Autor Zpráva
Suta
Profil
Hlavní stránku s aktualitami (různé okénka pod sebou) dělám pomocí pozicovaných divů, do kterých zavírám jednotlivé články + grafiku (pro záhlaví nadpisu v aktualitě, pozadí atd.). Když nastavím:

.nadpis {position: relative}

.datum {position: absolute; top: 0px; right: 0px}


a poté


<div class="nadpis">Text nadpisu na prvním řádku vlevo

<span class="datum">Třeba 11.dubna 2004
</span>
</div>


,pak napíšu-li druhou část zde vypsaného zdrojáku vícekrát za sebou (a upravím jen text uvnitř), stále je to na stejném místě. Zkrátka a dobře, potřebuji, abych mohl předem definovanou složitou class pro divy použít u více divů (jednotlivých aktualit), ale aby se vždy skládaly za sebe. Pokud zkouším čarovat s absolutní pozicí každého divu s tou class (zkrátka s odstavečky), tak je to složité a musím všude do mínusu vypisovat relativní pozice (třeba toho datumu a dalších věcí).

Jak na to? Děkuji.
Anonymní
Profil *
no ja bych to nepozicoval relativne, jen bych udelal <div class="zpravy"> a do nej vložil<h2>nadpis</h2> (nadpis má být h1-h6 a ne jinak-><div class="nadpis">Text nadpisu na prvním řádku vlevo je špatně semanticky )potom cely obsah te zpravy </div> a kolikrat to zopakuješ je už tvoje vec... jen h1 muže byt jen jeden ostatní nadpisy podle potřeby
krteczek
Honza Hučín
Profil
Chyba bude asi někde jinde, mně to funguje správně ve Firefoxu 1.0 i IE 5.0 .
RiZe
Profil
.novinka {width: 470px;text-align: justify;margin-bottom: 50px;}

margin-bottom zajistí, aby se novinky skládaly 50px pod sebe. Jestli myslíš toto...
Suta
Profil
Ano, pomocí margin-bottom: by to vlastně taky šlo posouvat pod sebe.
Už jsem to nakonec vyřešil, zkrátka jsem celou stránku (všechny ty divy - novinky či odstavečky) uzavřel do jednoho divu, kterého jsem absolutně umístil na střed stránky a poté všechny divy využívají zanořovaných pozic s využitím absolutního pozicování, přičemž se pozice správně počítá vždy od levého horního bodu toho kterého vnořeného divu (novinky či aktuality).

Jak se vám, prosím, líbí designově (a třeba i stylově a stavebně) tento pokus, k němuž se tento dotaz vztahoval? http://suta.wz.cz - Za jakékoliv postřehy díky.

A ještě dotaz: nikde jsem nenašel podrobněji zpracovaný článek o problematice overflow. Kromě jiného nevím toto:

1) Proč mi v Exploreru správně funguje rolování stránkou (kolečkem) a v Mozille nee !! ? (Operu nemám...)
2) Musel jsem celému tělu body nastavit overflow: none, jinak se mi vpravo zobrazovala druhá lišta. Tak se to musí dělat? Nejde to jinak?
(pozdější dodatek: odenteroval jsem reklamu dolů pod stránku a zase se mi objevila vpravo druhá lišta! Proč?)
Suta
Profil
Hm?
Marine
Profil *
- nefunguje mi tam spravne cestina (s a z s hackem), zkousel jsem prehazovat kodovani i rucne, ale zadny neuspelo
- banner s reklamou je tak 100px od dolniho kraje uprostred, takze prekryva jeden prispevek (mam rozliseni 1280x1024, takze zadnej scrollbar tam nemam)
- vidim jen 4 prispevky a tu reklamu, zadnou Anketu tam nemam


- bejt tebou tak tu reklamu umistim taky do toho hlavniho divu ("umisteni_stred"), smazu tam vetsinu tech BR a u style "umisteni_stred" smazu overflow:auto a problem s dvema scrollbary je vyresen

pouzivam FireFox 1.0.3, takze v IE to muze byt jinak...
Marine
Profil *
koukal jsem na ty š a ž ve zdrojaku a vsude tam misto nich mam �

jeste bych doporucil aby sis tam dopsal DocType a ten druh kodovani
Marine
Profil *
ha, tak misto toho otazniku v predchozim prispevku ma byt "#&65533;" ... i zdejsi forum to zmatlo :))
Honza Hučín
Profil
Suta
Jestli chceš názor na stránku, založ si nové téma v příslušné sekci.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.