« 1 2 »
Autor Zpráva
Martinovo
Profil *
Mam stranku vytvorenou v prostem HTML, bez ramcu, a v horni casti obrazovky udelane menu. Potreboval bych, aby toto menu, nebo jina cast HTML kodu byla ulozena v nejakem jinem souboru, a nejakym prikazem tuto cast kodu nacist. Proste kdyz mam 10 stranek a pridam do menu jedenactou, tak abych to nemusel pridavat na vsech deseti strankach. Ramce tam nechci. Jde to nejak?
Ivorius
Profil
Nevím jestli ti dobre rozumim, ale jestli mas moznost vyuzivat PHP tak pomoci fce include.

Tam kde to chces vlozit das:

<?php
include "cochcesvlozit.php";
?>
roberta
Profil
V HTML to nepojde http://www.jakpsatweb.cz/enc/include.html
keď nechceš používať rámy, tak je tu možnosť použiť iframe
Martinovo
Profil *
No to menu je proste nejaka <table> hodne bla bla bla </table> a chtel bych tudle tabulku mit nekde v samostatnem souboru.
Ivorius
Profil
roberta: "Iframe je plovoucí rám, který se může vložit někam do stránky." IMHO nejlepším řešením je přejmenovat přípony stránek na php a využívat fce include
roberta
Profil
Ivorius
iste, len sa obávam, že Martinovo nemá možnosť použíť PHP...

Martinovo
<table>...</table> si daj do subora menu.html
a do ostatných stránok na miesto, kde chceš mať menu daj
<iframe src="menu.html"></iframe>
Martinovo
Profil *
Phpcko pouzit mohu ;-) ale obavam se, ze to by pak ta tabulka musela byt nejak Echovana imho, pokud se nepletu... iframe se mi nelibi...
Charlie
Profil
Ivorius,


přejmenovat přípony stránek na php - to neni treba, includovat se da cokoli
roberta
Profil
Martinovo
ak možeš použiť php, tak potom to urob, ako to napisal Ivorius
<?php
include "menu.html";
?>

a v tom subore menu.html budeš mať <table>...</table>
Ivorius
Profil
charlie: includovat muze cokoliv, to je pravda, ale aby mohl pouzit fci include, tak musi mit tu stranku do ktere to chce includovat s priponou php. Nebo snad ne?
Kráťa
Profil
Něco podobného, menu je v samostatném souboru a do každé stránky se vkládá do <iframe> je na http://www.obcasnicek.nazory.cz/menu_iframe/
Martinovo
Profil *
Cvicne jsem to vyzkousel, (myslim to PHP) a vysledky zatim negativni. Pokracovani zitra.. :-)) Hlavni stranka byla mm.htm, vkladal jsem menu.php... Zitra zkusim prohodit pripony..
habendorf
Profil
Zitra zkusim prohodit pripony..
Jo, to chce.
Kráťa
Profil
Hlavní stránka je snad index, nebo default, či tak ne? I ta musí mít příponu php, pokud tam chceš includovat.
Ivorius
Profil
tak abych to shrnul: kazda stranka, do ktere budech chtit includovat , musi mit priponu php
Ivorius
Profil
Imho uplne nejlepsi je vsechny ty pripony prejmenovat na php a mas pokoj. kdyz pak budes chtit pouzivat i jine fce, tak to bude bez problemu
Anonymní
Profil *
ivorius ty na tech tvejch strankach mas formular za 350? LOL
Anonymní
Profil *
Anonymní: má to snad nějakou souvislost s tímto tématem? Až se podepíšeš, tak se mě můžeš začít ptát :)
Ivorius
Profil
Jsem zapomněl, že nejsem na svém počítači. Proto tam je má odpověď jako anonymní
Ivorius
Profil
Jnak by mě zajimalo, co si myslel tím LOL (Zkratka pro: "Lot Of Laught", "Laughing Out Loud", "Lentilky Odnaseji Lenina", "Lamer On Line",... z abclinuxu).

