Autor Zpráva
elcid
Profil
Dobrý den, chtěl jsem si na stránce vyzkoušet pozicování obrázku.
V IE a Opeře mi pozicování fungovalo správně - obrázek se zobrazil a presne na miste kde mel, ale problém nastal v Mozzile (Firefox) kde se tento obrazek nezobrazil vubec. Poradíte mi někdo čím to je a jak mám udělat pozicování, aby mi jelo i ve Firefoxu ?

Děkuji
elcid
Profil
<span style="position: absolute; top: 0px; left: 0px; z-index: -1"><img border="0" src="gfx/bcg_leva3.jpg" alt=""></span>
<span style="position: absolute; top: 0px; left: 170px; z-index: -1"><img border="0" src="gfx/bcg_horni.jpg" alt=""></span>
<span style="position: absolute; top: 0px; left: 770px; z-index: -1"><img border="0" src="gfx/bcg_prava.jpg" alt=""></span>
<span style="position: absolute; top: 580px; left: 170px; z-index: -1"><img border="0" src="gfx/bcg_spodek.jpg" alt=""></span>

tady je zkopirovany zdr. kod kde jsou ty obrazky - v IE a Opere to jede, Mozzila nezobrazi ani ty obrazky :(
Fred
Profil
Smaž ten z-index.
Charlie
Profil
Když dáš něčěmu záporný z-index, tak to znamená, že to nebude vidět vůbec.
elcid
Profil
dekuji kamaradi - ani sem necekal, ze to bude takhle jednoduche :)
Acci
Profil
Žádnou Mozzilu neznám :))
elcid
Profil
jo preklep - Mozzila = Mozilla
a pro nechapave IE=Internet Explorer

ale stejne diky za radu ;)
elcid
Profil
jeste bych mel taky problem - kdyz udelam pozicovane veci, tak se mi v Mozille a v Opere zobrazi o par pixelu jinde - nevite nekdo cim to je a jak to vyresit ?

diky
RiZe
Profil
elceid
IE má chybný box model, takže zobrazuje věci trošičku jinde. Mozilla a Opera je zobrazují správně. Možná by se to dalo vyřešit striktní DTD, aby se IE přepnul do standardního módu a vykresloval stejně ( no jak se to řekne stejně ) jako Moz. a Opera. Má to ale jeden háček. IE 5- umí jenom quirk mode ( to je ten chybnej ), takže asi budeš muset ohackovat CSS. Př.: #prvek { height: 50px ; _height: 60px }. Všechny prohlížeče ( FF, Mozilla, Opera ) vezmou height: 50 a IE si všimne _height: 60 a použije ho protože je poslední ( tento hack není validní ! ). Na intervalu o tom je článek. http://interval.cz/clanek.asp?article=3684 mrkni se tam.

RiZe
elcid
Profil
diky mockrat za radu - ted sem se konecne dozvedel, ze chyba neni v Opere a Mozille, ale v IE :)
nejak to zkusim vyresit

jeste jednou dik
Lili
Profil *
Přispěvek odstraněn moderátorem. Pro nové dotazy zakládejte nová témata.
jaris
Profil *
stratily se mě záložky ve firefoxu.nevíte jak to napravit?
petris
Profil
To hledej spíš tady: http://www.czilla.cz/ - Forum - Dotazy uživatelů
nevěříci tomáš:)
Profil *
no nevím jak a kde stále chodíte na to že IE má chyby a že Mozilla i Opera je správna volba...
když opomenu kolik lidí dnes použiva ie a kolik ff a operu...
tak mohu jen konstantovat reálnou ukázkou...
napsany kod podle standartu...
a vásedek si prohledněte v IE a v FF...kvuli kteremu brovseru je to třeab zaobalit a ošetřit na správne zobrazení?!

slovo do pranice :D
Bubák
Profil
Acci
Žádnou Mozzilu neznám :))
Já mám prohlížeč Mozzila Ohnivá liska
tiso
Profil
Bubák - načo 1 chyba, keď môžeš napísať 2, že?
Bubák
Profil
<OT>
To není chyba, před týdnem jsem si takhle přejmenoval prohlížeč (je na to rozšíření). Blbost, ale potěší ;-)
</OT>
Budha
Profil *
Mám ten stejny problem jako tvurce tohohle topic, ale nepoužívám ten z-index.

<span style="position: relative; right: 334px">
<table width="150" border=0 cellpadding="0" cellspacing="0" bgcolor="#000000">

tady je ukázka jek je vše napozicované a jak jsou dělané ty tabulky v nichž to mam.
Prostě v IE se mi to ukazuje ve FF ne a navic jsou jinde, plus dalši problém je, že IE mi místo průhledných míst vykresluje šedou, takže pak všechny přechody vypadají děsně a nepoužitelně.
PLS help
Budha
Profil *
BTW porblém je jen když to dam na net ( na webzdarma ) když to tam dám tak se mi načte akorat černa stranka ale nic neni vidět
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.