Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Suta Profil |
#1 · Zasláno: 11. 4. 2005, 15:40:46
Hlavní stránku s aktualitami (různé okénka pod sebou) dělám pomocí pozicovaných divů, do kterých zavírám jednotlivé články + grafiku (pro záhlaví nadpisu v aktualitě, pozadí atd.). Když nastavím:
.nadpis {position: relative} a poté <div class="nadpis">Text nadpisu na prvním řádku vlevo ,pak napíšu-li druhou část zde vypsaného zdrojáku vícekrát za sebou (a upravím jen text uvnitř), stále je to na stejném místě. Zkrátka a dobře, potřebuji, abych mohl předem definovanou složitou class pro divy použít u více divů (jednotlivých aktualit), ale aby se vždy skládaly za sebe. Pokud zkouším čarovat s absolutní pozicí každého divu s tou class (zkrátka s odstavečky), tak je to složité a musím všude do mínusu vypisovat relativní pozice (třeba toho datumu a dalších věcí). Jak na to? Děkuji. |
||
Anonymní Profil * |
#2 · Zasláno: 11. 4. 2005, 18:45:59
no ja bych to nepozicoval relativne, jen bych udelal <div class="zpravy"> a do nej vložil<h2>nadpis</h2> (nadpis má být h1-h6 a ne jinak-><div class="nadpis">Text nadpisu na prvním řádku vlevo je špatně semanticky )potom cely obsah te zpravy </div> a kolikrat to zopakuješ je už tvoje vec... jen h1 muže byt jen jeden ostatní nadpisy podle potřeby
krteczek |
||
Honza Hučín Profil |
#3 · Zasláno: 11. 4. 2005, 18:49:02
Chyba bude asi někde jinde, mně to funguje správně ve Firefoxu 1.0 i IE 5.0 .
|
||
RiZe Profil |
#4 · Zasláno: 11. 4. 2005, 18:52:44 · Upravil/a: RiZe
.novinka {width: 470px;text-align: justify;margin-bottom: 50px;}
margin-bottom zajistí, aby se novinky skládaly 50px pod sebe. Jestli myslíš toto... |
||
Suta Profil |
#5 · Zasláno: 11. 4. 2005, 20:13:45 · Upravil/a: Suta
Ano, pomocí margin-bottom: by to vlastně taky šlo posouvat pod sebe.
Už jsem to nakonec vyřešil, zkrátka jsem celou stránku (všechny ty divy - novinky či odstavečky) uzavřel do jednoho divu, kterého jsem absolutně umístil na střed stránky a poté všechny divy využívají zanořovaných pozic s využitím absolutního pozicování, přičemž se pozice správně počítá vždy od levého horního bodu toho kterého vnořeného divu (novinky či aktuality). Jak se vám, prosím, líbí designově (a třeba i stylově a stavebně) tento pokus, k němuž se tento dotaz vztahoval? http://suta.wz.cz - Za jakékoliv postřehy díky. A ještě dotaz: nikde jsem nenašel podrobněji zpracovaný článek o problematice overflow. Kromě jiného nevím toto: 1) Proč mi v Exploreru správně funguje rolování stránkou (kolečkem) a v Mozille nee !! ? (Operu nemám...) 2) Musel jsem celému tělu body nastavit overflow: none, jinak se mi vpravo zobrazovala druhá lišta. Tak se to musí dělat? Nejde to jinak? (pozdější dodatek: odenteroval jsem reklamu dolů pod stránku a zase se mi objevila vpravo druhá lišta! Proč?) |
||
Suta Profil |
#6 · Zasláno: 11. 4. 2005, 20:19:12 · Upravil/a: Suta
Hm?
|
||
Časová prodleva: 5 dní
|
|||
Marine Profil * |
#7 · Zasláno: 17. 4. 2005, 07:49:31
- nefunguje mi tam spravne cestina (s a z s hackem), zkousel jsem prehazovat kodovani i rucne, ale zadny neuspelo
- banner s reklamou je tak 100px od dolniho kraje uprostred, takze prekryva jeden prispevek (mam rozliseni 1280x1024, takze zadnej scrollbar tam nemam) - vidim jen 4 prispevky a tu reklamu, zadnou Anketu tam nemam - bejt tebou tak tu reklamu umistim taky do toho hlavniho divu ("umisteni_stred"), smazu tam vetsinu tech BR a u style "umisteni_stred" smazu overflow:auto a problem s dvema scrollbary je vyresen pouzivam FireFox 1.0.3, takze v IE to muze byt jinak... |
||
Marine Profil * |
#8 · Zasláno: 17. 4. 2005, 07:56:33
koukal jsem na ty š a ž ve zdrojaku a vsude tam misto nich mam �
jeste bych doporucil aby sis tam dopsal DocType a ten druh kodovani |
||
Marine Profil * |
#9 · Zasláno: 17. 4. 2005, 07:57:43
ha, tak misto toho otazniku v predchozim prispevku ma byt "#&65533;" ... i zdejsi forum to zmatlo :))
|
||
Honza Hučín Profil |
#10 · Zasláno: 17. 4. 2005, 14:37:41
Suta
Jestli chceš názor na stránku, založ si nové téma v příslušné sekci. |
||
Časová prodleva: 20 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0