Autor Zpráva
Ropucha
Profil *
Dobrý den. Nějak jsem uplne nepochopil , jak s timto programem zachazet. Schanel jsem program na prohlieni stranek na PC a byl jsem odkazan nastahnuti prograrmu EasyPHP . Mám forum phpbb , ale nevim jak ho v EasyPHP spustit. Nemate nejaky navod polopate ?

Díky
Manq
Profil
Ropucha
zkus to forum nakopírovat do tohoto adrešáře: X:Program FilesEasyPHP1-8www, tedy pokud máš stejnou verzi jako já. Prostě do adresáře s Easy PHP do složky "www".
Ropucha
Profil *
Klikl jsem na ikonku a dal lokální web :
vyhodilo mi to tuto chybu :

Warning: mysql_connect(): Access denied for user 'ic_nejzabava'@'romanek.dac.cz' (using password: YES) in d:easyphp1-8wwwdbmysql4.php on line 48

Warning: mysql_error(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in d:easyphp1-8wwwdbmysql4.php on line 331

Warning: mysql_errno(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in d:easyphp1-8wwwdbmysql4.php on line 332
phpBB : Critical Error

Could not connect to the database


Zkousel jsem tedy mysql nakopirovat do adresare ..../easyPHP/mysql/

Ale stále to nějak nejde ...
Lexter
Profil
Ropucha

Easy PHP má ten problém, že je to celý balíček dohromady. občas to blbne aji mě. Nejlepší je si všechny komponenty jednotlivě stáhnout a doinstalovat.

Could not connect to the database

Máš databázi vytvořenou? Máš spuštěné MYSQL? Máš správě zapsaná data pro připojení? Vytvořil sis pro MYSQL heslo nebo ne?

Důvodů je strašně moc.
BlackDragon
Profil
ak ti mozem poradit skus pouzivat phphome, to staci naistalovat a stranku skopirovat do c:www resp. ako si nastavis localhost pri instalacii,
potom uz len zadas do browseru ulr http://localhost/nazov_adresara_s_strankou(/konkretny_subor)
Str4wberry
Profil
Ropucha
Pravděpodobně máš nastaveny špatné údaje pro připojení k databázi.

Jinak složku webu si nastavíš v souboru httpd.conf v adresáři Apache/conf.
Třeba: DocumentRoot "d:/WEB/phpbb"

Databázi vytvoříš v phpmyadmin (myslím) kliknutím RMB na tray ikonu > Konfigurace > PhpMyAdmin. Jméno je tuším root a heslo prázdné.

________________
Jinak bych možná doporučil podobný balík =php,%20mysql&g[oz]=1.6.2]XAMPP
Ropucha
Profil *
Heslo nic takoveho jsem nenainstaloval, neni nejaky jednodusi program ? Pro ty slabsi ? :) Proste bych forum nakopiroval do jednoho adresa mysql taky , pak otevru program a tam napisu udaje a vsechno to jede ... :)
Mastodont
Profil
Na to Easy PHP si tu stěžuje nějak dost (?) lidí ....
Ropucha
Profil *
Xampp mam taky stazeny , ale taky se nejak neorientuju, chtelo by to navod polopate :D
Ktery je tedy podle vás nejlepsi program na tuto práci ?
Petr Tichý
Profil
Mám xampp a dostačující. Nainstaluješ, pustíš control center, pustíš apache a databázi a je vystaráno.
Mastodont
Profil
A stránky ukládáš do htdocs, to je vhodné dodat :-)
Ropucha
Profil *
Takže pls jeste takove upresneni, mam XAMPP , do slozky htdocs prekopiruju moje forum ( mam ty soubroy co tam jsou vymazat ? aspon teda index.php budu muset nahradit ) potom mysql databazi nakopiruju do slozky msql, zapnu program , zaskrtnu Apache a Mysql a dám start ? a pak ?
Ropucha
Profil *
pak dám asi Explore a vyberu index.php , že ? jen mi to potvrdte a reknete zda mam ty soubory v htdocs mazat nebo ne.
Str4wberry
Profil
Ropucha
Mělo by to jít tak, že si nastavíš ten documentRoot a do té složky nakopíruješ fórum. Potom bys měl do adresy v prohlížeči zadat http://localhost/ a měla by se tam ukázat ve výpisu složka s fórem.
Ropucha
Profil *
Mam teda ten obsah slozky htdocs vymazat ?
AlešD
Profil
Ropucha:
nic nemaž

vytvoř si adresář htdocs/phpbb/ a forum zkopíruj do něho, v prohlížeči potom http://localhost/phpbb , takhle můžeš na lokále mít více věcí naráz v různých adresářích.