Myslím že cena 350 Kč není až tak horentní. Jsem si prohlížel webdesignové firmy a cena se pohybovala okolo 700 Kč.
Marty
Profil
Mě to taky nepříjde až zas tolik. Viděl jsem už i za 1000 Kč.
A to, že je to práce asi na 10 minut přece nemusí zákazník vědět...
Ivorius
Profil
Teď jsem si vygooglil (formulář ceník webdesign) a všichni chtějí 1000 Kč. Nechci zákazníky okrádat, ale z něčeho člověk žít musí. Je to jako když si necháš opravit auto. Vymění ti součástku za 100 a učtují si 1000. Každopádně nikoho nenutím, takže když si najde lepší cenu - je to jeho věc. Ale už bych to ukončil. Tato diskuze byla o něčem jiném. :)
habendorf
Profil
Ivorius:Sorry, ještě jeden OT - Já osobně myslím že tvoje ceny jsou dost dobré a rozhodně korektní. Fascinují mě weby "za 200", mám k tomu důvěru asi jako kdyby v restauraci byl oběd za 6Kč.
Anonymní
Profil *
OK dobre, ale ten kontaktni formular treba, je hotovej za 2 minuty. vim ze si musis neco prihodit :) ale prijde mi to proste moc na to, kolik usili si do toho formulare vlozil.....
Kráťa
Profil
OT: ceny
Chlápkovi přestane jet auto, dotlačí ho k benzínce a tam se maníka v montérkách poptá, jestli tomu nerozumí a nepodíval by se na to.
Maník zvedne haubnu, sáhne do kapsy pro šroubovák, otočí o půl otáčky nějakým šroubkem na motoru a říká. "Zkuste to". Majitel auta nastartuje, auto spokojeně vrčí a ptá se maníka, co je dlužen.
"501 Kč"
"prosím vás za co? Vždyť jste jen otočil šroubkem..."
"To otočení je za korunu, 500,- za to, že vím kterým..."

No a tak to bude i s cenami formulářů. A nezáleží na tom, jestli je vyrobený za deset minut, či za deset dnů. :-)
Fred
Profil
Mě tedy osobně nepřipadá vytvoření formuláře jako práce na deset minut. A ani jsem moc dobře navržených formulářů až na vyjímky neviděl. tohle autoři rozhodně nezbastlili za deset minut http://www.stuffandnonsense.co.uk/archives/stylish_accessible_forms_2_ xhtml.html a http://www.themaninblue.com/experiment/InForm/fieldset.htm a navíc je samozřejmě důležitá taky serverová část , jestli formátuje data do mailu nebo databáze, jestli kontroluje vstupy atd. Takže souhlasím s Habendorfem a Kráťou, 350 je nesmysl. Osobně dělám formuláře, až když mám hotovo vše ostatní a obyčejně dolaďování formuláře zabere minimálně den, už jen díky tomu, že v zobrazení formulářových prvků (label,legend,fieldset,select atd.) jsou největší rozdíly mezi prohlížeči.
Marty
Profil
Neměl jsem samozřejmě na mysli něco podobného, jako jsou formuláře které tu předložil Fred.
Myslel jsem takové, kterých je na webech spousta, zapíšete do nich jméno, text a třeba i něco navíc a zpráva se odešle na e-mail.
Samozřejmě je možné nechat si udělat opravdu kvalitní formulář, kterej nějakej ten čas vyžaduje a taky i něco stojí, ale pochybuji že právě tohle se chce po webdesignérovi nejvíc.

Kráťa :) to mě docela pobavilo. Jenže ten chlápek neměl navybranou od koho si to nechá udělat.
Ivorius
Profil
Tak nevím. Nechcete si na toto téma založit vlastní fórum??? Prostě jsem se rozhodl pro tuto cenu, jestli se to někomu nelíbí, tak ať jde ke konkurenci. Já to nikomu nevnucuji. 350 Kč není podle mě ani moc ani málo. A konec. Doufám, že už k tomuhle nebude nikdo přispívat = založte si nové téma, třeba o cenách.
Kráťa
Profil
Marty
mohl to přeci dotlačit do odborného servisu, nebo si zavolat odtahovku. :-)
Anonymní
Profil *
nj ale co kdyz je ten odborny servis moc daleko? a odtahovka je este drazsi :-))))
« 1 2 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.