještě style="…, protože „díky“ inline stylům je pak v kódu bor. ehm nevěstinec. |
||
Miloš Profil |
#16 · Zasláno: 9. 6. 2007, 00:04:28 · Upravil/a: Miloš
Railbot Proč top: 0?
Madenio Kvoli FF Tak to mi nejde do hlavy; vím, co tam má co dělat margin-top: 0;, protože to je horní okraj, ale samotné top: 0; má smysl pouze tehdy, je-li daný prvek pozicován, a to absolute nebo fixed, protože souřednice top bez pozicování neplní žádnou funkci. (Pokud jde o position:relative, tam je top:0; výchozí.) |
||
xtina Profil * |
#17 · Zasláno: 9. 6. 2007, 11:25:26
Děkuji moc všem za pomoc, už se pouštím do učení css...
|
||
Časová prodleva: 18 let
|
0