Nicméně k charakteru chybových hlášek si myslím, že nemáš založenou databázi a nebo máš blbě přihlašovací jména a hesla.

Instaloval jsi tu phpbb vůbec?
Ropucha
Profil *
Mno forum nakopirovat do toho adresare nebude problem, ale neivm jak tam nahrat databazi !
Mirec13
Profil *
WAMP5 server - http://www.wampserver.com/

jednoduchost sama.. nainstalujes, pustis, hotovo!
Ropucha
Profil *
Jeste jednou ;)

1) Jsem lama, na to berte ohled
2) Dejte jsem nejaky navod polopatě , pro lamky
3) Zati jsem pochopibl, :

1) Forum nahraju do adresare htdocs/phpbb ( nebo jakykoli jiny nazev)
2) Poté někam nahraju mysql, nějak spustím mysql ale nevím jak ....
3) Pak spustím xampp.exe, zapnu apache a mysql
4) Pak zadam do prohlizece adresu http://localhost/phpbb

Pokud je jedno z těchto 4 reseni spatne reknete ... ( bod č. 2 nechápu ... nevím jak )
problém je tedy s tou databází, co s ni mám dělat ?

Nakopírovat ji do složky xampp/myssql
Nakopírovat ji někam jinam ?
Co mm dělat ?


Databázi samozřejmě mám protože na foru uz mam nekolik prispevku, uzivatelu atd.
Na databazi se prihlasuju pres phpmyadmina, ale nevimco s databazi na harddisku, prosím teda o návod s body 1) 2) 3) ... postupne jak spusti,
Dekuji
Ropucha
Profil *
Už jsem to rozběhal ...
Replik
Profil *
Dobrý den,

pracuji s EasyPHP a mám takový problém a nevím si s ním rady. Pokud vytvořím PHPscript, který pracuje s jakýmkoli formulářem a nastavím, že určité pole formuláře nesmí být prázdené, tak i po správném vyplnění formuláře script vrátí hodnotu, že pole je prázdné, i když to není pravda.

Problém není určitě ve scriptu, protože u kolegy vše funguje dobře, ale mě to vždy a u kteréhokoli vytvořeného formuláře, který je ošetřen proti nulové hodnotě, vyhodí chybové hlášení. Nevíte někdo, kde by mohl být problém? Používám IE7, zkoušel jsem to i v Mozille, vše se stejným výsledkem. Předpokládám, že to musí být někde v nastavení Apache nebo podobně.

Díky za odpověď.
tomas657
Profil
Dobrý den,

pracuji s EasyPHP a mám takový problém a nevím si s ním rady. Pokud vytvořím PHPscript, který pracuje s jakýmkoli formulářem a nastavím, že určité pole formuláře nesmí být prázdené, tak i po správném vyplnění formuláře script vrátí hodnotu, že pole je prázdné, i když to není pravda.

Problém není určitě ve scriptu, protože u kolegy vše funguje dobře, ale mě to vždy a u kteréhokoli vytvořeného formuláře, který je ošetřen proti nulové hodnotě, vyhodí chybové hlášení. Nevíte někdo, kde by mohl být problém? Používám IE7, zkoušel jsem to i v Mozille, vše se stejným výsledkem. Předpokládám, že to musí být někde v nastavení Apache nebo podobně.

Díky za odpověď.



To bude jedna z chýb Easy PHP. Skús to preskúšať na inom serveri. (napríklad Intranetový server, tam by to malo ísť)
Pavel Vlček
Profil *
Dobrý den. Já mám také problém. Nemohu rozjet python na easy php. Můžete mi poradit? Mám easy php 1.8.
Děkuji.
Měsíček
Profil
Možná k základu příspěvku : Easy PHP - jak na to ? = používat něco jiného než EasyPHP a zbavíš se všech problémů :-)
Gekon
Profil
Tak reklamu na erotické zboží jsme tu neměli opravdu dlouho...

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: